Филтри 0
Филтри 0
QUECHUA Реф. 8502616 2494014

МЪЖКИ НЕПРОМОКАЕМИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОДИ SH500 MOUNTAIN, ЧЕРНИ

114,00 лв.
Цвят: ЧЕРНО / ЧЕРВЕНО
  • СИНЬО
  • ЧЕРНО / ЧЕРВЕНО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Преходи по снежните склонове? Създадохме тези топли и непромокаеми обувки за преходи, които осигуряват добро сцепление на заснежени планински терени.

ПРЕДИМСТВА

Cцепление

Разположението и размерът (5 мм) на грайферите осигуряват сцепление върху сняг.

Сцепление

Добро сцепление с технологията SNOWCONTACT - материали и релеф на подметките.

Топлина

Температура на комфорт в статично положение: -6°C. При движение: -14°C.

Непромокаемост

Непромокаемата и дишаща мембрана запазва краката сухи.

Фиксиране на стъпалото

Средновисока лицева част с 2 чифта канджи в горната част за поддръжка на крака.

Техническа информация

Тези топли и непромокаеми обувки осигуряват много добра стабилност със снегоходки. Подметката snowcontact

За изработването на тези обувки избрахме топли и изолиращи материали, чрез които да ви осигурим добра защита от снега и студа.

Тествахме ботушите в лаборатория и на терен с помощта на представителна извадка потребители. Проверихме при какви температури човек се чувства удобно, когато не се движи и когато ходи, тъй като разликата е съществена. Стойностите са съответно -6°С в статично положение и -14°C в движение. Отчетохме и разликите в усещането при жените и при мъжете.

Как обувките предпазват в екстремни условия?

Обувките разполагат с мембрана, която им осигурява оптимална непромокаемост. Мембраната представлява много тънък слой (от 5 до 25 микрометра), нанесен от вътрешната страна на материята, който не позволява на водата да проникне навътре и в същото време пропуска влагата навън. В тези обувки краката ви ще бъдат не само на топло, но и на сухо. Подметката изолира от студа при контакта със снега.

Дишащи обувки за оптимален термокомфорт

Термокомфортът е балансът между топлината, която осигуряват обувките, и способността им да позволяват на краката да дишат. Ако е прекалено топло или краката не дишат достатъчно, в обувките се натрупва влага и в тях може да проникне студ . Обувките са създадени за редовна до понякога интензивна употреба, с мембрана, която предпазва от навлизането на вода и отвежда влагата.

Как да сте сигурни, че обувките са 100% непромокаеми?

Уверихме се в непромокаемостта на обувките ви чрез лабораторни изпитвания, симулиращи ходене с тях във вода до средата, и осъществихме полеви тестове за износване и стареене. Тестът за непромокаемост определя 3 степени на непромокаемост:

2000 сгъвания (около 4 км преход), 4000 сгъвания (около 8 км преход), 8000 сгъвания (около 16 км преход). Този модел е изпробван при 8000 сгъвания, равняващи се на 16-километров преход.

Каква е разликата между захващане и сцепление на подметката?

Захващането на подметката е свързано с грайферите - с броя и формата им. Сцеплението зависи от материалите и релефа на подметките, също като при автомобилните гуми. Захващането подобрява оттласкването, предотвратява хлъзгането на обувката назад при изкачване и осигурява стабилност на обувката.

Сцеплението предотвратява хлъзгането или буксуването на гладък терен или при тежки условия (дъжд, сняг, лед), осигурявайки на подметката триене.

Какво осигурява технологията SNOWCONTACT, по която са изработени подметките на обувките?

Специалният материал и формата на грайферите на подметките (5 мм) SNOWCONTACT осигуряват отлично сцепление и максимална стабилност при ходене. Освен това подметките SNOWCONTACT са с по-добро поведение върху снега от традиционните подметки. Все пак, за максимална сигурност при наличието на лед трябва да използвате туристически котки.

