ROCKRIDER Реф. 8400335 2369308

ПЛАНИНСКИ ВЕЛОСИПЕД ST 100, 27,5", СИВ

569,00 лв.
Цвят: СИВО / ТЮРКОАЗЕНО
  • СИВО / ТЮРКОАЗЕНО
  • ЖЪЛТО / ТЮРКОАЗЕНО / СИНЬО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Планински велосипед 27,5", предназначен за първи преходи с продължителност до 1 ч 30 мин в сухо време.

ПРЕДИМСТВА

Управление на траекторията

Отличен контрол на управлението – V-Brake спирачки, гуми със странични грайфери.

Здравина

Усилена конструкция: двустенни шини и заварена седалка.

Доживотна гаранция

ROCKRIDER дава доживотна гаранция за рамката, кормилото и лапата.

Ефективност

Динамика: лека рамка, 21 скорости, капли 27,5" (XS 26"), „бързи“ гуми.

Комфорт

Удобство: повдигната позиция, вилка 80 мм, извита седалка, колче FLEX.

Указания


Техническа информация

ТЕГЛО

XS: 15,3 кг; S: 15,4 кг;

M: 15,5 кг;

L: 15,6 кг;

XL: 15,8 кг.

РАМКА, ПОДХОДЯЩА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДВАТА ПОЛА

Със силно изразения наклон на горната тръба и големия диапазон от размери (от XS – 1,40 м, до XL – 2,00 м),рамката е подходяща както за мъже, така и за жени.ST 100 се предлага със същата рамка и в ДАМСКИ вариант – специална седалка, по-тясно кормило, по-къса лапа, вилка с по-мека пружина и доближени до кормилото спирачни лостчета.Ако сте ЖЕНА, но изберете МЪЖКИ вариант, препоръчваме ви да смените поне седалката с модела SPORT FEMME 500, съобразен със спецификата на женското тяло.

ЛЕКА, УДОБНА И МАНЕВРЕНА РАМКА

Не винаги е лесно да се намери правилната стойка върху планински велосипед. Затова дизайнерите ни проектираха нова рамка, която се обкрачва лесно.Рамката CGF (Confort Geometry Frame), изработена изцяло от алуминий, е удобна и улеснява контрола над велосипеда. Наклонът е проектиран да поддържа гърба ви по-изправен, а стойките на веригата са скъсени, за да осигурят пъргавина на велосипеда в завой.

ДЕРАЙЛЬОР И ТРАНСМИСИЯ

3 плочи по 7 скорости, тоест 21 скорости.

2 лесни за управление, въртящи команди на кормилото.Отляво (плочи): управление на изкачването/спускането.

Отдясно (венци): по-прецизно регулиране на усилието.Характеристики:Три плочи – 22/32/42 зъба + защита срещу смазка. Преден дерайльор MICROSHIFT FD-M20.

Заден дерайльор MICROSHIFT RD-M25.

Въртящи команди MICROSHIFT MS25 с индикация за скоростта. Касета със 7 венеца с 14-28 зъба WHEELTOP или SHIMANO TZ500.

Широка здрава верига KMC Z51.

ПРЕДНО ОКАЧВАНЕВилката с ход 80 мм ви помага да преодолявате спокойно първите си препятствия, карайки по пътеки с леки неравности.Механичната пружина е залог за надеждност. Основно предимство на вилката е, че се поддържа лесно.

КАПЛИ 27,5" И ГУМИ ЗА СУХИ ТЕРЕНИ

Каплите на ST 100 са издръжливи и здрави със 27,5-инчови двустенни шини с по 28 спици (26-инчови при размер XS). Преодолейте без страх първите си препятствия: камъчета, коренища, дупки и бабуни.Гумите DRY 27,5 x 2.0 са най-подходящите за сухи терени, по каквито обикновено се правят първите преходи с велосипед. Ефективността им е оптимизирана чрез много бърза централна част, а страничните грайфери гарантират сцепление в завоите.

СПИРАЧКИ V-BRAKE С КОЛОДКИ

Двете челюстни спирачки V-Brake осигуряват ефикасно спиране.

Тези спирачки са съставени от 2 стоманени челюсти с колодки, оказващи сравнително силен натиск върху шината, което забавя или спира въртенето на каплите.Специфичният дизайн на алуминиевите спирачни лостчета на ST 100 ви дава възможност да спирате само с два пръста.

Проверявайте износването на колодките веднъж годишно. Когато улеите им изчезнат, посетете сервиза на близкия магазин, за да ги смените.

