Филтри 0
Филтри 0
OXELO Реф. 8738741 4530972

РОЛЕРИ ЗА ФРИЙРАЙД MF 500, СВЕТЛО КАКИ

174,00 лв.
Цвят: КАКИ
  • КАКИ
  • СИВО
  • ЖЪЛТО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Идеалният избор за приключения из града, слалом или просто за разходки с ролери. Многофункционални, маневрени и здрави ролери, които да носите навсякъде.

ПРЕДИМСТВА

Устойчивост на триене

Подсилващи елементи: странично разположени изваждащи се протектори.

Удобно използване

Чорапи с плътна пяна и вътрешна част с найлон и ликра.

Фиксиране на стъпалото

Твърда конструкция и тройна система за стягане: 2 микрометрични катарами+връзка.

Качество на плъзгане

Колела за фрийрайд 80 (76) мм / 86A, лагери ABEC7. Екструдирана алуминиева шина.

Маневреност

Екструдирана алуминиева шина 243 мм за колела 80 мм или 231 мм за колела 76 мм.

Техническа информация

Ролери за фрийрайд: поддръжка на стъпалото

Кората (горната пластмасова част) е твърда и висока за оптимална поддръжка на стъпалото. За тази цел тя е отлята от композитен материал с 15% фибростъкло. За допълнителна стабилност ролерите са разработени с 2 микрометрични катарами и връзки.

Многофункционални ролери

Многофункционални ролери: осигуряват висококачествено пързаляне (лагери ABEC7 и колела 80 мм или 76 мм за размери 36-38) и изключителна маневреност (къса и здрава шина за устойчивост при различни скокове и слайдове).

Два размера колела според номера на ролерите: от 36 до 38: 76 мм / от 39 до 46: 80 мм за осигуряване на отлична и индивидуално адаптирана маневреност.

За прецизно персонализиране шината може да се мести наляво или надясно.

Спирачна система

Цялата спирачка (спирачен тампон+опорна част) се адаптира за ляв/десен крак. Включена е в комплекта, не е монтирана. Опорната част на спирачката се предлага в сервиза на вашия магазин Декатлон. Спирачният тампон е наличен в секцията за ролери (според магазина) или в интернет.

Екструдиран алуминий

Екструдирането е термомеханичен производствен процес, чрез който компресираният материал се изтегля през дюза, за да се профилира. Екструдираният елемент (за ролерите това е шината) не е подлаган на сгъване или рязане, което му осигурява отлична прецизност и здравина.

Поддръжка/поправка на ролери

Смяна на компоненти или ремонт на ролери благодарение на резервните части, достъпни на щанда, чрез интернет или в сервиза на вашия магазин Декатлон.

Удължаване на експлоатационния срок на ролерите

След каране във вода, прах или пясък, с цел удължаване живота на ролерите, може да демонтирате и подсушите колелата и да обезмаслите лагерите със сух парцал. Открийте нашите съвети и видеоръководства на канала ни в YouTube: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Удължаване на експлоатационния срок на колелата

Препоръчваме колелата да се разместват, тъй като не се износват равномерно – износването се осъществява косо. Причината е, че докато карате, ролерите често се накланят навътре – при засилване, завиване, както и при потегляне.

За ограничаване износването на колелата сменяйте местата им (обръщайте ги по двойки).

Максимално допустимо натоварване на ролерите MF 500 Oxelo

Ролери, сертифицирани по стандарт EN 13843, клас А (стандарт за ролери за възрастни). Този стандарт важи за спортна екипировка на колелца – кънки с колелца в една линия, създадени за потребител с тегло между 20 и 100 кг телесна маса. Стандартът определя изискванията за безопасност и спецификите, отнасящи се до методите на изпитване, маркировката и предоставяната от производителя информация за намаляване опасността от наранявания, на която е изложен потребителят.

Тегло на ролерите MF 500 на Oxelo

3,150 кг за чифт номер 43.

Тестове на нашите продукти

Всички наши ролери преминават лабораторни изпитвания, при които се потвърждава, че продуктът отговаря на съответните европейски изисквания за ролери, и се тества и на износване. Лабораторните тестове се допълват от тестове в реални условия, някои от които се измерват, а други се основават на преценките на изпитателите, които подлагат продукта на сериозни изпитания.

Резултат: тестван, добре изпитан продукт.

Състав

Състав

Ботуш: 100.0% Термопластичен полиетилен; Колелца: 50.0% Полиуретан, 50.0% Поликарбонат; Кора: 100.0% Термопластичен полиетилен; Острие: 5.0% Полиамид, 10.0% Ацетат, 85.0% Алуминий; Външна част: 10.0% Полиуретан, 90.0% Полиестерна смола; Вътрешна част: 100.0% Полиестер; Закопчаване: 50.0% Полиуретан, 50.0% Полиамид; Стелка: 100.0% Етиленвинил ацетат; Адаптерен пръстен: 100.0% Стомана

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Препоръчително е да се съхраняват на сухо място при умерена температура. След употреба да не се сушат в близост до източник на топлина или огън.

Тестване и гаранция

Гаранция за частите

2 години без консумативите (спирачен тампон, колела и лагери).