Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8648757 4330520

ДЕТСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ SH100, С ВРЪЗКИ, № 35-38

47,90 лв.
Цвят: СИНЬО
  • СИВО / СИНЬО
  • СИНЬО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Топли обувки, с които децата могат да се насладят на зимата - вкъщи, на училище или по заледените пътеки.

ПРЕДИМСТВА

Cцепление

Разположението и размерът (3 мм) на грайферите осигуряват сцепление върху сняг.

Сцепление

Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление/захващане върху снега.

Топлина

Температура на комфорт: -5°C. Гранична температура: -14°C.

Непромокаемост

Непромокаема и дишаща мембрана, която запазва краката сухи.

Фиксиране на стъпалото

Средно високи обувки, с канджи за поддръжка и по-добро пристягане на връзките.

Техническа информация

ДОСТАТЪЧНО ТОПЛИ ЛИ СА ОБУВКИТЕ ЗА ЗИМНИ ПРЕХОДИ?

Направено е сравнително изследване, осъществено в лаборатория за термичен анализ, в условия на преход при слаб вятър (5 км/ч). С него са определени температурите на употреба за обувките. Все пак трябва да се има предвид, че чувствителността на студ на всеки човек е различна. Температура на комфорт: усеща се лек студ + 70% от потребителите чувстват краката си добре в обувките.

Гранична температура: усеща се силен студ + 10% от потребителите чувстват краката си добре в обувките.


Как да сте сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Обувките разполагат с мембрана, която ги прави непромокаеми и дишащи. Мембраната представлява много тънък слой, нанесен от вътрешната страна на материята, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. Тествахме лабораторно продукта, симулирайки ходене с потопени до половината обувки.

Този модел е изпробван при 8 000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате туристически котки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, е препоръчително да спазвате следните принципи:

Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).

Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.

Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на обувките?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

КАК ДА ИЗСУШИТЕ ОБУВКИТЕ?

По време на употреба обувките могат да се намокрят (конденз и изпотяване).

Ако обувките са много мокри, препоръчваме да извадите стелката и да ги напълните с топки от вестници, които да ги сменяте редовно. Хартията абсорбира влагата и ще ускори изсъхването им.

Не оставяйте обувките твърде близо до източник на топлина, а ги оставете на топло, сухо и проветриво място.

Състав

Състав

Външна част: 50.0% Полиуретан, 50.0% Полиестер; Подметка: 100.0% Стирен-бутадиен-стирен; Вътрешна част: 50.0% Етиленвинил ацетат, 50.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашата лаборатория Decathlon Sportslab, базирана в Лил, също спомага за иновациите и разработките на продуктите Quechua. Тя обединява 4 направления, всяко от които има собствено работно поле и технологични инструменти: морфология (благодарение на 3D анализ), изследване на движението, термокомфорт (с четири климатични камери), поведенческо и сензорно изследване. Извършваме тестове на шевовете, залепването, за токсикология и за устойчивост на UV лъчи и протриване.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи. Продуктите се тестват от продуктовия мениджър и ръководителя на екипа за теренни изпитания, както и от представителна група потребители, на всеки етап от разработването им.