FORCLAZ Реф. 8607273 4166896

МЪЖКО ЯКЕ С ПУХ ЗА ПЛАНИНСКИ ТРЕКИНГ MT100, С КАЧУЛКА, -5°C, ЧЕРНО

129,00 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
  • БОРДО
  • СИНЬО
  • ОХРА
  • СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Това яке с качулка ще ви осигури топлина по време на трекинг в студено време при температури до -5°C в движение и 5°C в статично положение.

ПРЕДИМСТВА

Компактност

Сгъва се в левия джоб чрез цип с двустранен плъзгач.

Промазана материя

Външната материя е обработена без PFC за защита от проникване на вода.

Устойчивост на триене

Външна материя 100% полиамид, 35 г/кв.м, 15 дение.

Топлина

Комфорт между 5°C и -5°C. Пух с обем на запълване 800 куб. инча.

Тегло

Това яке тежи около 290 г за размер M.

Джобове

2 джоба за ръцете с ципове.

Техническа информация

Какво ниво на топлина осигурява това яке?

Това яке, носено като 3-ти слой, е валидирано за температура на комфорт при движение от -5°C по време на протоколиран тест в изотермична камера.Манекенът е облечен с блуза с дълъг ръкав от синтетична материя и лек полар. Върви при симулация на вятър от 5 км/ч.Извършихме тестове и за температура на комфорт в статично положение: за този модел тя е около +5°С.

Предимства на пълнежа от пух и пера от патица

Свойството на пуха да задържа въздух и неговата дълготрайност осигуряват 3 предимства при планински спортове:1) Термоизолация благодарение затворения между перата и пуха въздух.

2) Изключителна лекота - при една и съща степен на топлина перата са по-леки от изкуствената вата, това допринася за олекотяване на раницата.

3) Изключителна компактност при сгъване.

ОБЕМ НА ЗАПЪЛВАНЕ

Обемът на запълване представлява капацитетът за термична изолация на пуха чрез задържане на определен обем въздух. Той се определя в кубични инчове (CUIN).

Колкото по-голям е обемът на запълване (колкото по-високо е числото CUIN), толкова повече място заема пухът, задържа повече въздух и изолира по-добре. За това яке с пълнеж 90% пух / 10% пера гарантираме обем на запълване на пуха/перата, по-голям или равен на 800 CUIN (международен стандарт).

Промазка на материята (да не се бърка с непромокаемост)

Промазката е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека и топла. Материята на якето е промазана, но ви съветваме да носите върху него непромокаемо яке в случай на продължително излагане на дъжд. Промазката не съдържа перфлуорвъглерод (PFC) и се получава чрез обработка на плата от лицевата страна. С износването на дрехата, ефективността ѝ намалява.Препоръчваме да я подновявате при всяко пране.

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯКЕ С ПЪЛНЕЖ ОТ ПУХ И ПЕРА

Якето с пух се носи цяла зима и определено се нуждае от пране. Колкото по-рядко се пере, толкова повече се запазват термоизолиращите му качества и промазка.

Ние препоръчваме: 1) Машинно пране с препарат за пух или за спортна екипировка на 30°С с 2 или 3 топки за тенис. Центрофуга на ниски обороти.

2) Сушене в сушилня на програма за памук с 2 или 3 топки за тенис, повторете 2 или 3 пъти до пълно изсъхване.

Как да възстановите промазката?

След изпиране на якето препоръчваме да използвате импрегниращ препарат за текстил, за да възстановите промазката и да съхраните хидрофобните качества на външната материя.

Той възстановява промазката и оптимизира функционалността на дрехата през целия й срок на употреба.

ПОПРАВКА НА ЯКЕТО

По време на трекинг якето може да се скъса. Добрата новина е, че може да се поправи и да се избегне уголемяването на дупката, съответно и загубата на пух.Поправката се извършва с термолепенка.

Тегло на пълнежа

XS: 70 г.

S: 75 г.

M: 81 г.

L: 87 г.

XL: 94 г.

2XL: 100 г.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиамид; Основна подплата: 100.0% Полиамид; Пълнеж: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на закачалка на сухо място. Да не се съхранява сгънато в калъфчето.

Ограничения при използване

Якето не е подходящо за туризъм в дъждовно време.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Всички наши якета с пух са преминали лабораторни изпитвания върху термоманекен при скорост на вятъра 5 км/ч, носени като трети слой дреха (върху блуза с дълъг ръкав и полар). Нивата на термоизолация са измерени по скала от 1 до 5, което ви дава възможност да направите най-подходящия избор.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

10 изпитатели, практикуващи трекинг (5 мъже и 5 жени) и нямащи връзка с Quechua, изпробваха якето по време на едноседмичен трекинг през месец ноември 2016 г. около Монблан. Резултатите от теста ни помогнаха да валидираме този продукт за планински трекинг.

Видеа