КОРМИЛО, ЛАПА, РЪКОХВАТКИ

С лапа с наклон 10° нагоре, групата за управление на велосипеда ST 100 е повдигната, достъпна и удобна.

Подробно:

– Алуминиева лапа с дължина 90 мм под ъгъл от 10° за максимален комфорт. – Стоманено кормило с широчина 620 мм за стабилност и контрол. – Ръкохватки от материя "soft touch" за стабилен захват и мек, удобен контакт.

СЕДАЛКА

Заварката предотвратява раздвижването на седалката на ST 100 при каране.Тъй като поставяме комфорта непосредствено след сигурността, избрахме изключителната седалка ERGOFIT – по-широка и извита във формата на хамак.Височината на седалката се регулира лесно чрез стоманеното колче FLEX с дължина 350 мм или 400 мм (според размера). По-малкият му диаметър от 27,2 мм осигурява естествена гъвкавост на седалката, с 30% по-голяма в сравнение с класическо колче.

ПЕДАЛИ

Велосипедът ROCKRIDER ST 100 се продава с обикновени педали от твърд полимер за планинско колоездене, които са по-леки и по-безопасни при каране.

Ако кракът се изплъзне от педала, рискът от нараняване е по-малък.

ТРАНСПОРТ И СЪХРАНЕНИЕ

Предната капла е с автомат – за по-лесно монтиране и демонтиране.Гайка в задната част дава възможност за ограничаване на риска от кражба. За демонтиране на задната капла е необходим гаечен ключ.

Нашият съвет: багажникът е практично средство за превозване на планински велосипед, с което се предотвратява изцапването на автомобила.

АКСЕСОАРИ

Планинският велосипед ST 100 се продава с протектор на плочите (за да не цапате облеклото си), звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали.Рамката е съвместима с:

средна опорна стойка 500 (№ 8302792);

кошници за бидон 100 (№ 8049106) и 500 (№ 8358133);

калници за планински велосипед (№ 8385291);

чантички за седалка 100 (№ 8347394) и 500 (№ 8354448);

багажник 500 (№ 8364376);

детско столче POLISPORT GROOVY за рамка (№ 8385622), над размер S.

КОМФОРТ и БЕЗОПАСНОСТ

Частите на велосипеда (верига, дерайльор, спирачки и т.н.) ще се напасват в процеса на експлоатация. Възползвайте се от предложението ни за безплатен преглед в първите шест месеца след покупката. Нашите механици ще проверят велосипеда ви по 13 показателя. Заповядайте в сервиза на най-близкия магазин DECATHLON с вашата карта DECATHLON и/или касовата бележка.

ИЗБОР НА ПОДХОДЯЩИЯ РАЗМЕР ВЕЛОСИПЕД

Велосипедът се предлага в няколко размера: XS: от 1,40 м до 1,54 м;

S: от 1,55 м до 1,64 м;

M: от 1,65 до 1,74 м;

L: от 1,75 м до 1,84 м;

XL: от 1,85 до 2,00 м.

Ето как може да регулирате планинския велосипед според вашето телосложение:

1. В седнало положение трябва да докосвате земята с пръстите на изпънатия си крак.

2. Ако сте стъпили върху педала, който е в крайно долно положение, кракът ви трябва да е леко сгънат в коляното.

3. Ако се колебаете между два размера, изберете по-големия.

СНИМКИТЕ НЕ СА ПОКАЗАТЕЛНИ

Що се отнася до касетата със 7 венеца с 14-28 зъба, на снимките и видеоматериалите в описанието велосипедът е оборудван с модела SHIMANO TZ500. Поради затруднения със снабдяването, той може да бъде оборудван с аналогична касета на марката WHEELTOP.

Състав

Състав

Рамка: 100.0% Алуминий

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

След измиване подсушавайте велосипеда с кърпа, за да отстраните всички следи от влага. Да се съхранява при умерена температура, в сухо помещение, защитено от препарати с корозивно действие и от солена среда.

Ограничения при използване

Не е подходящ за крос кънтри, ол маунтин, ендуро и BMX.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Инженерите ни подлагат всички наши продукти на методични проверки в реални условия с помощта на страстни любители на планинското колоездене. Тези тестове допълват лабораторните тестове и гарантират одобрението на всички наши продукти преди пускането им в продажба.

Гаранция за частите

Доживотна (рамка, лапа, кормило). Наличност на резервните части: 2 години.

Видеа