Филтри 0
Филтри 0
FORCLAZ Реф. 8581364 4006130

ДАМСКИ НЕПРОМОКАЕМИ КОЖЕНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ТРЕКИНГ MT500 ULTRA VIBRAM

349,00 лв.
Цвят: КАКИ / БЕЖОВО / БОРДО
  • КАКИ / БЕЖОВО / БОРДО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Тези непромокаеми обувки ще ви позволят да изкачвате сравнително трудни пътеки в пълен комфорт.

ПРЕДИМСТВА

Естествено движение на стъпалото

Полутвърда подметка - най-доброто съчетание между анатомичност и стабилност.

Устойчивост на триене

Кожена лицева част и защитен борд от каучук за повече здравина и устойчивост.

Тегло

Обувка номер 39 тежи 650 грама.

Cцепление

Каучукова подметка Vibram® с отлично сцепление на сухи и хлъзгави терени.

Омекотяване

Междинна подметка от лек полиуретан за ефективно омекотяване.

Непромокаемост

Дишаща и непромокаема мембрана (8 часа преход в дъжд).

Фиксиране на стъпалото

Висока лицева част с 2 канджи и 1 блокираща канджа и система X.

Техническа информация

ПРОИЗВОДСТВО

Обувките за трекинг са произведени в Европейския съюз – в румънски завод, специализиран в производството на обувки за трекинг.


VIBRAM® - СЦЕПЛЕНИЕ И ЗАХВАЩАНЕ НА ПОДМЕТКАТА

Сцеплението на подметките е категоризирано VIBRAM® и осигурява отлично сцепление на всякакви терени - сухи, влажни, гористи или скалисти.

Грайферът също ще ви гарантира захващане, адаптирано според условията - за сух или влажен терен.Подметката е със средна широчина. Колкото по-широка е подметката, толкова по-гъвкава е като цяло. В резултат на това ходенето остава удобно на повечето видове пътеки, без да губите стабилност.

ТЕСТОВЕ ЗА НЕПРОМОКАЕМОСТ

Тези обувки преминаха успешно теста за непромокаемост с 50 000 последователни сгъвания, съответстващи на 20 км или 8 ч ходене във вода до средата на лицевата част, което днес отговаря на най-високото ниво на водоустойчивост при обувките.Нашият тест указва степен 4 от 5, което гарантира непромокаемост за 8 часа по време на преход в дъжд.Подробни данни от тестовете, проведени за оценка на непромокаемостта на нашите обувки, могат да бъдат намерени малко по-надолу в спецификациите.

ГЕТИТЕ ПОДОБРЯВАТ ВОДОУСТОЙЧИВОСТТА НА ОБУВКИТЕ

Непромокаемостта често се нарушава поради проникване на вода от горния край на обувката. За да запазите краката си сухи по-дълго време, ви съветваме да използвате непромокаеми гети или минигети, които ще предотвратят проникването както на вода, така и на камъчета и пясък от горната част на обувките.Напълно адаптирани за употреба с този модел обувки са

ГЕТИ ЗА ТРЕКИНГ TREK 500 (8347880).


КАК ДА ПОДОБРИТЕ НЕПРОМОКАЕМОСТТА НА ОБУВКИ ОТ ТЕКСТИЛ?

Макар моделът да има непромокаема мембрана (непромокаема и дишаща) е препоръчително няколко пъти годишно да използвате препарат за възстановяване на непромокаемостта, който ще възвърне първоначалните ѝ качества и ще предпази обувките от петна.

Става въпрос за водоотблъскващите свойства на външната материя, така че водата да се плъзга по нея, без да попива. Третирайте всички текстилни части и не забравяйте шевовете, през които водата преминава най-лесно.

КАК ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ НЕПРОМОКАЕМОСТТА НА ТЕКСТИЛНИТЕ ОБУВКИ С ИМПРЕГНИРАЩ ПРЕПАРАТ?

1. Използвайте четка и/или гъба за почистване и отстраняване на замърсяванията от почва или кал.

