Филтри 0
Филтри 0
KOROK Реф. 8546217 2689731

СТИК ЗА ХОКЕЙ В ЗАЛА FH500 MID BOW, СИН

74,90 лв.
Цвят: СИНЬО / БЯЛО
  • СИВО / БЯЛО
  • СИНЬО / БЯЛО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Маневрен стик Mid bow, подходящ за деца и възрастни на ниво напреднали.

ПРЕДИМСТВА

Управление на траекторията

Стикът от 100% фибростъкло изисква умения за контрол на топката.

Ергономичен захват

Класически грип, гладка и плоска повърхност.

Мощност

Стикът от 100% фибростъкло осигурява голяма мощност.

Ограничаване на вибрациите

Стикът от 100% фибростъкло е с по-ниска степен на абсорбиране на вибрациите.

Маневреност

Профил mid bow, подходящ за усвояване на нови техники.

Техническа информация

Извивка и тегло

Профил midbow; тегло: 400 г за размер 34.

Концепция

Фибростъкло 1080 tex. Куха структура с 2 канала. Стандартна глава с ъгъл 45° за маневреност. Полиуретанов грип с перфорации с дебелина 1,8 мм за комфортен захват.

Материали за изработката на стика

В миналото стиковете са били изработвани от дърво (дъб, черница). Днес повечето стикове, особено високотехнологичните, се изработват от композитни материали (фибростъкло, фиброкарбон и арамид). Забележка: кевлар е търговското наименование на един от видовете арамид. Затова има стикове, произведени от 100% дърво, дърво, подсилено с фибростъкло, 100% фибростъкло, фибростъкло с все по-висок процент карбон (често с 5-10% арамид, когато съдържанието на карбон е високо).

Свойства на различните материали

Фибростъклото е по-твърдо, здраво, леко и устойчиво на триене от дървото. То придава повече мощност, но намалява контрола и създава усещане за твърдост. Карбонът е още по-лек и твърд, следователно той придава още повече мощност, но намалява значително контрола, когато играчът не е усъвършенствал достатъчно техниката си. Арамидът се използва като добавка към карбона в дръжката за омекотяване на вибрациите и/или в петата, поради високата си устойчивост на триене.

Производство на стик от композитни материали

Композитният стик е изработен от слоеве от нишки, навити около празно ядро, което е част от една или повече кухини по дължината на стика. Комбинирането на материалите, броят на слоевете от нишки и структурата на кухото ядро варират в различните части на стика и при различните модели стикове. Следователно, самостоятелното обозначаване на съдържанието на карбон не дава достатъчно информация за характеристиките на стика.

Избор на материали

За децата на ниво начинаещи се препоръчват дървените стикове. В процеса на усъвършенстване те преминават към стикове от фибростъкло, а след това към стикове с умерено съдържание на карбон. Възрастните на ниво начинаещи могат да започнат със стик от фибростъкло. Напредналите и експертите избират стикове със съдържание на карбон според индивидуалния им стил на игра (баланс, контрол и мощност).

Извивка на стика

Хокейният стик не е прав, той е извит. Извивката се определя от максималната си височина (максималното вертикално пространство между стика, поставен на равна площ, и тази площ) и от мястото, в което тази височина достига максималната си стойност, измерена от края на главата на стика (наречена точка на максимална извивка). Класическият стик е с максимална височина на извивка приблизително 15 мм и точка на максимална извивка, разположена на средата на стика.

Видове извивки

Стикът е "bow standard" (bow означава извивка), когато височината на максималната извивка е 17-20 мм и точката на максимална извивка е разположена на 300 мм. Стикът "mid bow" е с височина на максималната извивка 23-24 мм и точка на максимална извивка на 300 мм. Показателите на стик "low bow" са съответно 24-25 мм и 250 мм. Показателите на стик "extra low bow" са съответно 24-25 мм и 200 мм.

Избор на извивка

За начинаещите се препоръчва стик "bow standard". За напредналите и експертите, търсещи ефективност при контрол, пас или удар, е подходящ стик "mid bow". За експертите, които обичат дрибъла и имат идеален контрол на топката при бързи движения, най-удобен е стик "low bow". За изпълнение на "drag-flicks" се препоръчва стик "extra low bow".

Тегло на стика

Съгласно нормите на Световната федерация по хокей, максималното тегло на стик за хокей е 737 г. Повечето стикове за възрастни (размери 36,5"-37,5") са с тегло 520-580 г. Теглото на детските стикове започва от 400 г. Забележка: производственият процес може да доведе до разлика от 20-30 г при стикове от един модел.

Значение на баланса на стика

При еднакво тегло определящо е разпределението на масата в стика. Точката на баланс се измерва от върха на главата на стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към дръжката, толкова повече се създава усещане за лекота. Това улеснява маневреността със стика. Колкото повече точката на баланс е разположена към главата (т. нар. баланс към главата), толкова повече се създава усещане за тежест в ръката. Това увеличава мощността на стика.

Избор на тегло/баланс

За хокеисти, предпочитащи маневреността, се препоръчва лек стик с висока точка на баланс. За хокеисти, търсещи мощност, се препоръчва тежък стик с ниска точка на баланс.

Избор на размер

Размерът на стика се измерва в инчове ("). 1"=2,54 см. За деца: стикът се поставя във вертикално положение с глава на земята, успоредно на изправеното до него дете. Подходящият размер стик е този, чиято дръжка достига на височина до пъпа на детето. Стандартният размер за възрастни е 36,5".

Знаете ли, че

Съгласно нормите на Световната федерация по хокей, максималната дължина на стика за хокей е 41" (105 см).

Общи насоки

Подходящ стик за съответния играч е този, който предлага добра комбинация между размер, състав (и вътрешна структура), извивка, тегло и точка на баланс.

Концепция и разработка

Този стик е резултат от съвместната работа на изследователския ни екип (съставен от мениджъри, дизайнери, инженери, моделиери, стилисти, техници за прототипи и лабораторни изследователи), специалисти по материалите и композитните процеси, техническия ни партньор Жил Бон (състезателка в Belgian Red Panthers) и един от водещите производители на стикове в света.

Информация

Гореизложената информация е предоставена от производителя или установена от нашите екипи при работата върху получените от него мостри.

Подраздел

деца/напреднали/фибростъкло/midbow

Състав

Основна част: 100.0% фибростъкло, грип: 100.0% полиуретан.

Състав

Състав

Дръжка: 100.0% Фибростъкло; Грип 1: 100.0% Полиуретан

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Стиковете са преминали тестове в лабораторни и в реални условия, проведени от тестовите ни екипи.

Гаранция

2 Години

Гаранция за частите

2 години