QUECHUA Реф. 8664475 4430555

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ NH100, СИВИ

54,90 лв.
49,99 лв.
-8%
Цвят: СИВО
  • СИВО
  • СИНЬО / ЧЕРВЕНО
  • ЗЕЛЕНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Нашият дизайнерски екип създаде непромокаемите обувки NH100 за неинтензивна употреба при преходи в равнинни, гористи или крайбрежни местности в дъждовно време.

ПРЕДИМСТВА

Анатомичен дизайн

Синтетичен борд отпред, устойчив на протриване при контакт с природата.

Лекота

Тегло на обувката: само 435 г за размер 43.

Устойчивост на триене

Синтетичен борд в предната част за защита от камъни.

Cцепление

Дизайнът на подметката и грайферите 4 мм не задържат кал.

Сцепление

Дизайнът и материалът на подметката осигурява сцепление на естествени терени.

Омекотяване

Меката подметка от каучук с шестстенен грайфер осигурява анатомична поддръжка.

Удобно използване

Дишаща стелка 5 мм. Яка на глезена от удобна пяна.

Непромокаемост

Непромокаема дишаща мембрана, тествана за период от 2 ч на дъжд.

Техническа информация

Дизайн на подметка за естествен терен

Дизайнът на подметката, предмет на продължителни проучвания в нашите лаборатории, в съчетание със специалния каучук, осигурява оптимално захващане и сцепление. Постоянните ни проучвания са насочени към създаване на обувки, осигуряващи идеален комфорт при придвижване както по мек (горска пътека), така и по минерален терен (крайбрежен път). Употребата на обувките върху асфалтов път може да ускори износването и да причини неудобство. Не са подходящи за планински преходи.

ТЕСТВАНИ ЗА ОПТИМАЛНА УСТОЙЧИВОСТ

Проведени са лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: изскубване на връзководите и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV лъчи, износване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.Тези тестове позволяват да се подобри качеството на продукта и да се предотврати преждевременното му износване.

НЕПРОМОКАЕМОСТ ЗА 2 ЧАСА ПРЕХОД В ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ

Обувките NH100 WP осигуряват непромокаемост за 2 часа преход.

Те са лабораторно тествани за 2000 сгъвания. След като изсъхнат, обувките възвръщат първоначалната си непромокаемост. Тестът за непромокаемост определя три степени на непромокаемост:

- 2000 сгъвания, около 2 часа преход

- 4000 сгъвания, около 4 часа преход

- 8000 сгъвания, около 8 часа преход

ТЕСТОВЕ ЗА НЕПРОМОКАЕМОСТ

Проведени са лабораторни тестове и тестове в реални условия, за да се гарантира непромокаемостта и дишащата функция на мембраната. Първо се потапят във вода под въздушно налягане и се проверява дали по повърхността на обувката няма въздушни мехурчета. След това, наполовина потопени, обувките се поставят върху механичен лост, симулиращ ходене, за да се провери дали остават напълно сухи отвътре.

Как да изберете правилния номер обувки за преходи?

Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. Премерете различни модели и размери, ако се налага. Обърнете специално внимание на удобството в следните две зони:

- петата - трябва да е стабилно обхваната;

- пръстите при спускане.

Не трябва да усещате стягане никъде, когато ги пробвате. Разходете се, за да видите дали са ви удобни. В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към крака.

Кои чорапи са подходящи за непромокаемите обувки Quechua NH150?

Този модел обувки са дишащи, но не достатъчно, за отвеждане на цялата влага от изпотяване. Затова се препоръчва избор на чорапи Hike 100 Mid: те съдържат памук, който абсорбира влагата, и притежават хавлиен вътрешен слой, който отвежда влагата далеч от крака. Този модел чорапи са достатъчно дълги, за да осигурят необходимата защита на глезена от триене в обувката.

Отлична комбинация, която ще предотврати появата на пришки.

Състав

Състав

Външна част: 5.0% Еластан, 50.0% Полиамид, 30.0% Полиуретан, 15.0% Полиестер; Подметка: 100.0% Бутадиен каучук; Подплата на обувка: 30.0% Полиуретан, 70.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Съветваме ви да съхранявате обувките на проветриво място, защитено от светлина и влага, по възможност далече от източник на топлина.

Ограничения при използване

Не са подходящи за преходи с голяма денивелация и път (асфалт).

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Световният център за концепция, дизайн и разработка на Quechua е базиран в Паси, в подножието на Монблан, в От-Савоа. Това местоположение го предопределя като идеален сборен пункт за обмен на идеи между нашите екипи (дизайнери, продуктови инженери и мениджъри) и практикуващите спортове в природата. Страхотно преимущество при проектирането и разработването на качествени продукти за планински туризъм и получаване на експертен опит в областта.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи в природата. Нашите екипи, както и представителна група от потребители (състояща се от наши партньори, любители на планинския туризъм и клиенти), тестват продуктите на всеки етап от тяхната разработка до пускането им в продажба.