PONGORI Реф. 966041 4095449

МАСА ЗА ФРЕНСКИ БИЛЯРД BT 700

429,00 лв.
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Играете френски билярд и искате да усъвършенствате уменията си? Тази маса за билярд е идеален избор за вас.

ПРЕДИМСТВА

Компактност

Компактна маса за френски билярд със сгъваеми крака.

Лесен монтаж/демонтаж

Време за монтаж: няма. Необходимо е само да регулирате желаната височина.

Лесно използване

Масата се доставя сглобена и след разгъване на краката е готова за игра.

Точност

Бързо сукно и 2 подпорни елемента за високо качество на игра.

Техническа информация

РАЗМЕРИ, ТЕГЛО И ФОРМАТ

Масата за френски билярд BT 700 е с тегло 65 кг.

Размери на масата: дължина 183 см, ширина 102 см, игрална площ 79 х 160 см. Височината на спонтовете е 37 мм, дебелината на плота е 18 мм.

Стандартните състезателни маси за карамбол са с размери 3,10 м (дължина) x 1,60 м (ширина). Масата за френски билярд BT 700 е в компактен формат за по-лесна игра в домашни условия.

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО НА КОМПЛЕКТА

Масата за френски билярд BT 700 се доставя сглобена, в кашон с размери 105 см (височина) х 188 см (дължина) х 17,5 см (дебелина) х 215 см (диагонал). Пълният комплект BT 700 е с тегло 70 кг.

Комплектът не включва топки и щеки. Сукното не може да се сменя.

ИНСТАЛИРАНЕ НА МАСА ЗА БИЛЯРД BT 700

За инсталиране на масата за френски билярд BT 700 е достатъчно да следвате тези стъпки:

1. Разгънете краката.

2. Регулирайте ги на еднаква височина (препоръчваме регулиране на средна височина).

3. Стабилизирайте краката със затягане на механизма.

4. Обърнете внимателно масата (необходими са поне 2 души).

5. При необходимост регулирайте отново краката на желаната височина.

6. Нивелирайте масата с краката с винтове.

След това масата Ваш ред!

*Инструкцията е включена в комплекта.

3 РАЗМЕРА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Масата за френски билярд BT 700 се регулира на 3 степени на височина. Това позволява адаптиране на масата за играчи на всякаква възраст и с всякакъв ръст. При този модел плотът може да се регулира на:- 70 см, идеална височина за деца (над 8 години)

- 80 см, адаптирана за възрастни. Това е стандартната височина на маса за френски билярд.

- 90 см, подходяща за по-високи хора.

КОНЦЕПЦИЯ НА ПЛОТА

Дървеният плот е изработен от Medium Density Fiberboard (MDF). Благодарение на този материал масата за билярд е лека, гладка и устойчива. За допълнителна здравина, устойчивост на температурни промени, влага и удари по време на игра, под плота са предвидени стабилизиращи плоскости.

Иновативна маса за билярд с подпорни елементи

В самолетостроенето надлъжните и подпорните елементи, прикрепени към ребрата и рамката на фюзелажа, осигуряват твърдост на структурата и здравина срещу натиск и деформации. На същия принцип, екипите ни са предвидили метални подпори и надлъжници под плота. Тази подсилена концепция предотвратява слягането, което може да се забележи при масите без стабилна структура, включително при масите с плоча.

Предимства на масата за билярд

За допълнителна точност, масата за билярд е снабдена с точкови ориентири. Регулируеми крака с винтове са от метал и се адаптират към различни повърхности. Ъглите от неръждаема стомана са подсилени и заоблени за допълнителна безопасност.

Необходимо пространство за комфорт при игра

Играта на билярд изисква комфорт. Затова пространството за игра е важен фактор. От всяка страна на масата е необходимо да има достатъчно място за щеката (средната дължина на щеките е 145 см). Трябва да се предвидят още 5 см за прицелването. Накратко, за масата за френски билярд BT 700 е необходима площ от 19,5 м² (483 х 402 см).

Какво представлява френският билярд?

Френският билярд, наричан още карамбол, се играе на маса без джобове, с 3 топки. Освен това, вие винаги играете с една и съща топка. Ето няколко разяснения:

започвате играта с една от двете бели топки, които се различават с отличителен белег (в някои случаи една от топките е жълта). Целта е да използвате вашата топка, за да ударите останалите две. При всеки успешен опит печелите 1 точка и имате право на нов удар.

ПЪРВИ СТЪПКИ В БИЛЯРДА: НЯКОЛКО СЪВЕТА ОТ НАШИЯ ЕКИП

Противно на общоприетото мнение, билярдът е спорт. И то спорт за точност.

Намерете най-удобната позиция, в която сте едновременно стабилни и се чувствате удобно, за да успеете да се прицелите прецизно.

И накрая, вместо да се осланяте на късмета или на случайността, заложете на стратегията, прецизността и успеха. За максимална точност и ефективност си представяйте предварително ударите, вместо да стреляйте на сляпо там, където са струпани най-много топки, за да видите какво ще се получи.

Състав

Състав

Горна част на дланта: 80.0% Дървесина, 20.0% Неръждаема стомана; Рамка/ шаси на ролери: 80.0% Дървесина, 20.0% Неръждаема стомана; Стъпало: 100.0% Дървесина; Кръстачка: 100.0% Полиестер; Лента: 100.0% Синтетичен каучук; Гилза: 20.0% Синтетичен каучук, 80.0% Неръждаема стомана

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Съхранявайте масата на защитено от влага, прах и пряка слънчева светлина място.Не поставяйте тежки предмети върху масата.

Ограничения при използване

Сукното не може да се сменя.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Продуктът е тестван от водещи професионални играчи, спортни клубове и членове на Френската федерация по билярд. Масата BT 700 е тествана и на мастърс турнира по билярд в Лозана.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Масата е одобрена от Джонатан ДАЛЕЙН (шесткратен шампион на О-дьо-Франс, 1-ви регион): "Тази маса е идеална за игра и лесно трениране на всички видове удари. Компактният размер позволява подготовка в домашни условия. Одобрена е също от Орор Белен (трикратен шампион на Франция): "Тази маса за билярд е подходяща както за начинаещи, така и за опитни играчи. С нея тренировките по карамбол в домашни условия са изключително лесни".

Видеа