SIMOND Реф. 8612925 4199803

ДАМСКИ ЕСПАДРИЛИ ЗА КАТЕРЕНЕ VERTIKA SOFT, БОРДО

149,00 лв.
Цвят: БОРДО / СИВО
  • БОРДО / СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

В сътрудничество с биомеханици и катерачи нашият екип разработи тези еспадрили, адаптирани за женското стъпало, за всички, които искат да подобрят уменията си.

ПРЕДИМСТВА

Лесно обличане/събличане

1 широка велкро лента за по-лесно обуване и стабилна поддръжка.

Точност

Леко асиметрична форма и фин връх за по-голяма прецизност.

Сцепление

Подметка от Vibram XS grip. Grip (ухо) в горната част на петата за закачване.

Удобно използване

Форма тип балерини с оптимизиран разход на материал. Гладки шевове,дишаща мрежа.

Техническа информация

Форма на еспадрилите

Профил с голяма извивка, изразена асиметрия и обтягане на петата (умерено ниво). Тази форма осигурява голяма прецизност и мощност по време на вашите движения и оптимизира натиска върху малки стъпки.

Внимание: формата е адаптирана за технично катерене и може да предизвика лек дискомфорт (особено за тип гръцко стъпало, при което вторият пръст е по-дълъг от палеца).За да ви предложим ефективност и удобство, избрахме умерено ниво.

КАКВО ОЗНАЧАВА "АДАПТИРАНИ КЪМ ЖЕНСКИТЕ СТЪПАЛА"?

Благодарение на нашите биомеханици, които анализираха стотици стъпала на жени катерачи, ние взехме предвид морфологичните особености на женското стъпало, за да подобрим комфорта и прецизността.

Тези еспадрили имат метатарзален периметър и пета с по-малък обем в сравнение с мъжкия модел Vertika Soft, за да паснат по-добре на женския крак.Трябва да се отбележи, че те са напълно подходящи и за мъжки стъпала с тесен профил.

ПОДМЕТКИ НА ЕСПАДРИЛИТЕ

Подметка с гума XS GRIP Vibram® 4 мм.

Гумата XS Grip е мека и осигурява отлично сцепление и усещане за контакт дори на гладки и обли повърхности.Петата е от мека гума за по-добро адаптиране и сцепление към хватките и стъпките.

ЛИЦЕВА ЧАСТ НА ЕСПАДРИЛИТЕ

Лицевата част е от двойна изкуствена кожа (дебелина 2,5 мм), за да се избегне разтягането ѝ с времето. Материята на езика осигурява отлична дишаща функция и удобство за стъпалото.

ИЗНОСВАНЕ НА ПОДМЕТКАТА

Знаете ли, че колкото по-добро сцепление има подметката, толкова по-бързо се износва, особено при употреба в зала.

Ето защо избрахме да работим с утвърден и реномиран от 1937 г. производител (Vibram), с когото внимателно избрахме каучук, предлагащ най-добрия баланс между устойчивост и сцепление.

След проведени тестове установихме, че гумата се износва за 6 месеца на върха и на петата на еспадрилите, но би могла да се износи и по-бързо в зависимост от начина на употреба.

ИНДИКАТОР ЗА ИЗНОСВАНЕ

За да ви помогнем да разберете кога да рециклирате, без да рискувате да повредите еспадрилите, нашите инженери са разработили индикатор за износване в покритието на еспадрилите.

Индикаторът за износване се появява, когато 2/3 от покритието е износено, което ще ви даде известно време да си уговорите среща и да извършите смяната.Обърнете внимание, че след рециклирането еспадрилите вече няма да имат индикатор за износване, който се намира само в оригиналното покритие.

СМЯНА НА ПОДМЕТКИТЕ

Износени подметки? Не изхвърляйте вашите еспадрили. Сменяйки подметките, лицевата част ще остане по формата на вашето стъпало.Внимание: трябва да смените подметките, веднага щом видите синтетичната кожа през каучука. Ако кожата се пробие, няма да бъде възможно подметките да се сменят.

СЪВЕТ ЗА ИЗБОР НА НОМЕР

Ако сте във фаза на развиване на уменията, ви съветваме да вземете по-стегнати от градските ви обувки (1/2 - 1 номер по-малки например), които обаче да не ви причиняват болка, за да запазите подвижността, проприоцепцията и силата на стъпалото.

Ако сте майстор в скалното катерене, ви препоръчваме да пробвате различни размери (1 до 2 номера по-малки), за да откриете най-доброто съотношение между комфорт и стягане за по-голяма сила на оттласкване.

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА

Първият ни съвет е да не перете еспадрилите в пералня (в никакъв случай). Механичната и термичната обработка биха могли да ги повредят. Препоръчваме ви да ги почиствате на ръка с напоена със сапунена вода гъба (сапун за пране) и да ги сушите на въздух при умерена температура. Избягвайте сушенето на силно слънце или върху радиатор.

Състав

Състав

Външна част: 30.0% Полиамид, 40.0% Полиуретан, 20.0% Синтетичен каучук, 10.0% Етиленвинил ацетат; Подметка: 100.0% Синтетичен каучук; Вътрешна част: 40.0% Полиамид, 60.0% Полиуретан

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Тествани и одобрени от нашите екипи от професионални катерачи.

Видеа