Филтри 0
Филтри 0
TRIBAN Реф. 8525620 2643815

ЯКЕ ДЪЖДОБРАН RC 500 EN1150, ЗА ВИДИМОСТ, ЖЪЛТО

104,00 лв.
89,90 лв.
-13%
Цвят: ЗЕЛЕНО
  • ЗЕЛЕНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Екипът ни разработи това яке дъждобран за удобно каране в дъждовно или ветровито време, оставайки видими денем и нощем.

ПРЕДИМСТВА

Свобода на движение

Кройката е съобразена със стойката върху велосипеда за по-голям комфорт.

Видимост

Яке с висока видимост (денем и нощем, 360°), сертифицирано по стандарт EN1150.

Еластичност

Разтеглива тъкан за по-голямо удобство и свобода на движение.

Непромокаемост

Мембраната с ниво на непромокаемост 8000 мм воден стълб предпазва от дъжд.

Джобове

Джоб на гърдите с водоустойчив цип и широк джоб с цип на гърба.

Дишане на тялото

Тъканта позволява отвеждане на потта (RET = 7,8).

Техническа информация

СТАНДАРТ ЗА ВИДИМОСТ EN1150

Ефикасността на повишената видимост са удостоверени от независима финландска лаборатория в съответствие с изключително строгия стандарт EN1150. С него ще ви виждат отлично денем (заради жълтия цвят) и нощем (благодарение на изключително ярките светлоотразяващи елементи). Стандартът изисква и видимост на 360°. Това означава, че автомобилистите ще ви виждат във всякакви условия.

НЕПРОМОКАЕМОСТ НА ТЪКАНТА

Устойчивостта на дадена тъкан на воден напор се изразява в мм воден стълб (тест на базата на стандарт ISO 811). Колкото по-голям е този показател, толкова по-непромокаема е тъканта. Ниво на непромокаемост на якето RC500: 8000 мм преди пране, 5000 мм след 5 изпирания.

НЕПРОМОКАЕМОСТ НА ЯКЕТО

За непромокаемостта на това яке е важна не само тъканта, но и цялостната му конструкция. При якето RC500 всички шевове са водоустойчиви, а избраният от нас цип YKK AquaGuard® е непромокаем.

ДИШАЩИ СВОЙСТВА НА МАТЕРИЯТА (RET)

Доколко дишаща е една тъкан, се установява чрез измерване на нейната устойчивост на паропреминаване - RET (по стандарт ISO 11092).

RET е обратнопропорционална на способността на тъканта да диша, тоест да улеснява отвеждането на потта. RET<6: изключително дишаща, подходяща за най-интензивните натоварвания;

RET=6-12: силно дишаща, подходяща за умерени натоварвания;

RET 12-20: дишаща, неприятна при натоварване;

RET>20: слабо дишаща, неподходяща за натоварвания.

МАТЕРИЯ С МЕМБРАНА ИЛИ ПРОМАЗКА?

Якето RC500 е с мембрана.

Мембраната представлява много тънък микропорест пластмасов филм (от полиуретан), който прави материята непромокаема, без да намалява способността ѝ да диша. Тя има предимството, че е по-гъвкава, по-лека, по-издръжлива и по-дишаща от промазаната материя.

Промазката наподобява боя, която се нанася от вътрешната страна на тъканите, за да ги направи водоустойчиви. Тя е по-евтина от мембраната, но се нуждае от подплата, която да я защитава.

ПРИБИРАЩ СЕ КАПАК

Както знаете, ако пътят е мокър, водните пръски от задната капла, които попадат върху клина ви, могат да бъдат доста неприятни. За да разрешим този проблем, снабдихме якето RC500 с прибиращ се капак в долната част на гърба. Той може да стои дискретно сгънат на гърба на якето и е много практичен, когато имате нужда от него.

От само себе си се разбира, че монтирането на калници на велосипеда ви ще подобри допълнително защитата от водни пръски.

КРОЙКА

CLASSIC FIT: Вталена и удобна. Тази вечна кройка е идеална за колоездене по дълги маршрути, както при каране, така и по време на почивка.Тя е по-вталена от нашата "Relaxed Fit", но не толкова стегната, колкото "Pro Fit".

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиестер; Платка: 100.0% Полиестер; Импрегнация: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Разрешено е всякакъв вид гладене. Разрешено е всякакъв вид гладене.
Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Гладете при максимална температура на подложката 150°C. Гладете при максимална температура на подложката 150°C.
Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране.
Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C. Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашият екип от дизайнери и велосипедисти е базиран в Лил, Северна Франция, близо до легендарните пътища на Фландрия. За да разработим това яке за защита от дъжд, го подлагахме на изпитания по фламандските пътища през цялата зима: убедени сме, че изпробването в реални условия с велосипед е единственият метод, чрез който можем да усъвършенстваме своите продукти.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Якето RC 500 е одобрено от Реми и Оливие, велосипедистите, направили колоездачна обиколка на Европа от 15000 км и 26 страни за 6 месеца.

Видеа