TARMAK Реф. 8796391 4825454

НАКОЛЕНКА R500, ЧЕРНА

54,90 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Предназначена за подновяване на спортната дейност след леко навяхване или хронична нестабилност на коленните връзки.

ПРЕДИМСТВА

Поддръжка на ставите

От компресираща материя, с банели и лента за стягане за стабилна поддръжка.

Фиксиране

Лентата за стягане осигурява стабилно прилягане по време на спортната дейност.

Удобно използване

Удобната компресираща материя се адаптира към коляното.

Техническа информация

Защо да носите наколенка?

Носенето на наколенка може да бъде препоръчано за по-лесно подновяване на спортна дейност след леко навяхване (разтежение без разкъсвания) или при нестабилност на коленните връзки (хронична или след контузия).Тя ограничава ефекта на т. нар. "предно чекмедже", наблюдаван при травми на коленните връзки.

Стегнатата материя осигурява стабилна поддръжка на коляното, без необходимост от поставяне на ластични ленти, които причиняват неудобство в зоната на задколенната ямка.

Какво е навяхване?

Навяхването на коляното представлява разтягане или скъсване на някоя от връзките на коляното: вътрешна странична връзка, външна странична връзка, предна кръстна връзка и задна кръстна връзка.Навяхването е леко, когато връзките са разтегнати. Навяхването се определя като средно, когато има частично скъсване на една или повече връзки. Тежко навяхване се наблюдава при пълно разкъсване на връзките.

Избор на размер

Измерете обиколката на крака на 8 см над средата на капачката на коляното. Съпоставете измерената обиколка със следната таблица с размери.

Размер 1: 36-39 см.

Размер 2: 39-43 см.

Размер 3: 43-47 см.

Размер 4: 47-51 см.

Защо да защитите коленете си?

Колянната става е изложена на голямо натоварване по време на спорт. Тя има омекотяваща и стабилизираща роля и е подложена на голямо напрежение, особено при бягане, скачане, приземяване и смяна на посоката на движение.От друга страна падането при ски е особено опасно за коленете.

Тестове на продуктите на TARMAK в реални условия

Дизайнерският екип на TARMAK работи в Северна Франция. Негов основен приоритет е постоянното усъвършенстване на продуктите, за да бъдат спортуващите още по-доволни. Всички продукти се тестват в реални условия от взискателни спортуващи в продължение на няколко седмици, а благодарение на вашата обратна връзка ги подобряваме редовно.

Съвети за съхранение и поддръжка

Ръчно пране. Максимална температура 40°C. Ръчно пране. Максимална температура 40°C.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Не сушете в сушилня. Не сушете в сушилня.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на чисто и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.<br /> Преди да приберете продукта за съхранение закопчавайте велкро лентата (така ще предпазите трикотажната част от повреждане).

Ограничения при използване

Медицински продукт. Прочетете листовката. Продуктът съдържа латекс.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Продуктът е преминал лабораторни тестове за ефективност при ограничаване на ефекта "предно чекмедже", устойчивост на пране, промяна на цветовете и износване, които ни позволяват да гарантираме, че отговаря на изискванията ни за качество.

Гаранция

2 Години