Филтри 0
Филтри 0
CAPERLAN Реф. 8546372 2689391

НЕПРОМОКАЕМО ЯКЕ ЗА РИБОЛОВ 900

284,00 лв.
Цвят: ЧЕРНО / СИВО
  • ЧЕРНО / СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

За пълна защита при риболов в дъждовно и ветровито време, дори и при буря.

ПРЕДИМСТВА

Компактност

Якето се прибира в качулката. Размери сгънато: 25 см / 20 см /11 см.

Лесно използване

Спираловиден шнур. Държачи за клещи и кеп. Вътрешен джоб за бърз достъп.

Лекота

Тегло за размер L: 790 г.

Устойчивост

Устойчива материя + усилвания. Ципове с големи зъбци (устойчиви на сол).

Непромокаемост

Непромокаема тъкан: 25000 мм. Непропускливи ципове.

Джобове

5 джоба с ципове, 1 от които вътрешен.

Дишане на тялото

Дишаща тъкан за отвеждане на потта (RET=12).

Техническа информация

СЪСТАВ

Трислойна непромокаема материя, здрава и дишаща. Усилено на раменете и в зоните на триене с устойчива тъкан (полиестер/полиамид). Усилено в долната част на гърба с устойчива на протриване полиестерна материя.

ДЖОБОВЕ

– Два джоба на гърдите, с ципове с едри зъбци за устойчивост на солената вода. Единият от тях е със система за достъп до вътрешния джоб: за да стигнете до телефона си, без да се налага да отваряте якето по време на проливен дъжд. – 2 джоба за ръцете с ципове, с поларена подплата за по-голямо удобство. – 1 вътрешен джоб с цип за лични вещи. – Още 2 джоба във вътрешността на якето за съхранение на някои допълнителни аксесоари.

РЕГУЛИРАНЕ ПО ТЯЛОТО И ПРАКТИЧНИ ПРЕДИМСТВА

Качулка с вградена козирка и 3 позиции за регулиране – за защита от дъжда при запазване на видимостта. Регулируема и проветрива висока яка, подплатена с поларена материя – за по-добра защита от вятър и по-голям комфорт. Маншетите се пристягат за ограничаване навлизането на въздух и вода. Възможност за пристягане около кръста – за ограничаване проникването на въздух. Якето покрива долната част на гърба – за предпазване на бъбреците във всякакви условия.

УСИЛВАНИЯ

Усилени рамене за носене на раница и/или калъф за въдици. Ципове с едри зъбци за по-голяма устойчивост на солената вода. Подсилена долна част за по-добра устойчивост на протриване.

АКСЕСОАРИ

Халка на гърба за окачване на кеп. Прибиращ се спираловиден шнур с карабинер, за да държите ножицата си под ръка (може да се остави отвън или да се прибере в джоба). Джоб в долната част на якето за прибиране на клещите и запазване на бърз достъп до тях. Отделна кърпичка за почистване на слънчевите очила или екраните на навигационните уреди. Прибира се в леснодостъпно джобче.

НЕПРОМОКАЕМОСТ: ТЕСТ С ММ ВОДЕН СТЪЛБ

Водоустойчивостта на дадена тъкан се измерва чрез налягането на обема вода, упражнено върху нея, изразено в мм воден стълб (тест на базата на стандарт JIS 1092B). Колкото по-голямо е налягането, толкова по-непромокаема е тъканта.

Със степен на непромокаемост от 25000 мм, якето 900 предлага много високо ниво на защита от дъжд.

Материя с непромокаемост от 25000 мм устоява на налягане от 2,5 бара.

НЕПРОМОКАЕМОСТ: ТЕСТ С ДУШ

Според нашето експертно мнение тестът с душ е най-показателен. Дори материята да е непромокаема, дрехата би могла да пропуска вода през шевове, капаци, ципове и под. При поставянето на крайния продукт под душ се проверява цялостната непромокаемост.

Якето 900 предпазва при силна буря (30 см дъжд за 3 часа).

ДИШАЩА ФУНКЦИЯ: ТЕСТ RET

Дишащата функция на материята се измерва чрез коефициента за устойчивост на паропреминаване - RET. Това е показател за съпротивлението, което оказва дадена тъкан срещу изпаряването на влагата. Колкото по-слабо e съпротивлението (съответно и по-ниска стойността на този коефициент), толкова по-висока е способността на тъканта да диша (тест на базата на стандарт ISO 11092).

Якето 900 с индекс под 12 е силно дишащо и отлично пригодено за умерено физическо усилие.

Концепция

Облеклата ни за риболов са разработени от нашите инженери и дизайнери в Сестас, Франция.

В Жиронд, близо до множество подходящи за риболов места – големите езера в Югозападна Франция, пиренейските реки и дори Атлантическия океан.

Облеклата ни са изпробвани и одобрени от множество въдичари – сътрудници, клиенти и риболовни гидове.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиамид; Мембрана: 100.0% Полиуретан; Материя на гърба: 2.0% Еластан, 37.0% Полиамид, 61.0% Полиестер; Маншет: 9.0% Еластан, 9.0% Полиуретан, 82.0% Полиестер; Джоб: 15.0% Еластан, 85.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Разрешено е всякакъв вид гладене. Разрешено е всякакъв вид гладене.
Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Гладете при максимална температура на подложката 150°C. Гладете при максимална температура на подложката 150°C.
Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране.
Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C. Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на сухо място. Да не се поставя върху източник на топлина тип радиатор, за да не се повреди мембраната или дишащото покритие.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Якетата ни са тествани в разнообразни условия с цел гарантиране на здравина и устойчивост във времето. Те са преминали и множество механични тестове в лабораторни условия, например цялостен тест с душ, чрез което се гарантира непромокаемостта на продуктите при излагане на дъжд с различна интензивност.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Това яке е изпробвано от множество състезатели, както и от отборите на Френската федерация по риболовни спортове (FFPS). Представяме ви част от мнението на Ерик Деспален, селекционер на френския национален отбор по риболов в градска среда (стрийт фишинг): "Изпробвахме якето в реални условия за риболов по време на световните шампионати в Нидерландия и Чехия. (...) То осигурява отлична непромокаемост и едновременно с това дава възможност на тялото да диша. (...) Гарантирана оптимална защита във всякакво време."