Sortie raquettes SH100 EASY Raquettes SH100 EASY *Easy = facile

СНЕГОХОДКИ
SH100 EASY*

Вследствие на глобалната извънредна ситуация и ограничената възможност за каране на ски, в опит за бягство от ежедневието много хора миналата зима имаха удоволствието да (пре)открият преходите със снегоходки. От този момент преходите със снегоходки се превърнаха в един от основните начини за досег с планината през зимата, точно както карането на ски, сноуборд, спускането със шейни или ски бягането. И това е само началото …

И все пак ако вече сте изпробвали преходите със снегоходки, може би сте останали със смесени чувства - възможно е удоволствието от спокойствието и красотата на пейзажите да е било нарушено от шума на снегоходките, от ограничените движения заради размера и твърдостта на рамката или от прекалено сложната система за фиксиране и регулиране на снегоходките.

Marche avec raquettes SH100 EASY

СНЕГОХОДКИ SH100 EASY
Ходенето никога не е било по-естествено

SH100 EASY
Raquette SH100 EASY gauche Raquette SH100 EASY droite
  • грайфери 16 мм
  • 6 метални шипа
  • Каишки за фиксиране и регулиране на размера
  • Рамка от EVA
           

Дизайнерският екип на Quechua си постави голямо предизвикателство – да направи преходите със снегоходки достъпни за всички, като преработи изцяло дизайна на снегоходките. Основната ни цел беше да предложим безупречно преживяване за всеки любител на снежните преходи.

Marche naturelle

Естествено ходене

Снегоходките се превръщат в продължение на краката, също както плавниците на плувеца. Рамката от EVA (етилен-винилацетат: материал, от който се правят подметките на маратонките) прави снегоходките много гъвкави, леки и безшумни. Почти ще забравите, че ги носите на краката си.

Bonne accroche

Отлично сцепление
на заснежен терен

Това е най-важното качество на снегоходките - сцеплението. Благодарение на 6-те метални шипа, на грайферите и на материала на рамката снегоходките гарантират много добро сцепление и отлично захващане.

Facile à porter

Лесни за носене,
регулиране и споделяне

Системата за фиксиране с 3 велкро ленти позволява да обуете и регулирате снегоходките изключително лесно, както и да ги заемете на приятел. Не е проблем да тръгнете в последната минута, тъй като снегоходките не се нуждаят от предварително регулиране. Снегоходките се предлагат в два размера, които покриват номера от 36 до 48.
Обувате ги и сте готови да покорите планината само за няколко секунди.

Искате ли да разберете повече за екипа, стоящ зад снегоходките Easy?

От професионалисти в дизайна до експерти в преходите със снегоходки

Bram Bram продуктов мениджър
Matthieu Matthieu Product Engineer
Seb Seb Designer
Méric Méric Field Test Engineer
Jérome Jérome Laboratory Test Engineer
Hervé Hervé Medium-Altitude
Mountain Guide

Концепция, основана на наблюдения
и потвърдена с тестове

Открийте различните етапи на разработване и тестване на снегоходките SH100 Easy.

Observation des utilisateurs sur le terrain
10 дни тестове на терен

Тестване в реални условия

Да наблюдаваш потребителите означава да разбереш какви трудности срещат, когато използват продукта. Описваме всичко, което забелязваме, отбелязваме възможните подобрения или решения, с които да отговорим на евентуални проблеми. Наричаме този процес „концептуални прогнози“.

De nombreux workshop sur des thématiques précises
5 уъркшопа

Уъркшопове на различни теми

Проведохме уъркшопове, за да се намери решение с трудното обуване и фиксиране, с твърде голямата и тежка рамка, с дългото регулиране. Както и за да подобрим грайферите, шиповете и т.н.

De longue heure à dessiner des lignes
Около тридесет скици и чертежи

Дълги часове в проектиране и скициране

Себ, нашият дизайнер, се опита да оптимизира дизайна. Да създаде иновативен дизайн, запазващ линиите на автентичната рамка на традиционните дървени снегоходки. Неговата цел беше да постигне най-добрия баланс между задържане върху снега и естественото движение на стъпалото. Зимните гуми бяха чудесен източник на вдъхновение за проектирането на грайферите, които не позволяват задържане на снега.

Du monstre aux protos
Над 30 прототипа

От идеята до прототипа

Първоначално сглобихме сами няколко модела, за да тестваме определени техническите характеристики. Когато преценихме, че сме близо до решението, направихме 1, след това 2, 3 и накрая над 30 прототипа. Този път, за да ги тестваме в реални условия на терен.

Sur le terrain en co-validation avec nos AMM*
2000 изминати километра преди одобрение

Тестове на терен съвместно с планински водачи

Мерик, нашият инженер, отговарящ за тестовете на терен, организира провеждане на множество тестове с група потребители с различен опит в преходите със снегоходки, за да провери качествата на прототипите в реални условия. В допълнение подготвихме въпросници и проведохме дискусии с потребителите, за да сме сигурни, че продуктът няма недостатъци и отговаря напълно на нуждите им. Нашите планински водачи Ерве, Пиер и Лоран ни подкрепяха от първоначалната идея до крайния продукт.

5 теста в лаборатория

Лабораторни тестове

Нашият екип разработи протокол със специфични лабораторни тестове. Целта беше да се уверим в надеждността на снегоходките по отношение на сцеплението, гъвкавостта на рамката, фиксирането на крака и здравината на стоманените шипове.

Вече знаете всичко за снегоходките SH100 Easy

Готови ли сте за приключения в планината и забавления със семейството и с приятели?

Pause
Pause
Course
Bataille