Филтри 0
Филтри 0
HEAD Реф. 8783244 4797941

ДАМСКИ СКИ ОБУВКИ HEAD EDGE LYT 90 GW, ЧЕРНИ

629,00 лв.
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Леки ски обувки, предназначени за жени на ниво експерти, които искат да усъвършенстват уменията си на пистата.

ПРЕДИМСТВА

Анатомичен дизайн

Термоформоващ се чорап на езика и глезена.

Лесно използване

Лесно обуване. GripWalk за комфорт при ходене.

Твърдост

Твърди. Флекс индекс 90. точност при каране с висока скорост.

Регулиране

4 щраймера с микрорегулиране. Страп 40 мм. Регулиране на флекса.

Сцепление

Подметка с два вида плътност за добро сцепление.

Топлина

Изолиращ чорап и стелка за защита от студа.

Удобно използване

Технология Formfit - прилягат идеално по крака за отличен контрол.

Фиксиране на стъпалото

102 мм -подходящи за стандартно стъпало. Много добра поддръжка глезен и пета.

Техническа информация

Ниво

Обувките Head Edge LYT 90 осигуряват отлично съотношение между комфорт, контрол и лекота. Благодарение на новата конструкция SmartFrame те са с 20% по-леки от предишния модел. Тази конструкция гарантира също динамичен отскок, който подобрява представянето на скиорките на ниво експерти. Технологията Thermaloft на чорапа осигурява оптимална термоизолация.Новият модел (2022 г.) е с подеметка GripWalk за комфорт и сцепление при ходене.

Настройка на щраймерите

4 много солидни алуминиеви щраймера. Можете да регулирате дължината на щраймера като завиете или отвиете закопчалката. Последният щраймер е с три позиции и позволява точно адаптиране към прасеца. Широк страп за допълнително стягане.

Какво е флекс индекс?

Флекс индексът е характеристика, използвана от производителите за обозначаване на твърдостта на обувките. Тази цифра определя твърдостта на ски обувките, колкото по-висока е стойността, толкова по-твърда е външната обувка. Смята се, че флекс индекс 60-70 е подходящ за начинаещи скиори. Флекс индекс от 70 до 100 е подходящ за напреднали скиори.Експертите трябва да изберат обувки с флекс индекс над 100. Скиорките с по-голямо тегло могат да изберат обувки с по-голям флекс индекс.

Какво е подметка GripWalk?

Става дума за нов стандарт на подметката на ски обувките.

Повдигането в края на крака осигурява по-естествено движение и допринася за комфорт при ходене. Внимание: автоматите трябва да са съвместими с подметки GripWalk.

Как да регулирате флекса на обувките?

Флексът на обувките Edge LYT може да се регулира с шестогран (включен) в задната част на обувката. Завъртете в посока по часовниковата стрелка, за да увеличите твърдостта, и обратно на часовниковата стрелка, за да я намалите. Не забравяйте да регулирате и двете обувки еднакво.

Как да изберете размер?

След като обуете обувките, закопчайте щраймерите на средната степен. Можете да закопчаете още по-стегнато? Това означава, че обемът на обувките не е подходящ за вас. След като закопчаете обувките, приклекнете 3 пъти, пренасяйки тежестта на тялото върху големия тибията (поставете ръце на коленете, за да ви е по-лесно), за да се намести петата ви в обувката. Изправете се, трябва да усещате върха на обувката. При приклякане стъпалото ви се измества назад и пръстите ви не трябва да стигат до върха.

Как да избегнете болки в стъпалото?

1. Изберете тънки и технични ски чорапи, за да се улесни нормалното кръвообращение на стъпалото.

2. Изберете стелка, съобразена с формата на стъпалото ви, за да се избегне риск от притискане в обувката. Потърсете съвет от консултант.3. Ако след няколко дни каране (2-3) все още усещате дискомфорт, термоформовайте чорапа.

Какво е термоформоване?

Чорапът на обувките Head Edge LYT 90 е изработен от 100% термоформоваща се пяна, която при затопляне се оформя по крака. Това позволява повишаване на съвместимостта между стъпалото, чорапа и черупката и намаляване на дискомфорта.

Как да съхранявате ски обувките?

1. Извадете чорапа и проветрете обувките.

2. Закопчайте шраймерите на най-малка степен.

3. Съхранявайте ги на сухо място при температура над 10°C. !

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Уверете се, че обувките са напълно сухи, преди да ги приберете за съхранение. Съхранявайте обувките със затворени щраймери в калъф на сухо и проветриво място.

Ограничения при използване

Да не се поставят върху или в близост до източник на топлина.

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години