GARMIN Реф. 8800890 4858913

ВЕЛОКОМПЮТЪР С GPS 1040 SOLAR

1299,00 лв.
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Велокомпютърът Edge 1040 осигурява динамично проследяване на резултатността, както и данни за развитие. Интересува ли ви?

ПРЕДИМСТВА

Автономност

Ресурс на батерията до 100 часа и зареждане със слънчева енергия.

Управление на траекторията

Навигация върху карта и програмиране на маршрут.

Работа със сензорен екран

Сензорен екран.

Свързване с други устройства

Връзка с Bluetooth и Wifi.

Данни за тренировката

Програмиране и управление на тренировка.

Измерване на параметри

Време/разстояние/скорост/денивелация/местоположение. Кардио и навигация.

Водоустойчивост

Степен на водоустойчивост IPX7.

Техническа информация

ДИЗАЙН И МАТЕРИАЛИ

Тънкият и издръжлив Edge 1040 solar е с нов, издължен с 3 мм дизайн, който му придава по-източена и по-аеродинамична линия.

Композитният корпус с тегло 130 г разполага с вградена скоба, която се стяга на ¼ оборот и е изработена от алуминий, за да бъде много по-устойчива на постоянните вибрации при каране по неравните трасета за планинско и гравел колоездене.

Усъвършенстван потребителски интерфейс

Потребителският интерфейс е напълно преработен, за да осигури по-лесен и по-интуитивен достъп до данните и функциите. Структурата включва уиджети и само едно главно меню.

Конфигурациите и функциите за свързаност на устройството са опростени (премахнато е например сдвояването с Bluetooth).

ГОЛЯМ ЦВЕТЕН СЕНЗОРЕН ЕКРАН

Цветен екран, идентичен с този на Edge 1040.

Диагоналът 3,5’’, тоест 8,89 см (282 x 470 пиксела), трансфлективен и капацитивен екран. Това му позволява да се приспособява идеално към светлината на открито в зависимост от определящите я фактори и да бъде използван безпроблемно с ръкавици и при дъжд.

СВЪРЗАН КОМПЮТЪР – СМАРТ СЪОБЩЕНИЯ, CONNECT IQ, СИНХРОНИЗАЦИЯ С GARMIN CONNECT

Ще получавате имейли, съобщения и сигнали директно на вашия Edge, ако е свързан със съвместим смартфон.Ще зареждате информационни полета и ще получавате приложения и уиджети от нашия магазин Connect IQ.Приложението Garmin Connect включва много активна онлайн общност, която позволява на потребителите да се свързват, когато се придвижват, да участват в предизвикателства и дори да споделят постиженията си в социалните мрежи.

НАВИГАЦИЯ – CYCLE MAP DE GARMIN, ВРЪЩАНЕ В НАЧАЛНАТА ТОЧКА

Ще педалирате с вече заредени карти, които ще ви осигуряват информация за надморската височина и отправните точки и ще ви позволяват да търсите адреси.С подробните навигационни функции и предупрежденията за предстояща смяна на посоката на движение никога няма да се губите.Устройството Edge 1040 Solar ще ви позволи да се върнете на правилния път, когато се отдалечите от него, и ще ви насочва към началната точка, ако искате да се приберете по-скоро.

ГЕНЕРАТОР НА ПОПУЛЯРНИ МАРШРУТИ TRENDLINE

Използвайки заредените трасета, включващи милиарди километри, Edge 1040 Solar ще ви предложи най-добрия маршрут на базата на най-често използваните шосета и черни пътища.

С два пъти по-бързата, отколкото при предходните модели, функция за изчисляване на маршрута ще имате повече време за педалиране и ще чакате по-малко.

Картография на няколко континента

Edge® 1040 Solar разполага с памет 64GВ и е зареден с

Topo Active Europe + Cycling Map Europe – 47 страни със специфични теми според предпочитания тип колоездене и с функция за приоритетно представяне на най-важната информация.

Представя Popularity Routing – най-често използваните от потребителите на Garmin черни шосета и пътеки. Използва данни за милиарди километри, събрани от спортисти за планиране на най-добрите маршрути и осигурени от Garmin Connect.

ПРИЛОЖЕНИЕ TRAILFORKS И РЕЖИМ FORKSIGHT

Ще можете да заредите безплатното приложение Trailforks от нашия магазин Connect IQ™ и да отворите на устройството си Edge картографското съдържание, включващо информация за състоянието на трасетата, температурни карти и много други.Когато използвате приложението Trailforks, този режим показва автоматично следващите разклонения по трасето и ви показва местоположението ви в пътната мрежа.

УДЪЛЖЕН РЕСУРС НА БАТЕРИЯТА

Edge 1040 solar е оборудван с по-мощна Li-Ion батерия 1900 mAh, която осигурява по-голяма автономност при продължително каране и няколкодневни пътешествия.

Рекорден ресурс – 45 часа работа в режим GPS и 100 часа в икономичен режим във версия Solar.

СОЛАРЕН ПАНЕЛ

Соларен панел Power Glass™, който позволява удължаването на ресурса с близо 60% в сравнение с предните поколения. Устройството се зарежда дори изключено.

Многолентов GPS

Тази нова, уникална функция на Garmin е технологично постижение, което осигурява несравнима прецизност на GPS локализирането. Устройството изчислява постоянно позицията по двете честоти на всяка съвместима многолентова GNSS мрежа, за да открие и елиминира грешните данни за позицията и по този начин да осигури много по-висока прецизност, най-вече в каньони, в градове и в сложен планински релеф.

