WEDZE Реф. 8737972 4522325

МЪЖКИ СКИ ГАЩЕРИЗОН FR900, БЕЖОВ

284,99 лв.
Цвят: БЕЖОВО
  • БЕЖОВО
  • СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Нашият дизайнерски екип от любители на фрийрайда разработи този гащеризон, за да ви осигури защита и комфорт при интензивно каране на ски през целия сезон.

ПРЕДИМСТВА

Лесно използване

Лесно обличане. Цип отстрани.

Свобода на движение

Колене с анатомичен дизайн и еластична материя на талията за свобода на движение.

Здравина

Издръжлива материя и подсилени в долната част крачоли.

Топлина

Непромокаем трети слой. Трябва да се носи с 2 слой.

Непромокаемост

Мембрана 20 000 мм, непропускливи шевове.

Джобове

Един джоб на корема, два джоба на бедрата с водоустойчиви ципове.

Дишане на тялото

Мембрана, отвеждаща активно изпотяването (RET12). Зони за проветрение

Техническа информация

Информация за продукта

Дизайнът на дрехата е разработен, за да гарантира максимална изолация. В зоната на корема използвахме еластична материя, която е мека и остава удобна при припокриване на няколко слоя дрехи (термобельо, колан против сняг, колан на панталона...).

Пробвайте я и се убедете сами.

Допълнителни характеристики

Голям страничен цип, позволяващ широко отваряне. Изключително устойчива на контакта с кантовете материя в долната част на крачолите.

Голям страничен цип за вентилация.Регулиране на презрамките.

Джобове

Три джоба.

Два джоба на бедрата с водоустойчиви ципове, единият от които с допълнителен мрежест джоб за смартфон.

Голям джоб на корема за лавинно устройство.

Кройка

Анатомичен дизайн на коленете за свобода на движение.

Дрехата е изработена от 2 вида материи. Едната гарантира мекота и свобода на движение, другата здравина и устойчивост на триене.

Какво да носите под дрехата?

За да предпазите тялото си от студ и влага, заложете на облекло от два или три дишащи слоя: При по-топло време дишащото термобельо е идеално за комфорт, топлина и отвеждане на изпотяването.

При по-студено време изберете долен клин FR900 за топлина на стратегическите места.

При много студено време можете да съчетаете двата долни слоя под гащеризона.

Промазка

Промазаността на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Така дрехата не се напоява с вода и остава лека, суха и дишаща. Промазка се постига чрез третиране на външната страна на тъканта. и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е при всяко трето пране).Всички якета Wedze са промазани.

Непромокаемост на материята

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 15 000 мм издържа на налягане, упражнявано от 15 000 мм вода.

Дишащи свойства на материята

За да се определи дали определена тъкан е дишаща, се измерва устойчивостта й на изпарения по RET (тест по стандарт ISO 11092). Колкото по-малка е устойчивостта, толкова повече тъканта пропуска изпаренията от изпотяването, тоест толкова по-дишаща е тя.

Например: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща.

Какво е импрегнирана материя и материя с мембрана?

Импрегнацията представлява обработване на вътрешната страна на плата с имрегниращ продукт, което го прави непромокаем и едновременно дишащ. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. След това тестваме нашето облекло за непромокаемост.

Тест за непромокаемост

Дрехата е тествана за непромокаемост при 100 л вода/м²/ч в продължение на 3 часа. Този тест възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Какво е система RECCO®?

100% от нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO®.Технологията RECCO® осигурява локализиране при лавинен инцидент. Предавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Екипирането с рефлектори RECCO не замества употребата на лавинен детектор. Технологията RECCO® увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.

Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBMСлед всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Помощ при избор на размер

Моделът носи размер L и е с ръст 180 см.Мерките му са:

Обиколка на талията: 85 см, обиколка на ханша: 100 см, гръдна обиколка: 100 см.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиамид; Основна материя: 7.0% Еластан, 93.0% Полиамид; Подплата: 100.0% Полиестер; Мембрана: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Ограничения при използване

Да се носи с втори слой за добър термокомфорт.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктът е тестван и одобрен от любители на фрийрайда в реални условия.

Видеа