FORCLAZ Реф. 8735043 4494178

РАНИЦА ЗА ТРЕКИНГ ПЪТУВАНИЯ TRAVEL 100, 50 ЛИТРА, ЧЕРНА

94,90 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Тази раница с обем 50 л е идеална за първите ви приключения на сред природата.

ПРЕДИМСТВА

Вместимост

Обем 50 л. Тегло 1,4 кг. Размери 62 х 32 х 24 см.

Устойчивост на триене

Гаранция 10 г. Осн. материя P600 с промазка от вътрешната страна за здравина.

Разпределение на пространството

Джобове:3 външ., 1 вътр., 1 на колана. Примки за щеки. Достъп до дъното/джобове

Тегло

Раницата тежи около 1,4 кг.

Комфорт при носене

Презрамки с пяна. Гръден колан. Стабил. ремъци. Опора за палци. Регулируем гръб

Техническа информация

Как да подредите раницата, постигайки оптимален комфорт?

На дъното поставете спалния чувал. Близо до гърба сложете тежките неща (палатка, котлон, храна). Дрехите подредете около тях. Шалтето може да се сложи под големия капак; а палатката - под раницата, ако не се е побрала вътре. Сложете на лесно достъпно място дъждобран и полар. В джобовете разпределете дребните предмети, необходими през деня (слънцезащитен крем, карта, очила и пр.). Хидратиращата система поставете в предвидения за тази цел джоб по протежението на гърба.

Как се регулира височината на гърба на раницата?

Поставете настройката на предполагаемата подходяща височина и регулирайте раницата (вж. "Как се регулира раницата?"). При поставен на таза колан, презрамките трябва да обхващат предната част на раменете, а стабилизаторите (които понякога също се регулират на дължина) - да сключват ъгъл от около 45° (не трябва да се разместват нито встрани, нито нагоре).

Ако при поставяне гърбът се намира прекалено ниско или твърде високо, регулирайте отново и пробвайте до получаване на желания резултат.

Как да регулирате раницата?

НАЙ-НАПРЕД РАЗХЛАБЕТЕ всички ремъци (презрамки, колан, стабилизатори). СЛОЖЕТЕ РАНИЦАТА НА ГЪРБА. За раници с вместимост 50 и повече литра - ПОСТАВЕТЕ КОЛАНА НА ХАНША (така че да обхване горната част на тазовите кости) и го СТЕГНЕТЕ. При раниците с по-малък обем коланът се слага на кръста. СТЕГНЕТЕ РЕМЪЦИТЕ НА ПРЕЗРАМКИТЕ. Накрая НАГЛАСЕТЕ СТАБИЛИЗАТОРИТЕ така, че да ви е удобно.

Как се измерва обемът?

Обемът на всяка раница/сак се измерва по стандартизиран метод: напълваме основното отделение и всички джобове с малки топки. След това прехвърляме топките в оразмерен съд и отчитаме обема в литри с толеранс от няколко процента.

Посоченото тегло се отнася за мостра на празна раница. Възможно е да се наблюдават малки отклонения.

10 години гаранция.

Гаранцията покрива дефектите на раницата, освен получените в резултат на нормално износване и при необичайни условия на употреба. Специалната 10-годишна гаранция се предоставя само при представяне на продукта и на касовия бон. Ако е в гаранция, продуктът ще бъде заменен или поправен безплатно. Тази търговска гаранция не изключва приложимите законови гаранции в съответната област и/или държава.

ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ХИДРАТИРАЩА СИСТЕМА

Раницата разполага с отделение за хидратираща система. Тя се предлага отделно от раницата.

ЗАЩИТА ОТ ДЪЖД НА РАНИЦАТА

Тази раница не е непромокаема. Препоръчваме ви да си набавите калъф за защита от дъжд (продава се отделно), ако метеорологичните условия не са добри.

Ремонт и поправка

Всички катарами на раницата могат да се поправят и са налични като резервна част в случай на повреда.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиестер; Подплата: 100.0% Полиестер; Колан: 100.0% Полипропилен; Импрегнация: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Ръчно пране. Максимална температура 40°C. Ръчно пране. Максимална температура 40°C.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Не сушете в сушилня. Не сушете в сушилня.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на сухо място.

Ограничения при използване

Не е непромокаем - подсигурете защита в случай на дъжд.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Тестваме лабораторно и на терен устойчивостта на раниците на протриване и на скъсване, издръжливостта на цветовете при излагане на UV лъчи, при пране, непромокаемостта и др. Впоследствие раницата се пълни с баласт и се поставя върху манекен, който възпроизвежда многократно движенията при бързо ходене, за контролиране устойчивостта на съединенията. Компонентите (материи, катарами, колани, подплънки, ципове и др.) се тестват и поотделно, което ни дава възможност да предоставим 10-годишна гаранция.

Гаранция

10 Години

Съгласие от

Всички наши раници са тествани за удобство при носене на терен, от представителна група потребители, в същите условия, при които биха били използвани. При нашите теренни изпитвания продуктовият мениджър работи с лица извън Quechua, с цел тестване, усъвършенстване и одобряване на продуктите.

Видеа