Скейтборд, лонгборд, уейвборд

61 артикул артикула

Сортирай по:

Продуктът Ви е добавен.
моите продукти (0/5)
Сравни
Няма продукти за сравнение
Вашето приложение за сравнения е пълно. Моля, изтрийте някой от продуктите.
Премахни

Сред спортните средства за придвижване и демонстрация на различни трикове и номера се появиха и още три разновидности, носещи наименованията скейтборд, лонгборд и уейвборд. Сега ще разберем как се карат и разликите между тях. Кой може да ги използва и как да изберем правилния за нас.

Как се кара: скейтборд, лонгборд и уейвборд

Скейтбордът се кара предимно по специални U-образни рампи за демонстрация на различни спортни умения. Извитите му предни краища позволяват по-лесното извършване на отделни номера.

Спускането с лонгборда много наподобява това със сноуборда, но през лятото. Той е предназначен за каране по леко наклонени пътища и придвижване по улиците. С по-големи колела е и е по-тежък.

Уейвбордът е предназначен за каране по равен асфалтиран терен и трябва да изпълнявате постоянно движение с краката напред и назад, така че да го задвижите.

Каква е разликата между тях

 • Скейтбордът представлява дъска с определена дължина, чийто преден и заден край са леко извити нагоре, което позволява извършването на различни трикове и ефекти;
 • Лонгбордът представлява малко по-голям вариант от по-горния, който е и по-тежък. Неговата дъска е равна и от двете страни;
 • Уейвбордът е с подвижна в средата дъска и притежава само две безконечно въртящи се наляво и надясно колела от двете страни.
 • За кого са предназначени и за какво да внимаваме при избора си

  Към момента, в онлайн магазина на Decathlon.bg се предлагат детски скейтборд, лонгборд и уейвборд, както за момчета, така и за момичета. От споменатите по-горе отличителни особености и предназначение, когато правим своя избор е редно на първо място да се замислим на какъв терен ще използваме новата си придобивка? Какво целим с тази покупка - да показваме различни трикове на рампа, за игри, за равен асфалтов терен или за такъв с наклон.

  На следващо място, ако притежателят е дете, съответно трябва да се насочим към детските модели или тези за момичета или за момчета. Много е важно при подбора, дъската да е с подходящата дължина, така че човека върху нея да се чувства удобно и да има достатъчно пространство за максимален комфорт при експлоатация.

  Как да пазаруваме онлайн от Decathlon.bg

  Освен обсъдените вече скейтборд, лонгборд или уейвборд, в онлайн магазина на Декатлон са достъпни още и множество различни обувки, каски и допълнителни резервни части. Необходимо е просто да изберете даден продукт/и и да ги добавите в потребителската си количка. От там нататък е нужно да следвате стъпките и насоките на системата до приключване на заявката. Всичко при нас е ново и с гаранция, а цените са без аналог в бранша, така че възползвайте се!