Спортно ходене стоки

396 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

За повишаване на физическата издръжливост, укрепване на сърцето и цялостното тонизиране на тялото, много хора избират спортното ходене. Някои се занимават любителски, а други професионално. Който и от двата варианта да предпочитате се нуждаете от специално облекло, тениски, маратонки, както за жени и за мъже, така и за деца. Какво представлява този спорт и кой може да го практикува? От какво се нуждаем за правилната техника и с какво онлайн магазинът на Декатлон може да ни помогне?

Какво е това спортно ходене

Това е олимпийска дисциплина и спорт, принадлежащ към леката атлетика. За разлика от бягането, при спортното ходене се изисква постоянен контакт на стъпалото със земята. Въпреки, че това на пръв поглед изглежда като обичайното придвижване, при спортното има някои правила:

 • гърбът и краката трябва да са изправени;
 • ръцете да са сгънати в лактите;
 • при движението се мести и таза;
 • трябва да прокарвате крака от петата до върха на пръстите;
 • дишането да е равномерно, а тялото максимално отпуснато.
 • За отслабване и подобряване на формата, много хора избират скандинавското ходене, при което се използват специални щеки. Те обаче трябва да се синхронизират с правенето на крачките така, че максимално балансирано да се разпределя натоварването по цялото тяло.

  Кой може да го спортува

  Спортното ходене може да се практикува от жени, мъже, а дори и от деца. Той е напълно безопасен спорт и може да се извършва навсякъде, където има възможност за придвижване пеш поне 3-4 км за любителите.

  За повишаване на скоростта се изисква увеличаване на броя на крачките за минута, а не големината им. Именно с това са надграждани и рекордите до днес от 1975 година. Бавното темпо е приблизително 80 стъпки за минута, докато средната скорост е 120 стъпки в минута. Над 140 стъпки в минута се счита за повишена интензивност.

  Какво ни е необходимо, за да можем спокойно да го практикуваме

  Като цяло, спортното ходене не е претенциозен спорт, изискващ покупката и притежанието на скъпо оборудване, но за повишен комфорт се изисква специално облекло. В това число влизат конкретни обувки, тениски, маратонки, клинове, вталени къси панталони, чорапи, бюстиета и т.н.

  Защо да изберем Decathlon.bg

  Защото при нас гамата от екипировка за спортно ходене е значително разширена, имате възможност от едно място да си напазарувате всички необходими аксесоари и да платите една обща доставка. В нашия онлайн магазин също гаранцията за качество е голяма, а цените сред най-приемливите на пазара. За да се възползвате, просто трябва да заредите уеб-адреса в браузъра си и да отидете в подходящата категория от продукти.