Филтри 0
Филтри 0
VAN RYSEL Реф. 8552279 2731607

КАСКА ЗА ШОСЕЙНО КОЛОЕЗДЕНЕ FCR, БЯЛА

184,00 лв.
Цвят: БЯЛО / ЧЕРНО
  • БЯЛО / ЧЕРНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Каска, създадена за победи. Аеродинамика и проветрение: каската на отбора на DECATHLON "AG2R La Mondiale" за състезания на равни и хълмисти терени.

ПРЕДИМСТВА

Анатомичен дизайн

Система с Turn-ring, осигуряваща микрометрично регулиране. Регулиране на тила.

Аеродинамика

Тестове в аеродинамичен тунел за оптимален коефициент на съпротивление.

Съвместимост

Съвместима с дълги коси. Възможност за прекарване на плитка.

Лекота

Лекота благодарение на конструкцията In-Mold.

Вентилация

5 отвора за въздух с 3 дълбоки вътрешни канала.

Техническа информация

FCR

Продуктите от гамата FCR (=Fast Racer) са с най-добре разработена аеродинамика.

Те са предназначени за колоездачи, за които всяка единица мощност и всяка секунда са от значение.

Не сме допускали никакви компромиси по отношение на ефективността.Каската от гамата FCR пасва идеално на слънчевите очила VAN RYSEL ROAD 900. Дръжките се защипват стабилно в каската и не се плъзгат.

КАСКАТА НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

Професионалният отбор на DECATHLON "AG2R LA MONDIALE" избра именно този модел за равнинните етапи и хълмистите пътеки.

СИГУРНОСТ

Каската се носи предимно от съображения за сигурност. Тази каска отговаря на всички изисквания по най-взискателните норми за устойчивост на удар.Сертифицирана по европейския стандарт EN1078.

Този стандарт засяга следните аспекти: конструкция, включително зрително поле, способност на материала да поема удари, характеристики на системата за захващане, включително на подбрадника и механизмите за затягане, маркировка и информация за продукта.

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО

FCR –Размер S: 52-55 см, 250 г.

Размер M: 55-59 см, 290 г.

Размер L: 59-62 см, 330 г.Каската се предлага и във вариант със система MIPS. Тази система променя леко съответстващите размери. Ако сте в горната граница и желаете модел с MIPS, ви съветваме да вземете един размер по-голяма каска.

ПРОВЕТРЕНИЕ

За да се гарантира оптимално проветрение, широките вентилационни отвори на каската трябва да са свързани с изходи посредством канали, осигуряващи циркулация на въздуха. Главата играе основна роля в охлаждането на тялото при интензивно физическо усилие.Отвеждането на генерираната топлина е ключово за запазване на високо ниво на ефективност.

ПРОВЕТРЕНИЕ И АЕРОДИНАМИКА

Ако не са правилно разположени, елементите за проветрение могат да намалят значително аеродинамичната ефективност, повишавайки съпротивлението.Отворите за проветрение на FCR са разположени в зоните, изложени на силен натиск, и не нарушават на аеродинамиката на каската.Трите вътрешни канала са широки и дълбоки, което гарантира оптимално отвеждане на въздуха.

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ ЛПСКаските са ЛПС (лични предпазни средства). Защитата, която осигуряват, зависи от състоянието на продукта.

Те не подлежат на връщане и замяна, тъй като не можем да гарантираме, че каската не е претърпяла удар, вследствие на който вече не изпълнява функциите си за опазване на здравето и живота на спортуващия.

СРОК НА ЖИВОТ НА КАСКАТА

Каската за колоездене има ограничен срок на живот. С цел максимална безопасност ви съветваме да сменяте каската си на всеки 5, максимум 7 години. Важно е каската да се съхранява в своя калъф, на проветриво и сухо място.

Излагането на крайни температури води до по-бързо увреждане на пяната на каската.Задължително е да смените каската си, ако претърпи силен удар, тъй като той може да доведе до пукнатини във вътрешността на конструкцията, което ще направи продукта негоден за употреба.

Състав

Състав

Основна подплата: 100.0% Полистирол; Гилза: 100.0% Поликарбонат; Пълнеж: 100.0% Полиуретан; Колан: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхранява на сухо място, защитено от UV лъчи/пряка слънчева светлина – за предотвратяване на преждевременно износване.<br /> Да не се излага на високи температури (> 60°C).

Ограничения при използване

Да не се използва за моторни спортове.

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години