WEDZE Реф. 8660082 4250174

МЪЖКИ СКИ ПАНТАЛОН ЗА ФРИЙРАЙД FR500, КЕРЕМИДЕНОЧЕРВЕН

249,00 лв.
189,00 лв.
-24%
Цвят: КАФЯВО
  • КАФЯВО
  • СИНЬО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Патнталонът е създаден, за да гарантира най-доброто съотношение между топлина и дишане на тялото на напредналите скиори, независимо от снежните условия.

ПРЕДИМСТВА

Свобода на движение

Широка кройка и еластична материя за свобода на движение.

Лесно забелязване

Система Recco® за по-лесна локализация в случай на лавина.

Топлина

Допълнителна вата в чувствителните зони (вата 100 г/м²).

Непромокаемост

Мембрана 15 000 мм, непропускливи шевове и ципове.

Джобове

Два джоба на бедрата, от които един мрежест за телефон или лавинно устройство.

Дишане на тялото

Мембрана, допълнително подплатени зони за повече топлина и зони за вентилация.

Проветрение

2 големи зони за вентилация на бедрата.

Ограничанване на навлизането на сняг

Вътрешни гети.Висок колан с ластик за добра защита.

Техническа информация

Концепция за топлина и дишане на тялото

По-топли платки за повече топлина и термокомфорт.

При тази концепция дрехата разполага с широки зони за вентилация, където трислойната мембрана отвежда по-добре изпотяването. Така панталонът предлага едновременно предимствата на изцяло подплатен панталон и на горен панталон тип мембрана.

Топлина и дишане на тялото за вашите снежни дни в планината.

Допълнителни характеристики

Широк ластичен колан, който не позволява навлизане на студен въздух и сняг, стой стабилно на тялото и осигурява топлинен комфорт в зоната на кръста.

Вентилация

За да се чувствате комфортно през целия ден в планината е важно дрехата да е едновременно непромокаема и да отвежда влагата от изпотяването. Зоните за вентилация играят важна роля за отвеждането на изпотяването.

Ето защо панталонът има два ципа за вентилация и два големи ципа на бедрата (28 см за размер L).


Промазка

Промазаността на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Така дрехата не се напоява с вода и остава лека, суха и дишаща. Промазка се постига чрез третиране на външната страна на тъканта. и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е при всяко трето пране).

Непромокаемост

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 10 000 мм издържа на налягане, упражнявано от 10 000 мм вода.

Дишаща материя

За да се определи дали определена тъкан е дишаща, се измерва устойчивостта й на изпарения по RET (тест по стандарт ISO 11092). Колкото по-малка е устойчивостта, толкова повече тъканта пропуска изпаренията от изпотяването, тоест толкова по-дишаща е тя.

Например: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща.

Какво е импрегнирана материя и материя с мембрана?

Импрегнацията представлява обработване на вътрешната страна на плата с имрегниращ продукт, което го прави непромокаем и едновременно дишащ. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. След това тестваме нашето облекло за непромокаемост.

Тест за непромокаемост

Дрехата е тествана за непромокаемост при 100 л вода/м²/ч в продължение на 3 часа. Този тест възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Какво е система RECCO®?

100% от нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO®.Технологията RECCO® осигурява локализиране при лавинен инцидент. Предавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Предавателят RECCO® не замества използването на оборудване за лавинна безопасност. Технологията RECCO® увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.

Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBMСлед всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Помощ при избор на размер

Моделът носи размер L и е с ръст 180 см.Мерките му са:

Обиколка на талията: 85 см, обиколка на ханша: 100 см, гръдна обиколка: 100 см.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиестер; Пълнеж: 100.0% Полиестер; Основна подплата: 100.0% Полиестер; Външна материя: 97.0% Полиамид, 3.0% Полиестер; Допълнителна подплата: 100.0% Полиамид; Импрегнация: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Ограничения при използване

Да се носи с втори слой за добър термокомфорт.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктът е тестван и одобрен от любители на фрийрайда в реални условия.

Видеа