Скрий филтрите
Активни филтри 0
Сортиране по:
  • МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TGV 1,35 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ
МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TGV 1,35 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ
TECNIFIBRE
8379954

МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TGV 1,35 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ

36,90 лв.
  • МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TGV 1,35 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ
МНОГОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TGV 1,35 ММ, ЕСТЕСТВЕН ЦВЯТ
размер :
Няма наличност онлайн
Ако искате да получите известие, когато продуктът е наличен отново, въведете имейл.

Наличност в магазини

Този кордаж осигурява много голям комфорт. Подходящ е напреднали и експертни тенисисти, които късат кордаж след 10-20 часа игра.

Предимства

Устойчивост

Устойчивост

С диаметър 1,35 мм за по-висока устойчивост спрямо по-тънките модели.
Технични удари

Технични удари

Средновисок топспин за многонишковите кордажи с дебелина 1,35 мм.
Мощност

Мощност

Технология PU400 Inside за 400% еластичност: комфорт, динамика и ефективност.
Задържане на налягането

Задържане на налягането

Отлично запазване на обтягането до 6 месеца след наплитане.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Технология PU400 Inside

Технология PU400 Inside за максимален комфорт и динамика.

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, топспин и мощност, но намалява контрола и точността.
По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява топспина и мощността.

Еднонишков кордаж

За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне рискът от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо.

Многонишков кордаж

За многонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане до 25 кг. Препоръчваме тези кордажи за хора, предразположени към тендинит, млади тенисисти и тенисисти, които късат рядко кордажа. Многонишковите кордажи запазват силата на наплитане и не се отпускат.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра.
Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане.
Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно. Ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено гъвкав кордаж, за да го направите по-твърд, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и топспин предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.