Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8526774 2651935

ДЕТСКИ НЕПРОМОКАЕМ ПАНТАЛОН ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH500 U-WARM, 2-6 ГОД.

47,90 лв.
39,90 лв.
-16%
Цвят: СИНЬО
  • СИНЬО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

С този панталон за силен студ децата ще се наслаждават на преходите в снега.

ПРЕДИМСТВА

Лесно използване

Размерът се регулира с велкро ленти. Можете да обърнете наопаки при сушене.

Устойчивост на триене

Материя, устойчива на триене при контакт с растителността или терена.

Топлина

Температура на комфорт: -1,5°C. Полар с плътност 270 г/м².

Непромокаемост

Непромокаемо покритие 5 000 мм воден стълб. 100% непропускливи шевове.

Ограничанване на навлизането на сняг

Висок колан, пришити ластични ленти в долната част на крачолите.

Техническа информация

Как панталонът осигурява топлина?

Пришихме към панталона много мек и топъл клин от полар.

Синтетичните влакна на полара осигуряват характерните за вълната топлина и термоизолация, като в същото време са по-леки. Материята е мека, удобна, изсъхва бързо и позволява на кожата да диша. Поларът задържа въздух между влакната си и така, чрез естествените си изолационни свойства, запазва тялото топло. Именно кардираната материя осигурява задържане на въздуха.

ТЕМПЕРАТУРА НА КОМФОРТ

Направено е сравнително изследване, осъществено в лаборатория за термичен анализ, в условия на преход при слаб вятър (5 км/ч).

Температурата на комфорт е температурата на въздуха, при която 70% от потребителите да имат усещането за "леко топло".

За този панталон тя е -1,5°C.

Все пак трябва да се има предвид, че чувствителността на студ на всеки човек е различна.

Трябва ли да обувате клин на детето под панталона?

Тъй като панталонът е с клин, не е необходимо да обувате детето с друг клин, за да не му стане прекалено топло, вследствие на което да се изпоти и да настине.

Разполага ли панталонът с гети срещу проникване на сняг през глезените?

Избрахме практично, интуитивно и удобно решение: вътрешният клин е с ленти в долната част на крачолите (като маншетите на китките на зимните якета), които го задържат на мястото му.

Прокарвайки ластика под обувката или ботуша на детето, панталонът няма да се повдига и това ще предотврати проникването на сняг.

Как панталонът предпазва от външните условия?

Външната материя е непромокаема и спира вятъра и проникването на вода (преди изпиране: 5 000 мм воден стълб (Schmerber) за основната материя. За да ви е топло през зимата, трябва да пазите също главата и крайниците си (глава, ръце, крака).

Как да бъдете сигурни, че панталонът е 100% непромокаем?

Външната материя на панталона дължи непромокаемостта си на нанесената промазка. Непромокаемостта на материята, се измерва по Schmerber или в милиметри воден стълб (налягането, което упражнява водния стълб). Колкото по-голям е показателят, толкова по-непромокаема е тъканта.

Това яке е изработено от непромокаема материя (стандарт JIS 1092), устойчива на 5 000 мм воден стълб (Schmerber) преди изпиране.

100% НЕПРОПУСКЛИВИ ШЕВОВЕ

За удобството на децата и за ваше успокоение, шевовете на този панталон са водоустойчиви. Освен това той е напълно непромокаем. Уверихме се в това чрез тест под душ, възпроизвеждащ условията на двучасов проливен дъжд.

Водоустойчивостта на шевовете на една дреха се осъществява чрез термолепени непромокаеми ленти. Те се поставят от вътрешната страна на шевовете и предотвратяват капилярното проникване на вода по конците.

Защита от вятър

През зимата защитата от влага (сняг, дъжд) и от вятър е изключително важна, както при активно движение, така и при почивка, тъй като вятърът има силен охлаждащ ефект.

С промазката си за непромокаемост този панталон притежава необходимите качества да бъде сертифициран като ветроупорен.

Ще издържи ли този панталон интензивността на заниманията на детето?

Платките от усилена тъкан на коленете и седалището позволяват на детето да опознава света напълно свободно. Осъществяваме изпитвания за устойчивост на търкане и протриване на отделните материи, за да се уверим в тяхната ефикасност.Устойчивостта на протриване на дадена материя се измерва чрез тест на Мартиндейл. При него парче от тъканта се подлага на триене от машина, докато не се забележи промяна във външния му вид.

Как да обличате детето си за преходи в сняг?

За да изберете за детето си подходящото зимно облекло, независимо от това, с което то ще се занимава, ви съветваме да прилагате принципа на 3-те слоя: Слой 1: високотехнологичното термобельо отвежда потта, за да поддържа кожата суха.

Слой 2: поларът осигурява топлина и отвежда потта навън.

Слой 3: якето защитава от външните условия като дъжд, сняг, вятър.

Всички дрехи трябва да са дишащи, за да позволяват отвеждане на влагата.

Децата лесно цапат дрехите си - може ли да перете редовно този панталон, без да го повредите?

Този панталон е създаден да топли децата и да осигурява спокойствие на родителите. Провеждаме изпитвания, за да се уверим, че цветовете няма да избледнеят и че многократното пране няма да промени качествата на тъканта, нейното поведение, плътността или външния ѝ вид. Можете да перете този панталон спокойно и да оставите малкия приключенец да играе свободно по време на преходите си в сняг.

Как да поддържате панталона, за да запазите неговите качества?

За възстановяване на промазката и оптимизиране на качествата на тази дреха през експлоатационния ѝ срок ви препоръчваме да използвате аерозолен или течен импрегнант при всяко пране.

Състав

Състав

Външна материя: 100.0% Полиестер; Основна подплата: 100.0% Полиестер; Допълнителна подплата: 18.0% Еластан, 82.0% Полиамид; Импрегнация: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 40°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 40°C. Много умерено третиране.
Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Не сушете в сушилня. Не сушете в сушилня.
Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране.
Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C. Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C.

Съвети за съхранение

Съветваме ви да прибирате панталона, само ако е напълно сух. Съхранявайте го на защитено от влага място, по възможност на закачалка, тъй като гънките биха могли да повредят тъканта.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Дизайнерският ни екип работи в подножието на Монблан, в От-Савоа (Франция). Целогодишно нашите дизайнери разработват стилни и функционални високотехнологични продукти. Впоследствие крайните изделия се подлагат на изпитвания на терен, тъй като сме убедени, че изпробването в реални условия е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.

Гаранция

2 Години

Видеа