Филтри 0
Филтри 0
FOUGANZA Реф. 8602505 4122371

ДЕТСКА ТОКА ЗА ЕЗДА 100, СИНЬО/ЧЕРНО

54,90 лв.
  • ДЕТСКА ТОКА ЗА ЕЗДА 100, ЗЕЛЕНО/ТЮРКОАЗ
  • ДЕТСКА ТОКА ЗА ЕЗДА 100, ЗЕЛЕНО/ТЮРКОАЗ
  • ДЕТСКА ТОКА ЗА ЕЗДА 100, ЗЕЛЕНО/ТЮРКОАЗ
Цвят: СИНЬО / СИВО
  • СИНЬО / СИВО
  • РОЗОВО / БЯЛО
  • ТЮРКОАЗЕНО / ЧЕРНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Правите първите си стъпки в ездата? Дизайнерските ни екипи разработиха тази тока за ефективна защита при падане.

ПРЕДИМСТВА

Регулиране

Практичният механизъм отзад позволява бързо регулиране на размера на токата.

Фиксиране

Странична система за закопчаване с 4 позиции за стабилно фиксиране.

Противоударна защита

Здрава тока, сертифицирана по стандарт EN1384:2017.

Вентилация

Терморегулация на главата: черупката позволява отвеждане на топлината.

Удобно използване

Пяна върху каишката и във вътрешността на токата за максимален комфорт.

Техническа информация

Стандарт

Сертифицирана по стандарт EN1384:2017.

Размери

XS (48-52 см), S (52-55 см), M (55-58 см).

Лекота

530 г за размер М (55-58 см).

Защита

Правите първите си стъпки в конните спортове? Токата 100 е идеален избор за начинаещи. Тествана многократно и подлагана на удари в нашите производствени ателиета, тя е създадена за смекчаване на удара при частична деформация на черупката и/или на защитния материал.

В случай на падане, подменете токата си: деформациите не винаги се забелязват с просто око и понякога може да са вътрешни.

Адаптиране

Екипировка за езда трябва да осигурява комфорт добро прилягане. Токата 100 е регулируема и се адаптира идеално към обиколката на главата. Предлага се в четири размера: от XS до L и от 48 до 58 см. При избора изпробвайте токата и регулирайте чрез механизма в задната част. Токата е лесна за употреба и се регулира бързо, независимо от обиколката на главата.

Комфорт

За максимално удоволствие от ездата, екипировката трябва да е удобна. Затова инженерните ни екипи са поставили пяна на каишката, осигуряваща максимален комфорт. За оптимална защита вътрешната част на токата също е подплатена с пяна, която може да се сваля и да се пере. Пяната в зоната на брадичката предотвратява евентуално дразнене, което децата усещат, когато сложат първата си тока.

Поддръжка

Токата 100 е снабдена със странична система за закопчаване в четири зони за ефективна защита на главата. Благодарение на тези 4 зони, свързващи каишката с черупката, токата стои стабилно на главата. Дори когато препускате в тръс или в галоп, ако токата е добре регулирана и приляга плътно към главата, тя няма да се размести. Тази тока няма да се свлича напред и да нарушава видимостта ви.

Проветрение

Понитата и конете понякога са непредвидими, а уроците по езда предполагат непредвидени ситуации. Затова дизайнерските ни екипи разработиха токата 100 със система за терморегулация: токата има около петдесет отвора в горната част за добро отвеждане на топлината. Те предпазват от силно прегряване, което може да доведе и до топлинни удари.

Дизайн

Екипите ни предлагат оборудване за начинаещи, съчетаващо оптимална ефективност и стил. Те разработиха токата 100, подходяща за всякакви конни дейности, със стилна визия с козирка в различни цветове.

Лесна поддръжка

За поддръжка на токата почистете външната част с кърпа.

Употребата на разтворители и други агресивни продукти е силно непрепоръчителна, тъй като може да наруши ефективността на токата и да я повреди. Вътрешната част от пяна се изважда и се пере на ръка.

Малката текстилна чанта за пренасяне и съхранение ще предпазва токата от замърсяване, надраскване и силна светлина.

Регулиране на токата

За оптимална защита токата трябва да приляга плътно към главата, без да стяга. Когато каишките и механизмът са правилно регулирани, токата не трябва да се движи нито напред, нито назад, нито настрани, дори докато сте в движение.

Каишките на токата трябва да минават под брадичката, на нивото на гърлото, а не на нивото на брадичката. Трябва да са добре стегнати, за да не се мести токата, но в същото време да не притискат прекалено силно.

Поемане на удари

Токата е разработена да поема част от енергията на удара чрез частично деформиране на черупката и/или на защитния материал.Токата намалява сериозността на раните по главата. Осигурената от токата защита зависи от обстоятелствата на инцидента, носенето на защитна тока не винаги осигурява избягване на смърт или дълготрайна инвалидност.

Предупреждение при употреба

С оглед на вашата безопасност, съветваме ви да прочетете упътването преди първата употреба.

Тази тока е предназначена само за езда и не трябва да се използва за моторни спортове, скейтборд, ролери или въздушни спортове. Ако искате да се занимавате с бобслей, автомобилизъм или делтапланеризъм, тази тока няма да отговори на вашите нужди. Съветваме ви да изберете по-подходящи предпазни средства.

Продължителност на употреба

Токата 100 е висококачествен продукт, но нейната употреба във времето е ограничена: за ефективна защита ви съветваме да я сменяте след всяко падане. Дори и токата да ви изглежда здрава, имайте предвид, че някои вътрешни повреди не се виждат с просто око. Ако не сте претърпявали инцидент по време на езда, трябва да подмените токата си след 5 години.

Връщане на лични предпазни средства

Токите са ЛПС (лично предпазно средство).Уверете се, че сте избрали подходящия за вас продукт.Те не подлежат на връщане и замяна, тъй като не можем да гарантираме, че каската не е претърпяла удар, вследствие на който вече не изпълнява функциите си за опазване на здравето и живота на спортуващия.

Състав

Състав

Гилза: 100.0% Акрилонитрил-бутадиен-стирен; Основна подплата: 100.0% Полистирол; Колан: 100.0% Полиамид; Закопчаване: 100.0% Полиоксиметилен; Съдържа латекс.: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се държи далеч от източници на топлина като отоплителен уред или задната част на кола на слънце. Това може да понижи защитните свойства на вътрешния слой от полистирен.

Ограничения при използване

За езда. ТОКА, ПРЕТЪРПЯЛА УДАР, ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМЕНИ.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Тествана в независима лаборатория съгласно действащите разпоредби.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Нотифициран орган № 2789, Pourquery Financier.