Скрий филтрите
Активни филтри 0
Сортиране по:

Какво означава екодизайн за
Декатлон?

Освен предлагането на спортна екипировка нашите дизайнерски екипи гарантират, че до 2026 г. 100% от продуктите ни ще бъдат проектирани по екосъобразен начин.

Запознай се с нашата екоконцепция

За създаването на нашите екопродукти
използваме подходящи суровини и производствени процеси, които намаляват
въздействието върху околната среда. Това се случва по 2 начина

Използваме суровини от устойчиви
или възобновяеми източници

Zafu en coton bio Coton bio

Памук от
биопроизводители

За голяма част от нашите текстилни продукти използваме памук. Тази суровина оказва силно влияние върху околната среда и хората, ето защо в Decathlon подхождаме с отговорност към нейния добив. От 2006 г. използваме органичен памук, отглеждан в съответствие с международно признатите стандарти за биологично земеделие.

Vestes en coton recyclé

Рециклиран памук

За производството на текстилните и трикотажните ни тъкани към суровия памук добавяме рециклирани памучни влакна. Този метод намалява въздействието върху околната среда, свързано с отглеждането и добива на памук.

Polyester recyclé

Рециклиран полиестер

Чрез рециклиране на текстил или пластмасови бутилки създаваме нашия полиестер и по този начин намаляваме използването на петролни ресурси за неговото производство.

Leggin en polyester recyclé
Plage de galets

Рециклирана пластмаса и каучук

Използването на рециклирана пластмаса ни позволява да намалим употребата на суровини, получени от нефт, докато осигуряваме същото качеството и устойчивостта на нашите продукти.

Tuba

Прилагаме производствени процеси
с по-малко влияние върху околната среда

Sac de couchage Dope dyed Dope dyed

Dope-Dyed метод на багрене

Един от използваните методи за багрене е т.нар. „Dope Dyed“, който представлява интегрирането на багрилото още при изработването на нишката. Предимството на тази технология е пестенето на енергия и вода.

Tente Quechua Biton

Bi-ton метод на багрене

Основното въздействие от багренето е използването на огромно количество вода, а някои от процесите изискват високи температури, което води до отделяне на въглероден диоксид. Ето защо багренето силно замърсява околната среда. Затова използваме и технологията Bi-Ton, при която не се изразходва вода и се боядисва всяка втора нишка.

Как да намериш
екопродуктите ни?

Forêt

За да намериш продукт, произведен по екосъобразен начин, търси зеления стикер и разгледай предимствата на продукта, отбелязани с маркировката за екоконцепция.

стикер Encart éco-conception

Как можеш и ти да опазиш нашето
спортно игрище - Земята
Научи повече тук