QUECHUA Реф. 8810999 4899467

СПАЛЕН ЧУВАЛ ЗА КЪМПИНГ ULTIMCOMFORT, ПАМУЧЕН, 20°С, КАКИ

74,90 лв.
Цвят: ЗЕЛЕНО / КАФЯВО
  • ЗЕЛЕНО / КАФЯВО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Този спален чувал е отличен избор за комфортно спане на къмпинг при температури около 20°C.

ПРЕДИМСТВА

Съвместимост

Сдвоява се за спане на 2-ма души да се съедини със същия модел спален чувал.

Лесно пренасяне

Тегло 1430 г. Обем: 13 л. Калъф за транспортиране: 39 X 18 X 18 см.

Температура на използване

Температура на комфорт: 20°C. Гранична температура: 13°C.

Удобно спане

Размери 200 x 80 см. Цял цип с двоен плъзгач. Биопамук.

[EN] Easy maintenance

Лесно почистване - пране в пералня, следвайте съветите за поддръжка.

Техническа информация

ТЕМПЕРАТУРА НА КОМФОРТ НА ЧУВАЛА ULTIM COMFORT 20°C

Върху всички спални чували посочваме "температурата на комфорт", тествана от независима лаборатория (AITEX) съгласно европейския стандарт ISO 23537-1 от 21.01.2017 г.

Температурата на комфорт е долната граница, при която ползвателят в легнало положение изпитва топлинен комфорт - не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистическа жена при нормални условия на употреба). Изберете спалния чувал по този показател.

ГРАНИЧНА ТЕМПЕРАТУРА НА ЧУВАЛА ULTIM COMFORT 20°C

Граничната температура на комфорт е температура, при която ползвателят, легнал с прибрани крака към тялото в чувала, усеща топлинен комфорт и не му е нито топло, нито студено (определена за средностатистически мъж при нормални условия на употреба).

СЪСТАВ НА ЧУВАЛА ULTIM COMFORT 20°C

Материя от вътрешната страна: 100% биопамук. Външна материя: 100% полиестерно понге. Пълнеж: 100% полиестерна вата 100 г/м².

ЕДНА И СЪЩА ЛИ Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА КОМФОРТ ЗА ВСИЧКИ ХОРА?

Самият спален чувал не произвежда топлина. Той запазва топлината на тялото. Ако изтощени и измръзнали, легнете в студен и влажен спален чувал, рискувате да ви е студено, независимо от качествата на продукта. Температурите на употреба зависят от чувствителността към студ на ползвателя (телосложение, умора и др.), от екипировката (изолиращ дюшек/шалте и др.), от облеклото (без дрехи, по бельо и др.) и от климатичните условия (влага, вятър и др.).

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ ЗА УПОТРЕБА НА ЧУВАЛА ULTIM COMFORT 20°C

При спане с чувала ULTIM COMFORT 0°C се облечете нормално (един слой дрехи е достатъчен). Затоплете крайниците си с шапка, ръкавици, чорапи, уормъри и т.н. Бутилка с топла вода може да се използва за загряване (стига да няма риск да се отвори неволно). Стягайте и отпускайте мускулите си (70% от използваната енергия се превръща в топлина), но без да се движите, за да не се създаде студен въздушен поток. За да избегнете честото пране на чувала, използвайте чаршаф.

ПРАНЕ НА ЧУВАЛА ULTIM COMFORT 20°C

Чувалът ULTIM COMFORT 20°C може да се пере в пералня. Препоръчваме да перете спалния чувал в пералня с вместимост минимум 7 кг

с добре затворени ципове.

Състав

Състав

Вътрешна материя: 100.0% Памук; Външна материя: 100.0% Полиестер; Пълнеж: 100.0% Полиестер; Система за отваряне/затваряне: 20.0% Цинкова сплав, 80.0% Полиестер; Чанта за носене - основен плат: 20.0% Памук, 80.0% Полиестер; Чанта за съхранение - допълнителна материя: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в сушилня. Нормална температура, максимална температура на изходящия въздух от барабана 80°C. Възможно е сушене в сушилня. Нормална температура, максимална температура на изходящия въздух от барабана 80°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Лесно прибиране в калъфа - с долната част напред, без да се сгъва. Да се съхранява на сухо място, извън калъфа - за запазване на обема, важен за термоизолационната ефективност на чувала.

Ограничения при използване

Ръст: за ръст максимум 1,90 м.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Продуктите Quechua се тестват в условията, които можете да срещнете по време на къмпинг или в природата. Нашите екипи, както и представителна група от потребители (състояща се от наши партньори, любители на планинския туризъм и клиенти), тестват продуктите на всеки етап от тяхната разработка до пускането им в продажба.

Гаранция

5 Години

Видеа