Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8640885 4267331

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ КОЖЕНИ БОТУШИ ЗА ПРЕХОДИ SH900, ОХРА

189,00 лв.
Цвят: ОХРА
  • ОХРА
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Тези ботуши ще ви осигурят лекота и термозащита до -32°C. Идеални за приключения в големи студове.

ПРЕДИМСТВА

Лесно отваряне/затваряне

Връзки по цялата дължина за лесно обуване. Сваляща се вътрешна обувка от филц.

Cцепление

Разположението и размерът (5,5мм) на грайферите осигуряват сцепление върху сняг.

Сцепление

Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.

Омекотяване

Междинна подметка от EVA и сваляща се стелка от EVA.

Топлина

Температура на комфорт в статично положение: -23°C; в движение -33°C.

Непромокаемост

Основа от непромокаем EVA, лицева част с промазка, водоустойчиви шевове.

Техническа информация

Дали ботушите са достатъчно топли за зимни преходи?

Избрахме топла подплата, която подобрява изолацията, за да ви защити ефикасно от студа.

Тествахме обувките в лаборатория и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -23°С в статично положение и -33°C в движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как ботушите защитават от външните условия?

Ботушите са създадени със 100% непромокаема долна част (основа) за защита от снега. Лицевата част от текстил е промазана и топла за добра защита срещу студа и влизането на сняг.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на ботуша назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.

Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката прилепване.

Какви са захващането и сцеплението, които ще ви осигурят тези обувки?

Подметките SNOWCONTACT осигуряват на ботушите максимално удобство на захващане при преход и сцепление върху сняг. Грайферите с дължина 3,5 мм са разположени стратегически за постигане на оптимално захващане при преходи върху сняг. Повърхността и формата на грайферите са разработени специално за твърда снежна повърхност и отвеждат излишната вода, за да не се хлъзгат обувките.

Какво представлява технологията SNOWCONTACT на подметките на тези ботуши?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате туристически котки.

Дълго ли ще издържат ботушите при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, е препоръчително да спазвате следните принципи:

Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).

Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.

Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита.

Как да запазите техническите качества на ботушите?

Промазаността е свойството на водата да се плъзга по повърхността на материята, без да попива. По този начин кожената лицева част не се напоява с вода и остава дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на кожата от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на ботушите. В нашите магазини се предлагат продукти за тази цел.

КАК ДА ИЗСУШИТЕ БОТУШИТЕ?

По време на употреба ботушите могат да се намокрят (конденз и изпотяване).

Ако ботушите са много мокри, препоръчваме да извадите вътрешната обувка и да напълните ботушите с топки от вестници, които да ги сменяте редовно. Хартията абсорбира влагата и ще ускори изсъхването им.

Не оставяйте ботушите твърде близо до източник на топлина, а ги оставете на топло, сухо и проветриво място.

Състав

Състав

Подметка: 60.0% Синтетичен каучук, 40.0% Етиленвинил ацетат; Външна част: 10.0% Полиуретан, 90.0% Говежда кожа; Вътрешна част: 28.0% Вълна, 72.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от светлина и влага.<br /> Редовно изваждайте вътрешната обувка, за да изсъхне.<br /> Можете да я перете в пералня на 30°C макс. Да не се суши в сушилня.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашата лаборатория Decathlon Sportslab, базирана в Лил, също спомага за иновациите и разработките на продуктите Quechua. Тя обединява 4 направления, всяко от които има собствено работно поле и технологични инструменти: морфология (благодарение на 3D анализ), изследване на движението, термокомфорт (с четири климатични камери), поведенческо и сензорно изследване. Извършваме тестове на шевовете, залепването, за токсикология и за устойчивост на UV лъчи и протриване.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи. Продуктите се тестват от продуктовия мениджър и ръководителя на екипа за теренни изпитания, както и от представителна група потребители, на всеки етап от разработването им.

Видеа