Филтри 0
Филтри 0
ELOPS Реф. 8560548 2902568

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ГРАДСКИ ВЕЛОСИПЕД ELOPS 120 E

1749,00 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

С този велосипед с електрическо подпомагане ще се придвижвате удобно и лесно в градска среда.

ПРЕДИМСТВА

Автономност

Със 100% заредената литиево-йонна батерия 36 V можете да изминете до 50 км.

Лесно използване

Ниска рамка, една плоча, 6 скорости.

Мощност

Моторът с въртящ момент 35 Nm в задната главина улеснява придвижването.

Сигурност на велосипеда

LED светлини – вграден в рамката фар и стоп на калника.

Комфорт

Холандско кормило и широка седалка за изправен гръб, ергономични ръкохватки.

Спирачна сила

V-Brake спирачки със сменяеми колодки за лесна поддръжка.

Указания


Техническа информация

Двигател

Безчетков мотор в задната капла, 36 V, максимална мощност 250 W.Максималният въртящ момент на мотора е 35 Nm. Този параметър показва лекотата, с която велосипедът преодолява някои трудности (например изкачване).Моторът разполага и с датчик за каданс, който осигурява електрическо подпомагане в съответствие с педалирането.

Контролна конзола

Пултът за управление е разположен до дясната китка, така че, без да пускате кормилото, да избирате лесно някой от трите режима на подпомагане: Икономичен (максимум 15 км/ч), Нормален (максимум 22 км/ч) и Спортен (максимум 25 км/ч).На същия пулт има LED индикатор, който дава информация за оставащия ресурс.От пулта можете да управлявате и светлините.Светлините не работят, ако подпомагането е изключено.

Батерия

Изключително надеждни литиево-йонни клетки LG/Samsung 36V 8,7Ah с капацитет 313Wh.

Батерията е обезопасен с ключ (велосипедът се продава с 2 ключа).

Батерията може да се сваля за по-лесно зареждане (например на работа).

Внимание: при употреба на велосипеда батерията трябва да бъде заключена в гнездото си, за да се предотврати неволното ѝ разместване и разкачване.Тегло на батерията: 2,24 кг

Автономен режим

Ресурсът на батерията с капацитет 313 Wh позволява преодоляване на разстояния от 20 км (в режим 3 - SPORT) до 50 см (в режим 1 - ECO).

Данните за ресурс са условни – дадени са за човек с тегло 70 кг при каране по сравнително равно трасе.Внимание: Ресурсът на батерията може да варира в зависимост от натоварването (личното ви тегло + теглото на превозвания товар), от денивелацията (изкачвания) и от метеорологичните условия (студът намалява ресурса).

Рамка

Рамката холандски тип се обкрачва лесно за по-лесно използване на велосипеда. Изработена е от стомана, за да поглъща по-лесно вибрациите и така за повиши комфорта при каране.Тегло на рамката = 7,2 кг.Черно матово покритие.

Вилка

Стоманената вилка поглъща по-лесно вибрациите и така за повишава комфорта при каране.

Спирачки

V-brake спирачките TEKTRO отпред и отзад са със сменяеми гумички на колодките, което елиминира необходимостта от пълно разглобяване и улеснява смяната.

Задната спирачка е разположена под рамката за по-естетичен вид на велосипеда.

Алуминиеви спирачни лостчета.

Сменяеми колодки (номер: 8325106)

Кормило / лапа / чашки

Холандско кормило и раздвижено, регулируемо на височина алуминиево кормилно колче (диаметър 22,2 мм / 1") за по-изправена стойка и по-голям комфорт.

Ръкохватки с накрайници, на които могат да бъдат монтирани светлини VIOO Clip за повишена странична видимост при каране.

Седалка/колче

Регулируемо на височина алуминиево седалково колче с диаметър 27,2 мм.Широката седалка е със зони с различна плътност на пяната в зависимост от големината на натиска върху нея. Възможност за оптимизиране на позицията на седалката чрез регулируемата горна скоба.

Скобата на седалковото колче (диаметър 31,8 мм) се стяга с болт за предотвратяване на евентуална бърза кражба.

Видимост

Захранвани от батерията LED фар и стоп AXA, които работят само при включено захранване. Фарът е вграден в рамката, а стопът е монтиран върху калника за ограничаване риска от счупване.

Осветеност 20 LUX.

Стопът се забелязва от 150 м, а фарът ви позволява да виждате на 30 м пред себе си.

Вграден в багажника светлоотразител.

Трансмисия / Педали

Курбел с една плоча с 42 зъба, алуминиеви рамена 170 мм и свободен венец за 6 скорости (зъбци 14x28) Shimano TZ500-6 за по-лесна употреба на велосипеда в града и по малки денивелации тип мост.

Изминато разстояние за 1 оборот на курбела: от 3,21 до 6,42 м.Заден дерайльор B'Twin by Microshift.

Верига KMC Z7 RB със 114 звена с антикорозионна обработка.Полимерни педали, по-леки от алуминиевите.

Капли

Усилени двустенни капли 28" (700) с по 36 спици отпред и отзад.Защо избрахме този размер? За да предложим на потребителите максималните комфорт и качество на возене, които каплите с този диаметър осигуряват. Двете капли са стегнати с гайки, за да се намали опасността от бърза кражба.Диаметър на оста на задната капла: 12 мм.

Диаметър на оста на предната капла: 9 мм;

Гуми

Балонните гуми 700x44 поглъщат сътресенията, за да подобрят комфорта при употреба и да осигурят по-добро возене.