Защо стабилността е важна при обувките за преходи?

Стабилността на крака в обувката е от основно значение за удобството при ходене. Добрата стабилност оптимизира ходенето под наклон (изкачване и слизане), предотвратява хлъзгането на крака в обувката и ограничава появата на пришки. При предаването на енергията към обувката има по-малко загуба, което води до по-малко умора. Това е особено важно при преходи със снегоходки.

Пригодени ли са обувките за преходи със снегоходки?

Създадохме тези обувки за преходи в сняг със или без снегоходки. Лицевите части на обувките (тип полувисоки) и захванатите върху тях гети (отделни или пришити към панталона) осигуряват добра защита срещу проникването на сняг. С добрия захват на крака и твърдостта си, тези непромокаеми и топли обувки са много подходящи за ходене със снегоходки.

Дълго ли ще издържат обувките при редовна употреба?

Провеждаме лабораторни тестове, за да гарантираме безупречните качества на продукта по време на използването му. Чрез тестовете се проверяват следните показатели: издръжливост на връзководите и каишките, лепените части, безвредността на продукта, устойчивост на UV лъчи, протриване на подметката и компонентите на лицевата част, ускорено стареене.

Какви чорапи да изберете за преходи в сняг?

За да сте добре екипирани през зимата, е препоръчително да спазвате следните принципи:

Топлина: осигурете си термоизолация с топли чорапи (най-добре такива с вълна в състава си).

Дишаща функция: изберете чорапите според интензивността на прехода и залагайте най-вече на дишащи модели, за да ограничите влагата в обувките.

Дължина: съобразявайте дължината на чорапите с височината на лицевата част на обувките и изберете дълги чорапи, ако търсите повече защита."


Как да запазите техническите качества на обувките?

Промазаността е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека, дишаща и топла. Промазката се получава чрез обработка на тъканта от външната страна и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти (аерозолни или течни) за тази цел.

КАК ДА ИЗСУШИТЕ ОБУВКИТЕ?

По време на употреба обувките могат да се намокрят (конденз и изпотяване).

Ако обувките са много мокри, препоръчваме да извадите стелката и да ги напълните с топки от вестници, които да ги сменяте редовно. Хартията абсорбира влагата и ще ускори изсъхването им.

Не оставяйте обувките твърде близо до източник на топлина, а ги оставете на топло, сухо и проветриво място.

Идеалното облекло за вашите преходи в студено време

Създадохме тези обувки като един от елементите на идеалния набор за преходи в студено време - комплектът SH500. С вашия панталон, полара SH500, обувките SH520 и снегоходките SH500 можете да се насладите на преходи в сняг в почти всякакво време. Във всеки случай вече няма да се налага да изчаквате идеалните условия или да се претоварвате с екипировка за всякакви случаи - сега ще тръгвате добре екипирани и с лека раница на гърба.

Състав

Състав

Външна част: 30.6% Полиуретан, 69.4% Полиестер; Подметка: 60.0% Синтетичен каучук, 40.0% Етиленвинил ацетат; Вътрешна част: 9.0% Полиамид, 29.0% Полиуретан, 62.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Съвети за съхранение

Да се съхраняват на проветриво място, защитено от влага и светлина.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашата лаборатория Decathlon Sportslab, базирана в Лил, също спомага за иновациите и разработките на продуктите Quechua. Тя обединява 4 направления, всяко от които има собствено работно поле и технологични инструменти: морфология (благодарение на 3D анализ), изследване на движението, термокомфорт (с четири климатични камери), поведенческо и сензорно изследване. Извършваме тестове на шевовете, залепването, за токсикология и за устойчивост на UV лъчи и протриване.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктите Quechua се тестват в планината в условията, които можете да срещнете по време на преходи. Продуктите се тестват от продуктовия мениджър и ръководителя на екипа за теренни изпитания, както и от представителна група потребители, на всеки етап от разработването им.

Видеа