Високоефективни вградени сензори

Също като предшественика си, Edge 1040 solar е оборудван с всички важни за получаване на прецизни данни сензори, включително барометричен висотомер, датчик за температурата, компас, акселерометър и магнитометър. Клемите на устройството са съвместими със захранващия блок Garmin Charge™.

УВЕЛИЧЕНА ПАМЕТ И USB C

Край на постоянното зареждане на допълнителни карти – вградената памет на 1040 solar е 64 GВ.

Edge 1040 solar вече разполага с порт, отговарящ на новия стандарт USB-C.

Освен това устройството е съвместимо със сензори, с ANT+, Bluetooth Low Energy и WiFi.

То следи заряда на батерията и датчиците и подава информация на екрана си след каране или чрез Garmin Connect Mobile между велотренировките.

Функции за управление на ефективността: Планиране (1)

"Възможности при колоездене" –

Определя възможностите на спортуващия, за да му помогне да планира подготовката си. Този анализ се основава на данните за максималната кислородна консумация, за FTP, за анаеробния, аеробния капацитет и аеробната издръжливост, и показва какво трябва да се върши, за да се постигне напредък.

"Възстановяване и проследяване на кондицията" –

Проследява кондицията през цялата тренировка и предлага съвети и прецизни данни за нивото на възстановяване.

Функции за управление на ефективността: Подготовка (1)

"Функции за тренировка" –

Създаване и безплатно зареждане на тренировки от Garmin Connect*. Възможност за създаване на прости тренировки директно от l’Edge.

Функции за управление на ефективността: Подготовка (2)

Възможност за въвеждане на тренировъчни цели, свободни дни, ниво на активност и налични датчици за получаване на безплатен тренировъчен план директно от Edge. Този тренировъчен план може да бъде свързан с конкретно състезание, гран фондо, етап от обиколка и т.н. Това дава възможност за изготвяне на адаптиран план за 30 или повече седмици, включващ всички фази на подготовка (обща подготовка, специфични задачи и възстановяване.

Функции за управление на ефективността: Подготовка (3)

При пропускане на тренировка фокусът се премества върху приоритетната подготовка, вместо да се предлага занимание с по-нисък приоритет за въпросния ден. В тренировъчния план тези тренировки се отбелязват като "ключови" или "дълги".Предлагат се тренировъчни сесии с цели за мощност или цели за сърдечна честота. Целта на тази функция е да се осигурят препоръки за колоездачи, които искат да напредват, без да следват специален тренировъчен план.

Функции за управление на ефективността: Изпълнение (1)

Съвети за мощност:

Регулирайте усилията си с функцията съвети за мощност, която препоръчва цели за мощност по целия маршрут.

"Ниво на издръжливост в реално време – STAMINA"

Функцията ниво на издръжливост в реално време – Stamina, следи спортуващия и му помага да регулира физическите си усилия през цялото състезание. Тя показва консумацията на енергия и помага на спортуващия да не "свърши горивото" преждевременно, като се движи прекалено бързо в началото на състезанието.

Функции за управление на ефективността: Изпълнение (2)

Функция ClimbPro:

Позволява автоматичното представяне на изкачванията по трасето и прецизирането на наклона в % и на броя километри до върха. Идеална е за по-добро регулиране на усилията.

Данни за изкачванията, които се виждат на Garmin Connect Mobile

Хранене и хидратиране:

Edge регистрира и данните за хранене и хидратиране в зависимост от топлината, височината и сърдечната честота, за да подава специални предупреждения по време на карането.

ФУНКЦИИ EBIKE

Преди каране: интелигентен алгоритъм използва данните за елевацията в картата, както и данните на потребителя и на велосипеда, за да предложи индикация за разстояние при планирането на маршрут.

По време на каране: индикация за динамичен диапазон, базиран на реалната консумация на батерията на електрическия велосипед, с предупреждения в случай на проблем с нивото на заряда.

След каране: Ниво на батерията на eBike/отчет за консумацията

ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ (1)

Регистриране на инциденти и искане на помощ* –

Edge подава ръчно или автоматично в случай на падане на 3 въведени контакта за спешни случаи GPS координатите и съобщение с искане на помощ. За тези функции е необходима връзка със смартфон.

ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ (2)

Подобрение – Опростяване на LiveTrack*

Позволява на близките по-лесно да ви следят, докато карате.

Новата версия на LiveTrack дава възможност за разделяне на планирания маршрут, за да могат следящите колоездача от разстояние да виждат къде е бил и накъде се е насочил.

Възможност за задействане на сесия LiveTrack директно от вашия Edge.

ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ (3)

Ново – Пълна съвместимост с Varia

С Varia Radar виждате, виждат ви и получавате предупреждение за приближаващи зад вас обекти – Информира колоездача за приближаващите се зад него автомобили ("вижда") – 8 автомобила на разстояние до 140 метра и повишава бдителността на шофьорите към колоездачите на пътя ("виждат ви").

Версията RCT 715 дава възможност за запис и съхранение на изображения преди, по време на и след евентуален инцидент.

СЪДЪРЖАНИЕ НА КУТИЯТА

Само устройството:

Edge 1040 Solar,

стандартна стойка,

предна стойка,

монтажи,

USB кабел,

документация.

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години