2. Оставете обувките да изсъхнат на проветриво място, далеч от източници на топлина.

3. Разклатете ИМПРЕГНИРАЩИЯ СПРЕЙ ЗА КОЖА И ТЕКСТИЛ.

4. Напръскайте от разстояние 25 см.

5. Оставете да действа поне 10 минути. Внимание: не търкайте и не избърсвайте.


УСТОЙЧИВОСТ И ЗДРАВИНА НА МОДЕЛА

Освен различните лабораторни изпитания, тези обувки са преминали и проверки в реални условия, осъществени от запалени планинари чрез ТЕСТ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ с дължина 500 км по трасето на европейския пешеходен маршрут GR5 и по пътеки за трекинг на Канарските острови.

Видеото за това приключение можете да гледате на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=L5o2h5v5RsU

Лабораторни тестове

Проведени са лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: изскубване на канджите и връзководите, лепене на подметката, токсикология, устойчивост на UV лъчи, износване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

ВЪЗМОЖНА ЛИ Е УПОТРЕБАТА НА КОТКИ С ТЕЗИ ОБУВКИ?

Този модел обувки за трекинг може да се използва единствено с котки с каишки. Твърдостта на обувките е адаптирана за оптимална употреба на котки с каишки, като гарантират удобство при ходене.


ИЗБОРЪТ НА НОМЕР Е ИСТИНСКО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Изберете обувки за преходи с един номер по-големи от обичайния ви размер, за осигуряване на оптимален комфорт при спускане и предотвратяване набиването на пръстите на краката. Съвети: ноктите трябва да са къси; преди всяко спускане проверявайте дали пристягането на връзките предотвратява плъзгането на крака към предната част на обувката.

5 степени на непромокаемост

Тестът за непромокаемост определя 5 степени на непромокаемост:2 000 сгъвания (около 4 км, 30 мин преход)

10 000 сгъвания (около 10 км, 3 ч преход)

30 000 сгъвания (около 15 км, 6 ч преход)

50 000 сгъвания (около 20 км, 8 ч преход)

100 000 сгъвания (около >20 км, 24 ч преход)

ТЕСТ ЗА ВОДОУСТОЙЧИВОСТ: 100% WATERPROOF - ЛАБОРАТОРНО ВАЛИДИРАНО

Обувките се тестват с 2 последователни лабораторни изпитвания.

Тест 1 - тест на ефективността на мембраната: потопени във вода под въздушно налягане, се проверява дали по повърхността на обувките има въздушни мехурчета. Наподобява проверка на пробита въздушна камера.

Тест 2 - наполовина потопени във вода, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре или с други думи, непромокаеми.

Съвети при покупка: как да изпробвате обувките?

За да изберете подходящите за вас обувки: 1. Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. 2. Стегнете правилно връзките.

3. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони - основата на петата и предната част на крака при слизане по наклон.

4. Станете и се разходете с обувките.

5. Премерете различни модели и размери. 6. В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към крака.

Състав

Състав

Външна част: 5.0% Синтетичен каучук, 5.0% Термопластичен полиуретан, 5.0% Полиамид, 85.0% Лицева говежда кожа; Подметка: 50.0% Полиуретан, 40.0% Синтетичен каучук, 10.0% Термопластичен полиуретан; Вътрешна част: 90.0% Полиестер, 10.0% Кожа

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 95°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 95°C. Нормално третиране.

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Ограничения при използване

Не са подходящи за алпинизъм.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Всички наши обувки са тествани за удобство при носене и на терен, от представителна група потребители в същите условия, при които биха били използвани. При нашите полеви изпитвания продуктовият мениджър работи с лица извън Quechua с цел тестване, усъвършенстване и одобряване на продуктите.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Водачите при средно- и високопланински преходи на асоциацията ASTER участват в тясно сътрудничество с разработчиците и дизайнерите на FORCLAZ в създаването на нашите обувки за преходи. Този модел е подходящ за нередовна употреба единствено с котки с каишки. Препоръчителен модел: https://www.decathlon.bg/kotki-caiman-2-s-kaishki-id_8212786.html