QUECHUA Реф. 8397090 2353570

ДАМСКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ MH100, СИВО/СИНЬО

89,90 лв.
Цвят: СИВО / ТЮРКОАЗЕНО
  • СИВО / ТЮРКОАЗЕНО
  • СИВО / ОРАНЖЕВО
  • ВИОЛЕТОВО / СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Разработени в подножието на Монблан, тези непромокаеми обувки са предназначени за нередовна употреба при планински преходи.

ПРЕДИМСТВА

Лекота

337 г за номер 39.

Здравина

Устойчив гумен защитен борд отпред.

Cцепление

Подметка от каучук с отлично сцепление и грайфери 4 мм.

Омекотяване

Междинна подметка от етилен-винилацетат (EVA) по цялата дължина на стъпалото.

Непромокаемост

Непромокаема и дишаща мембрана: краката ви ще останат сухи 3 ч.

Техническа информация

ЧЕСТОТА И ИНТЕНЗИВНОСТ НА ПРЕХОДИТЕ

Категоризирахме нашите продукти за планински преходи в зависимост от качествата и функционалността им в 3 групи.

- Нередовна употреба: около десет прехода годишно с продължителност от около 3 до 4 часа, по-малко от 10 км и при надморска височина под 700 м надморска височина.

- Редовна употреба: около двадесет прехода годишно с продължителност 4-6 часа, 10-20 км, 700-1200 м надморска височина.

- Интензивна употреба: над 20 прехода/годишно, над 6 часа, над 20 км, 1200-2000 м надморска височина.

УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ

Материята на стелката е боядисана по технология Dope dye с намалено въздействие върху околната среда. Стандартните технологии за багрене на текстил разходват много вода, като в същото време я замърсяват. За да намалим влиянието върху околната среда на нашите продукти, ние използваме технология на директно багрене на влакното с неразтворим пигмент, при която материята се боядисва при производството на нишките ѝ.


Подметка с добро сцепление

Сцеплението на нашите подметки е категоризирано. За целта подлагаме обувките на лабораторни изпитания за определяне на коефициента на сцепление върху различни повърхности (гладка, неравна, суха, мокра). За да потвърдим резултатите, провеждаме и полеви тестове за оценка на качествата на нашите подметки в планината с участието на представителна група изпитатели по 500-километрово трасе.

Тест за непромокаемост

В лабораторията обувката се потапя във вода до средата на лицевата част, "обута" върху механично рамо, което симулира сгъването на обувката за определен брой крачки. Благодарение на това изпитване можем да определим времето и разстоянието (брой крачки), което обувката може да измине, запазвайки краката сухи. След това извършваме полеви изпитания по планинско трасе в дъжд, за да се уверим в коректността на лабораторните резултати и при реална употреба.

Поддържане на непромокаемостта

За да запазите краката си сухи, ви съветваме да използвате непромокаеми гети или минигети, които ще предотвратят проникването както на вода, така и на камъчета и пясък от горната част на обувката.Препоръчително е обувките да се третират 2 пъти годишно с импрегниращ спрей (потърсете „импрегниращ спрей“ на нашия сайт), възстановяващ непромокаемостта, за възвръщане на първоначалната промазаност и отстраняване на петната.

Кой номер да изберете?

Най-важното е да премерите различни модели и номера обувки, за да откриете най-удобните за вас.

Бихте могли да си вземете един номер по-големи обувки, за да не се набиват пръстите ви при спускане, при условие, че стъпалото е стабилно поддържано, за да се избегне триене.

Съвети: ноктите трябва да са къси; преди всяко продължително спускане проверявайте дали пристягането на връзките предотвратява плъзгането на крака към предната част на обувката.

Съвети при покупка / Как да изпробвате обувките?

Някои от нашите магазини имат тестови трасета.

1. Пробвайте и двете обувки, с чорапите, които бихте носили при преход. 2. Затегнете равномерно връзките.

3. Проверете следните 2 зони:

- петата да не се повдига и отлепя от обувката при ходене;

- стъпалото да не се плъзга напред, пръстите да не опират в обувката.

4. Премерете различни модели и номера.

В началото носете обувките за кратки периоди, за да могат постепенно да се адаптират към краката ви.

Оптимизирайте качествата на обувките, като смените стелките

Оригиналната стелка в обувките е адаптирана за максимален брой различни стъпала. Смяната на стелката може да ви осигури:

1. По-добра поддръжка - някои стелки са предварително оформени или подсилени, за да предложат по-стабилна поддръжка на стъпалото. 2. Повече удобство - стелките могат да ви осигурят по-добра топлоизолация или по-добро омекотяване.

3. Повече устойчивост: подобрете комфорта и поддръжката на обувките си, като сменяте стелките всяка година.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПОЯВАТА НА ПРИШКИ?

По принцип пришките са резултат от протриване на кожата. За да ограничите появата им, ви препоръчваме: - изберете точен номер обувки (вижте наръчника за избор на размер);

- носете подходящи чорапи;

- стягайте и връзвайте правилно обувките;

- не се колебайте да стегнете и вържете повторно обувките по време на преход, особено преди предстоящо изкачване или спускане;

- в началото носете обувките при кратки преходи.

Полеви изпитвания

Всички наши обувки преминават изпитания за удобство в покой и при ходене от почитателки на преходите (които не са свързани с Decathlon), в условия, идентични с тези, които самите вие ще срещнете в планината. Целта ни е да усъвършенстваме продукта и да намерим най-добрия начин да задоволим вашите изисквания.

Лабораторни тестове

Проведени са и лабораторни тестове за одобрение по следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепене, токсикология, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Състав

Състав

Подметка: 70.0% Синтетичен каучук, 30.0% Етиленвинил ацетат; Външна част: 20.0% Полиуретан, 60.0% Полиестер, 20.0% Цепена говежда кожа; Подплата на обувка: 10.0% Полиамид, 10.0% Полиуретан, 80.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от светлина и влага.

Ограничения при използване

Да не се използват като лично предпазно средство.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Всички наши обувки преминават тестове за удобство в покой и при използване от група независими потребители, любители на преходите (които не са свързани с Decathlon), в условия, идентични с тези при реалната им употреба. Целта ни е да проверим продукта, да го усъвършенстваме и да се уверим, че той ще отговори на вашите изисквания, така че да изпитате максимално удоволствие от преходите.

Гаранция

2 Години

Видеа