SOLOGNAC
Реф.
8645101
4297958
СГЪВАЕМ НОЖ AXIS 80 GUT HOOK
59,90 лв.
Наличност по магазини
Наличност по магазини
Дизайнерските ни екипи разработиха този нож, специално предназначен за обработка на месото след отстрелване. Прибира се много лесно в джоба.
ПРЕДИМСТВА
Лесно пренасяне
Текстилният калъф може да се фиксира към колана, съвместим е с X-Access.Лесна поддръжка
Стоманата се заточва лесно.Ергономичен захват
Формата и каучуковото покритие на дръжката осигуряват отличен захват.Устойчивост на корозия
Клин от неръждаема стомана 5Cr15 за устойчивост на влага.Здравина
С метален корпус и заключване liner lock за здравина.Техническа информация
Характеристики
Тегло: 130 см.
Дължина на клина: 8 см.
Обща дължина: 19,5 см.
Дебелина на клина: 2,5 мм.
Дължина на дръжката: 11 см.
Ъгъл на клина: 20°.
Вид стомана: 5Cr15.
Твърдост: 56 HRC.
Форма на клина: drop point и gut hook (специално за лов).
Скос: Concave (специално за месо).
Покритие: Brushed (без химическа обработка).
Дръжка: пластмаса ABS с каучуково покритие.
Отвор за каишка.
С текстилен калъф за пренасяне на колана.
Дължина на клина: 8 см.
Обща дължина: 19,5 см.
Дебелина на клина: 2,5 мм.
Дължина на дръжката: 11 см.
Ъгъл на клина: 20°.
Вид стомана: 5Cr15.
Твърдост: 56 HRC.
Форма на клина: drop point и gut hook (специално за лов).
Скос: Concave (специално за месо).
Покритие: Brushed (без химическа обработка).
Дръжка: пластмаса ABS с каучуково покритие.
Отвор за каишка.
С текстилен калъф за пренасяне на колана.
Заточване
Острието е под ъгъл 20°. Отрежете триъгълника на опаковката: той е предназначен за запазване на този ъгъл при заточване с брус. Трябва само да поставите острието върху триъгълника, да следвате наклона и да запазите този ъгъл по време на заточването.
Неръждаема стомана 5Cr15
Избрахме неръждаемата стомана 5Cr15 за направата на ножа поради 3 причини:
достатъчно твърда е да запази остротата си достатъчно дълго време, например при обработка на дивеч в продължение на 2 часа;
с твърдостта си около 56 HRC стоманата е достатъчно крехка, за да улесни заточването и ножът да възстанови остротата си с няколко прокарвания през станцията за заточване;
химическият състав осигурява на стоманата добра устойчивост на корозия.
достатъчно твърда е да запази остротата си достатъчно дълго време, например при обработка на дивеч в продължение на 2 часа;
с твърдостта си около 56 HRC стоманата е достатъчно крехка, за да улесни заточването и ножът да възстанови остротата си с няколко прокарвания през станцията за заточване;
химическият състав осигурява на стоманата добра устойчивост на корозия.
Поддръжка
Ножът е сглобен с винтове за ключ торкс. Разположеният в най-предната част на дръжката винт е свързан с механизма за завъртането на клина. Ако например искате да увеличите усилието на отваряне и затваряне на ножа, трябва да стегнете този винт, и обратно.
Избърсвайте добре клина след употреба, не слагайте ножа в миялна, съхранявайте го на сухо място, а за по-добра защита можете да нанесете върху клина тънък слой смазка.
Избърсвайте добре клина след употреба, не слагайте ножа в миялна, съхранявайте го на сухо място, а за по-добра защита можете да нанесете върху клина тънък слой смазка.
Състав
Състав
Острие: 100.0% Неръждаема стомана; Дръжка/ръкохватка: 100.0% Полипропилен
Съвети за съхранение и поддръжка
Възможно е сушене в сушилня. Нормална температура, максимална температура на изходящия въздух от барабана 80°C.
Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Гладете при максимална температура на подложката 150°C.
Максимална температура на пране 70°C. Нормално третиране.
Гладене при максимална температура на подложката на ютията 200°C.
Тестване и гаранция
Гаранция
2 Години