Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8526356 2649062

ДЕТСКИ НЕПРОМОКАЕМИ БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ В СНЯГ SH500, С ВЕЛКРО, №24-38, СВЕТЛОСИНИ

69,90 лв.
Цвят: СИНЬО
  • ТЮРКОАЗЕНО / СИВО
  • СИНЬО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Нашите екип разработи тези топли детски ботуши, които са идеални за редовни преходи по утъпкан или дълбок сняг. Регулират се за по-добра поддръжка на крака.

ПРЕДИМСТВА

Лесно обличане/събличане

Велкро лента и широк отвор за лесно обуване.

Cцепление

Разположението и размерът (3,5мм) на грайферите осигуряват сцепление върху сняг.

Сцепление

Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.

Топлина

Температура на комфорт: -7,5°C. Гранична температура: -18°C.

Непромокаемост

100% водоустойчива основа и промазана текстилна лицева част.

Техническа информация

Дали ботушите са достатъчно топли за зимни преходи?

Направено е сравнително изследване, осъществено в лаборатория за термичен анализ, в условия на преход при слаб вятър (5 км/ч). С него са определени температурите на употреба за обувките. Все пак трябва да се има предвид, че чувствителността на студ на всеки човек е различна. Температура на комфорт: усеща се лек студ + 70% от потребителите чувстват краката си добре в обувките.

Гранична температура: усеща се силен студ + 10% от потребителите чувстват краката си добре в обувките.


Как ботушите защитават от външните условия?

Ботушите са създадени със средновисока и изцяло непропусклива долна част за защита от снега. Лицевата част от текстил е промазана и топла за добра защита срещу студа и влизането на сняг.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката към земята е свързано с броя и формата на грайферите (за този модел 3,5 мм). Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на ботуша назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.

Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката прилепване.

Дълго ли ще издържат ботушите при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, е препоръчително да спазвате следните принципи:

Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).

Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.

Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на ботушите?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната тъкан не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

КАК ДА ИЗСУШИТЕ БОТУШИТЕ?

По време на употреба ботушите могат да се намокрят (конденз и изпотяване).

Ако ботушите са много мокри, препоръчваме да извадите стелката и да напълните ботушите с топки от вестници, които да ги сменяте редовно. Хартията абсорбира влагата и ще ускори изсъхването им.

Не оставяйте ботушите твърде близо до източник на топлина, а ги оставете на топло, сухо и проветриво място.

Състав

Състав

Подметка: 100.0% Стирен-етилен-бутадиен-стирен; Външна част: 10.0% Полиуретан, 90.0% Полиестер; Вътрешна част: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашата лаборатория Decathlon Sportslab, базирана в Лил, също спомага за иновациите и разработките на продуктите Quechua. Тя обединява 4 направления, всяко от които има собствено работно поле и технологични инструменти: морфология (благодарение на 3D анализ), изследване на движението, термокомфорт (с четири климатични камери), поведенческо и сензорно изследване. Извършваме тестове на шевовете, залепването, за токсикология и за устойчивост на UV лъчи и протриване.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи. Продуктите се тестват от продуктовия мениджър и ръководителя на екипа за теренни изпитания, както и от представителна група потребители, на всеки етап от разработването им.