Гуми Gum Wall 30 TPI с 1 мм усилваща вложка срещу спукване и светлоотразяващи ивици.Вентилите Schrader улесняват помпането и позволяват то да става дори на бензиностанции.

Идеалното за оптимизиране на ресурса и предотвратяване на евентуални спуквания налягане на гумите е между 3,5 и 4 бара.


Оборудване

Заден багажник, фар и стоп, захранвани от батерията, преден и заден калник, странична опорна стойка, протектор на веригата.

опорна стойка

Завинтена за рамката странична опорна стойка, подбрана специално да издържа теглото на електрически велосипед и да му осигурява стабилност, когато не се движи.

Не е предназначена да издържа теглото на велосипеда с монтирано детско столче с дете в него при спиране.

Съвместимост на аксесоари

Багажникът с товароносимост 27 кг е съвместим с детско столче и с всички продукти от гамата за превозване на багаж ELOPS. Рамката разполага с нит-гайки:

На седалковата тръба може да се захване сегментен велокатинар, катинар за рамка тип RINGLOCK или катинар за задната капла.Кормилото е съвместимо с нашата предна кошница 500 12 л.Велосипедът не е преминавал изпитания за употреба с ремарке.

Как функционира един велосипед с електрическо подпомагане?

С велосипед с електрическо подпомагане педалирате по-лесно, без да се потите и изморявате прекалено. Независимо че моторът ви помага обаче, вие задължително трябва да въртите педалите.

Включеният мотор ви съдейства до скорост не по-голяма от 25 км/ч и се изключва при преустановяване на педалирането.

Ако не желаете да се възползвате от подпомагането, можете да го изключите във всеки момент и да педалирате като при обикновен велосипед.

Вашият електрически велосипед е тестван и за каране в дъжд.

Кай е подходящият размер велосипед?

Този модел се предлага само с ниска рамка.

Един размер, подходящ за хора с ръст между 1,60 и 1,90 м..

Тегло на велосипеда

25,9 кг (с педали и батерия).

Максимално тегло в експлоатация

Този велосипед с електрическо подпомагане отговаря на изисквания на стандарт EN 15194 за максимално тегло до 125 кг (велосипед + потребител + превозван товар).

Как се зарежда велосипед с електрическо подпомагане?

Обезопасената с ключ батерия може да бъде заредена от мрежата, монтирана на велосипеда или свалена от него.

Велосипедът се продава със зарядно устройство.

Пълното зареждане на батерията продължава 5 часа.

Поддръжка / Съхранение

Една литиево-йонна батерия трябва да се зарежда редовно, без да се чака да се изтощи напълно.Батерия, която не се използва дълго време, трябва да се съхранява заредена на 80% от капацитета си. В такива случаи се препоръчва зареждане на всеки 3 месеца.В идеалния случай батерията трябва да се съхранява при умерена температура (25°C) за оптимални работа и съхранение.

Превоз / рециклиране на батерията

Във Франция батериите, които не се използват, могат да бъдат предадени в сервиз на Decathlon, за да бъдат рециклирани съгласно нашата политика за опазване на околната среда. Процедурата и структурата за рециклиране са различни във всяка държава.Литиево-йонните батерии подлежат на специален режим при превоз (с кораб или самолет).

Необходимия документ, наречен MSDS, който е отделен за всяка батерия, може да бъде получен от екипа на отдел колоездене в Decathlon.

Наличност на резервни части

Срокът на наличност на резервни електрически части и елементи на гаранцията за съвместимост при осъвременяване на продукта е 10 години.

Съвети за поддръжка1. Преди да предприемете каквито и да било ремонтни или обслужващи дейности по електрическия си велосипед, трябва да изключите и да свалите батерията му.

2. Поддържайте надлежно трансмисията - почиствайте и смазвайте веригата, когато забележите следи от корозия или натрупване на твърде много мръсотия.

3. Не използвайте водоструйки или пароструйки.

Съвети за съхранение

Препоръчително е да съхранявате велосипеда на защитено от външните условия място или под покривало.

Препоръчва се също така да сваляте батерията и да я съхранявате при умерена температура и останалите условия в указанията за употреба, когато няма да я използвате дълго време.

Ограничения при употреба

Тъй като морската или влажната среда (въздухът, мъглата) имат силно корозивно въздействие върху металните части, се препоръчва редовно да смазвате цялата трансмисия на велосипеда и да почиствате с влажна кърпа частите, свързани със стойката (кормило, седалково колче и т.н.), за да свалите отложените върху тях вода или сол.

Характеристики

Създаден е в Лил от екип инженери и дизайнери.

Сглобен е в Португалия.

Няколко думи от нашия екип

Електрическият велосипед ви дава възможност да се придвижвате в града на две колела, без да се изпотявате и без да закъснявате, пренасяйки със себе си това, от което се нуждаете. Така велосипедът може да се превърне в чудесно средство за ежедневно придвижване в града. Затова оставете автомобила си в гаража и се качете на градски велосипед - усещането е страхотно. "

Състав

Състав

Рамка: 100.0% Стомана

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Ако е възможно:<br /> Съхранявайте го на защитено от външните условия място или под покривало. <br /> Сваляйте батерията и я съхранявайте при умерена температура, ако няма да я ползвате няколко месеца.

Ограничения при използване

Велосипедът не е подходящ за планинско или трекинг колоездене.

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Този велосипед е разработен и усъвършенстван, а след това и изпробван от нашите изпитатели в полеви условия, за да сме сигурни, че се доближава максимално до очакванията на хората, които ще го използват в градски условия.