Филтри 0
Филтри 0
OXELO Реф. 8542831 2707530

РОЛКОВИ КЪНКИ ЗА ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ QUAD 100, ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ, ЧЕРНИ

89,90 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
  • СИНЬО
  • БЯЛО
  • РОЗОВО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Търсите ролкови кънки за първи стъпки във фигурното пързаляне или за да усвоите някои танцови стъпки? Този модел е тъкмо за вас.

ПРЕДИМСТВА

Качество на плъзгане

Лагери ABEC 3. Колела 54 x 32 мм, твърдост 85A.

Сцепление

Колела и гумена спирачка за ефикасно спиране и пързаляне без хлъзгане.

Удобно използване

Чорап с подплата от пяна за по-голям комфорт на пързаляне.

Техническа информация

Какво представлява фигурното пързаляне на ролкови кънки?

Фигурното пързаляне на ролкови кънки (или още артистично ролково пързаляне) е официална дисциплина, която се практикува в спортни клубове, на закрито. Артистичното ролково пързаляне може да се практикува индивидуално, в двойка или в група и съчетава техничност, елегантност и артистизъм. Уменията за пързаляне и скоростта са ключови за този спорт. Това е състезателна дисциплина, изискваща постоянство и тренировки, може да се практикува на регионално, национално и дори на международно ниво.

Каква е разликата между танцуването и фигурното пързаляне на ролкови кънки?

Макар фигурното пързаляне да включва танцова категория, танцуването на ролкови кънки е малко по-различен спорт. Атмосфера на диско и фънк, с нюанси на хих-хоп, танцови стъпки на ролкови кънки и ролер диско дали ви звучат познато? От няколко години танцуването на ролкови кънки ("ролер денсинг"), чийто корени са в афроамериканската култура, се радва на подем навсякъде по света.

Нов подем на ролер денсинга

Социалните мрежи са пълни с видеа на начинаещи или напреднали, изпълняващи хореографии. Открийте танцуването на ролкови кънки и се забавлявайте.

Танцуване, фигурно пързаляне или разходки на ролкови кънки?

Този модел ролкови кънки е разработен от екипа на Oxelo, за да отговори на всички нужди на начинаещите и на вече практикуващите фигурно пързаляне или танцуване. Високата лицева част, малкото токче и спирачката, която е по-близо до земята от тази на фитнес кънките, са елементи, улесняващи фигурните и танцувалните движения (ход напред или назад и пр.).

Кои ролкови кънки са подходящи за разходки?

Ако търсите кънки за разходка или за писта, например, ви препоръчваме да се ориентирате към фитнес моделите. При все това с ролковите кънки за фигурно пързаляне QUAD 100 можете да се придвижите в града до мястото, където ще танцувате.

Кога може да се сваля спирачката?

За някои движения в танцуването е възможно да махнете спирачния тампон (или стопер). Това дава възможност за изпълнение на някои стъпки с по-голям размах или на специфични движения, за които триенето на спирачката в земята би било пречка. Не е необходимо да сваляте спирачката при първите ви пързаляния.

Необходими ли са протектори за първи стъпки във фигурното пързаляне / в танцуването? Какви протектори са нужни?

Като при всички спортове на колела, падането е част от обучителния процес (дори в още по-голяма степен при напреднало ниво). За максимална защита ви препоръчваме да носите поне: наколенки, протектори на китките и каска. Налакътниците, както и късият клин със защитни зони също ще ви бъдат много полезни, ако все още не пазите добре равновесие. Не забравяйте, че безопасността е по-важна от стилния вид.

Как са изработени тези ролкови кънки?

Обувка: синтетичен полиуретан.

Спирачка: шприцван полиуретан (не оставя следи по настилката).

Конструкция/шасита: удароустойчив полипропилен.

Колела: шприцван полиуретан.

Сертифицирани по стандарт EN 13899, отнасящ се до изискванията към

Ролкови спортни съоръжения - ролкови кънки.

Стандартът определя изискванията за безопасност и спецификите, отнасящи се до методите на изпитване, маркировката и предоставяната от производителя информация за намаляване опасността от наранявания.

Този стандарт е приложим към ролкови кънки, предназначени за потребители с тегло над 20 кг и под 100 кг.

Подмяна и грижа за износващите се части

Резервни части (колела 54 мм / 85A, лагери ABEC 5 или ABEC 7) се продават в магазина и чрез интернет.

Препоръчваме ви да разменяте периодично местата на колелата за по-равномерно износване (две колела от вътрешната страна с две колела от външната). Същото се отнася и за спирачките: размяната на лявата и дясната спирачка осигурява по-равномерно износване и удължава живота на този консуматив.

Състав

Състав

Външна част: 50.0% Поливинилхлорид, 50.0% Полиестер; Подплата: 100.0% Полиестер; Опора за петата: 100.0% Стомана; Колелца: 100.0% Полиуретан; Стелка: 100.0% Поливинилхлорид

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Препоръчително е да се съхраняват на сухо място, при умерена температура. След употреба да не се сушат в близост до източник на топлина или открит пламък.

Тестване и гаранция

Гаранция

2 Години

Видеа