Филтри 0
Филтри 0
OXELO Реф. 8528358 2658947

РОЛЕРИ FREESKATE MF900, ЗА ВЪЗРАСТНИ

189,00 лв.
Цвят: КАКИ
  • ЗЕЛЕНО
  • КАКИ
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Идеалните ролери за бързо каране в града или по писти. Монтаж, предлагащ най-добрата ефективност.

ПРЕДИМСТВА

Устойчивост на триене

Подсилващи елементи: странично разположени изваждащи се протектори.

Удобно използване

Чорапи с плътна пяна и вътрешна част с найлон и ликра.

Фиксиране на стъпалото

Твърда конструкция и тройна система за стягане: 2 микрометрични катарами+връзка.

Качество на плъзгане

Колела 110 мм (86A), лагери ABEC 7.

Маневреност

Къса шина 255 мм от екструдиран алуминий.

Техническа информация

Ролери за фрийрайд: поддръжка на стъпалото

Кората (горната пластмасова част, наричана още и "спойлер") е твърда и висока за оптимална поддръжка на стъпалото. За тази цел тя е отлята от композитен материал с 15% фибростъкло. За допълнителна стабилност ролерите са разработени с 2 микрометрични катарами и връзки.

Многофункционални ролери

За максимална многофункционалност и отлично качество на плъзгане ролерите са с колела 110 мм и здрава и реагираща шина, издръжлива на различни скокове и слайдове. Шината с 3 колела осигурява запазване на разстояние, гарантиращо оптимална маневреност. За прецизно персонализиране шината може да се мести наляво или надясно.

Спирачна система

Цялата спирачка (спирачен тампон+опорна част) се адаптира за ляв/десен крак. Включена е в комплекта, не е монтирана. Опорната част на спирачката се предлага в сервиза на вашия магазин Декатлон. Спирачният тампон е наличен в секцията за ролери (според магазина) или в интернет.

Екструдиран алуминий

Екструдирането е термомеханичен производствен процес, чрез който компресираният материал се изтегля през дюза, за да се профилира. Екструдираният елемент (за ролерите това е шината) не е подлаган на сгъване или рязане, което му осигурява отлична прецизност и здравина.

Поддръжка/поправка на ролери

Смяна на компоненти или ремонт на ролери благодарение на резервните части, достъпни на щанда, чрез интернет или в сервиза на вашия магазин Декатлон.

Удължаване на експлоатационния срок на ролерите

След каране във вода, прах или пясък, с цел удължаване живота на ролерите, може да демонтирате и подсушите колелата и да обезмаслите лагерите със сух парцал. Открийте нашите съвети и видеоръководства на канала ни в YouTube: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Удължаване на експлоатационния срок на колелата

Препоръчваме колелата да се разместват, тъй като не се износват равномерно – износването се осъществява косо. Причината е, че докато карате, ролерите често се накланят навътре – при засилване, завиване, както и при потегляне.

За ограничаване износването на колелата сменяйте местата им (обръщайте ги по двойки).

Максимално допустимо натоварване на ролерите MF900 Oxelo

Ролери, сертифицирани по стандарт EN 13843, клас А (стандарт за ролери за възрастни). Този стандарт важи за спортна екипировка на колелца – кънки с колелца в една линия, създадени за потребител с тегло между 20 и 100 кг телесна маса. Стандартът определя изискванията за безопасност и спецификите, отнасящи се до методите на изпитване, маркировката и предоставяната от производителя информация за намаляване опасността от наранявания, на която е изложен потребителят.

Тегло на ролерите MF900 на Oxelo

3,6 кг за чифт номер 43 (без спирачка).

Тестове на нашите продукти

Всички наши ролери преминават лабораторни изпитвания, при които се потвърждава, че продуктът отговаря на съответните европейски изисквания за ролери, и се тества и на износване. Лабораторните тестове се допълват от тестове в реални условия, някои от които се измерват, а други се основават на преценките на изпитателите, които подлагат продукта на сериозни изпитания.

Резултат: тестван, добре изпитан продукт.

Съвместими колела

Ролерите са оборудвани с колела 110 мм. Съвместими са с всички колела за ролери с вътрешен диаметър 110 мм. За запазване на качеството на плъзгане на ролерите MF900 ви съветваме да използвате колела с диаметър 110 мм или 100 мм за допълнителна маневреност (колела Powerslide Infinity 100 мм, които можете да намерите на сайта ни, реф. 8572026).

Състав

Състав

Ботуш: 100.0% Термопластичен полиетилен; Колелца: 50.0% Полиуретан, 50.0% Поликарбонат; Кора: 100.0% Термопластичен полиетилен; Закопчаване: 50.0% Полиуретан, 50.0% Полиамид

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Препоръчително е да се съхраняват на сухо място при умерена температура. След употреба да не се сушат в близост до източник на топлина или огън.

Тестване и гаранция

Гаранция за частите

2 години без консумативите (спирачен тампон, колела и лагери).

Видеа