Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8527246 2653997

ДАМСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ SH900 PRO MOUNTAIN

249,00 лв.
Цвят: СИНЬО / ТЮРКОАЗЕНО
  • СИНЬО / ТЮРКОАЗЕНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Тези обувки са създадени за любителите на преходите в сняг със или без снегоходки. Обувки, съчетаващи ефикасност и удобство, които ще ви отведат до върха.

ПРЕДИМСТВА

Cцепление

Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега с грайфери 5 мм.

Сцепление

Технология SNOWCONTACT: оптимално сцепление върху снега с грайферни ламели.

Топлина

Температура на комфорт в статично положение: -7°C; в движение -16°C.

Непромокаемост

Непромокаема и дишаща мембрана и вградени гети за сухи крака.

Фиксиране на стъпалото

Средновисока лицева част с вградена система с връзки за регулиране и стабилност.

ОГРАНИЧАВАНЕ НА НАВЛИЗАНЕТО НА СНЯГ

Вградените гети осигуряват допълнителна защита от навлизане на сняг.

Техническа информация

Обувки, вдъхновени от природата, от заека - виртуоз сред снеговете

Природата е дала на животните необходимото да се справят с условията на жизнената си среда - перата и козината задържат въздуха и изолират от студа и топлината, лапите са приспособени за придвижване по разнообразни трудни и непостоянни терени. Разработването на обувките е вдъхновено от зайците, истинските бегачи в снеговете: лапите им са изолирани от студа, а техните специфични възглавнички им гарантират бързо придвижване и пъргавина в снега.

Как да сте сигурни, че обувките са достатъчно топли за преходи през зимата?

Тези обувки осигуряват изолация от студа и снега благодарение на изключително добре покриващите гети. Как се уверяваме в ефикасността на обувките? Тествахме ги в лаборатория и на терен. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -7°С в статично положение и -16°C при движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките разполагат с мембрана, която ги прави непромокаеми и дишащи. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на материята, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън.Непромокаемите гети покриват изцяло обувките, като предотвратяват проникване на сняг и изолират от студа. Краката остават топли и сухи.Подметката предпазва и от студената земя.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът е балансът между топлината, която осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката да дишат. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за редовна до понякога интензивна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Как да сте сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките чрез лабораторни изпитания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:

2000 сгъвания (около 4 км преход), 4000 сгъвания (около 8 км преход), 10 000 сгъвания (около 20 км преход). Този модел е изпробван при 10 000 сгъвания, равняващи се на 20-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.

Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигурят тези обувки?

Подметките SNOWCONTACT осигуряват на обувките максимално захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите (5 мм) са разположени за максимално оттласкване по снежен терен и осигуряват сила и пъргавина, подобно на заека, който е колкото ловък, толкова и бърз по снега. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате туристически котки.

Защо стабилността е важна при обувките за преходи?

Стабилността на крака в обувката е от основно значение за удобството при ходене. Добрата стабилност оптимизира ходенето под наклон (изкачване и слизане), предотвратява хлъзгането на крака в обувката и ограничава появата на пришки. При предаването на енергията към обувката има по-малко загуба, което води до по-малко умора. Това е особено важно при преходи със снегоходки.

Обувките подходящи ли са за преходи със снегоходки?

Тези обувки са създадени специално за преходи в сняг. Средновисоката лицева част в комбинация с гетите, покриващи обувката, правят от тях най-добрия спътник за преходи със снегоходки. Непромокаеми и топли обувки, идеални за по-дълги или по-бързи преходи благодарение на лекотата, лесното използване и ефикасността на подметките. Стабилността и твърдостта са напълно подходящи за преходи със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, ви съветваме да спазвате следните принципи.

Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).

Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.

Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на обувките?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

КАК ДА ИЗСУШИТЕ ОБУВКИТЕ?

По време на употреба обувките могат да се намокрят (конденз и изпотяване).

Ако обувките са много мокри, препоръчваме да извадите стелката и да ги напълните с топки от вестници, които да ги сменяте редовно. Хартията абсорбира влагата и ще ускори изсъхването им.

Не оставяйте обувките твърде близо до източник на топлина, а ги оставете на топло, сухо и проветриво място.

КАК ДА УЛЕСНИТЕ ОБУВАНЕТО?

За да улесните обуването на този модел, ви съветваме да отворите напълно ципа, да сгънете изцяло гетите настрани към долната част на обувката, за да освободите помощната дръжка за обуване.

След освобождаване и пълно разхлабване на връзките, кракът влиза по-лесно в обувката.

Състав

Състав

Външна част: 10.0% Еластан, 30.0% Полиамид, 20.0% Полиуретан, 40.0% Полиестер; Подметка: 60.0% Синтетичен каучук, 30.0% Етиленвинил ацетат, 10.0% Термопластичен полиуретан; Вътрешна част: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашата лаборатория Decathlon Sportslab, базирана в Лил, също спомага за иновациите и разработките на продуктите Quechua. Тя обединява 4 направления, всяко от които има собствено работно поле и технологични инструменти: морфология (благодарение на 3D анализ), изследване на движението, термокомфорт (с четири климатични камери), поведенческо и сензорно изследване. Извършваме тестове на шевовете, залепването, за токсикология и за устойчивост на UV лъчи и протриване.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи. Продуктите се тестват от продуктовия мениджър и ръководителя на екипа за теренни изпитания, както и от представителна група потребители, на всеки етап от разработването им.

Видеа