FORCLAZ Реф. 8677566 4439719

ДАМСКО ЯКЕ С ПУХ ЗА ПЛАНИНСКИ ТРЕКИНГ MT500, С КАЧУЛКА, -10°C, ЛИЛАВО

184,00 лв.
Цвят: КАФЯВО
  • КАФЯВО
  • ЧЕРНО
  • БЯЛО
  • СИНЬО
  • КАКИ
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Нашият дизайнерски екип създаде това яке с качулка с пълнеж от пух за трекинг в студено време до -10°C.

ПРЕДИМСТВА

Компактност

Калъфче за съхранение и удобно прибиране в раницата.

Промазана материя

Външната материя е обработена без PFC за защита от проникване на вода.

Устойчивост

Външната материя е с подсилена структура и ограничава разкъсванията.

Топлина

Пух с обем на запълване 800 куб. инча. Комфорт между 0°C и -10°C.

Тегло

Това яке тежи около 400 г за размер M.

Джобове

2 джоба за ръцете и 1 вътрешен джоб с цип, 2 отворени вътрешни джоба.

Удобно използване

Мека и приятна на допир подплата на яката и джобовете.

Техническа информация

Какво ниво на топлина осигурява това яке?

Това яке, носено като 3-ти слой, е валидирано за температура на комфорт при движение от -10°C по време на протоколиран тест в изотермична камера.Манекенът е облечен с блуза с дълъг ръкав от синтетична материя и лек полар. Върви при симулация на вятър от 5 км/ч.Извършихме тестове и за температура на комфорт в статично положение: за този модел тя е около 0°С.

Предимства на пълнежа от пух и пера от патица

Свойството на пуха да задържа въздух и неговата дълготрайност осигуряват 3 предимства при планински спортове:1) Термоизолация благодарение затворения между перата и пуха въздух;

2) Изключителна лекота - при една и съща осигурена топлина перата са по-леки от изкуствената вата; това допринася за олекотяване на раницата;

3) Изключителна компактност при сгъване.

Как се измерва обемът на запълване на пълнежа от пух и пера?

Обемът на запълване представлява капацитетът за термична изолация на пуха чрез задържане на определен обем въздух. Той се определя в кубични инчове (CUIN).

Колкото по-голям е обемът на запълване (колкото по-високо е числото CUIN), толкова повече място заема пухът, задържа повече въздух и изолира по-добре. За това яке с пълнеж 90% пух / 10% пера гарантираме обем на запълване на пуха/перата, по-голям или равен на 800 CUIN (международен стандарт).

Тегло на пълнежа

XS: 108 г.

S: 126 г.

M: 135 г.

L: 146 г.

XL: 155 г.

2XL: 168 г.

3XL: 180 г.

4XL: 193 г.

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯКЕ С ПЪЛНЕЖ ОТ ПУХ И ПЕРА

Якето с пух се носи цяла зима и определено се нуждае от пране. Ние препоръчваме: 1) машинно пране с препарат за пух или за спортна екипировка на 30°С с 2 или 3 топки за тенис, центрофуга на ниски обороти.

2) изсушаване в сушилня в режим за памук с 2 или 3 топки за тенис, повторете 2 или 3 пъти до пълно изсушаване.

Промазаност на материята (да не се бърка с непромокаемост)

Промазката е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека и топла. Материята на якето е промазана, но ви съветваме да носите върху него непромокаемо яке в случай на продължително излагане на дъжд. Промазката не съдържа перфлуорвъглерод (PFC) и се получава чрез обработка на плата от лицевата страна. С износването на дрехата, ефективността ѝ намалява.Препоръчваме да я подновявате при всяко пране.

Как да възстановите промазката?

След изпиране на якето препоръчваме да използвате импрегниращ препарат за текстил, за да възстановите промазката и да съхраните хидрофобните качества на външната материя.

Той възстановява промазката и оптимизира функционалността на дрехата през целия й срок на употреба.

ПОПРАВКА НА ЯКЕТО

По време на трекинг якето може да се скъса. Добрата новина е, че може да се поправи и да се избегне уголемяването на дупката, съответно и загубата на пух.Поправката се извършва с термолепенка.

Състав

Състав

Пълнеж: 10.0% Сиви патешки пера, 90.0% Сив патешки пух; Основна материя: 100.0% Полиамид; Основна подплата: 100.0% Полиамид; Джоб: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на закачалка на сухо място. Да не се съхранява сгънато в калъфчето.

Ограничения при използване

Не е подходящ за планински преходи в дъждовно време.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

В средата на ноември 2021 г. бяха извършени тестове на якето от 4-ма външни за Forclaz потребители и 2-ма сътрудници на Forclaz в рамките на 3-дневен трекинг на надморска височина до 3 000 м близо до Шамони в района на Монблан. Отличните резултати от теста ни помогнаха да валидираме този продукт за планински трекинг.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Кати: "Изключително приятно за носене, леко и топло." Лиция: "Харесва ми стягането на талията, придаващо женствен силует." Стефани: "Впечатлена съм от качулката, която се стяга, издърпва се удобно напред и заема формата на лицето." Естел: "Мекотата истински ме спечели. Продуктът веднага ми допадна, защото е много удобен."