FORCLAZ Реф. 8666978 4364447

ДАМСКО ЯКЕ С ПУХ ЗА ПЛАНИНСКИ ТРЕКИНГ MT100, -5°C, ЧЕРНО

109,00 лв.
89,90 лв.
-17%
Цвят: ЧЕРНО / СИВО
  • ЧЕРНО / СИВО
  • КАКИ / СИВО
  • СИВО
  • ЧЕРВЕНО / СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Това яке с качулка ще ви осигури топлина по време на трекинг в студено време при температури до -5°C в движение и 5°C в статично положение.

ПРЕДИМСТВА

Компактност

Сгъва се лесно в левия джоб благодарение на двустранния цип.

Промазана материя

Външната материя е обработена за защита от проникване на вода. Без PFC.

Устойчивост на триене

Външна материя 100% полиамид, 35 г/кв.м, 15 дение.

Топлина

Комфорт между 5°C и -5°C. Пух с обем на запълване 800 куб. инча.

Тегло

Това яке тежи около 260 г за размер M.

Джобове

2 джоба за ръцете с ципове.

Техническа информация

Какво ниво на топлина осигурява това яке?

Това яке, носено като 3-ти слой, е валидирано за температура на комфорт при движение от -5°C по време на протоколиран тест в изотермична камера.Манекенът е облечен с блуза с дълъг ръкав от синтетична материя и лек полар. Тестът се извършва в условия на вятър със скорост 5 км/ч.Извършихме тестове и за температура на комфорт в статично положение: за този модел тя е около +5°С.

Предимства на пълнежа от пух и пера от патица

Свойството на пуха да задържа въздух и неговата дълготрайност осигуряват 3 предимства при планински спортове:1) Термоизолация благодарение затворения между перата и пуха въздух;

2) Изключителна лекота - при една и съща степен на топлина перата са по-леки от изкуствената вата, това допринася за олекотяване на раницата;

3) Изключителна компактност при сгъване.

Как се измерва обемът на запълване на пълнежа от пух и пера?

Обемът на запълване представлява капацитетът за термична изолация на пуха чрез задържане на определен обем въздух. Той се определя в кубични инчове (CUIN).

Колкото по-голям е обемът на запълване (колкото по-високо е числото CUIN), толкова повече място заема пухът, задържа повече въздух и изолира по-добре. За това яке с пълнеж 90% пух / 10% пера гарантираме обем на запълване на пуха/перата, по-голям или равен на 800 CUIN (международен стандарт).

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯКЕ С ПЪЛНЕЖ ОТ ПУХ И ПЕРА

Якето с пух се носи цяла зима и определено се нуждае от пране. Ние препоръчваме: 1) Машинно пране с препарат за пух или за спортна екипировка на 30°С с 2 или 3 топки за тенис. Центрофуга на ниски обороти.

2) Сушене в сушилня на програма за памук с 2 или 3 топки за тенис, повторете 2 или 3 пъти до пълно изсъхване.

Промазка на материята (да не се бърка с непромокаемост)

Промазката е свойството на материята да не задържа и попива водата. По този начин текстилната материя не се напоява с вода и остава лека и топла. Материята на якето е промазана, но ви съветваме да носите върху него непромокаемо яке в случай на продължително излагане на дъжд. Промазката не съдържа перфлуорвъглерод (PFC) и се получава чрез обработка на плата от лицевата страна. С износването на дрехата, ефективността ѝ намалява.Препоръчваме да я подновявате при всяко пране.

Как да възстановите промазката?

След изпиране на якето препоръчваме да използвате импрегниращ препарат за текстил, за да възстановите промазката и да съхраните хидрофобните качества на външната материя.

Той възстановява промазката и оптимизира функционалността на дрехата през целия й срок на употреба.

ПОПРАВКА НА ЯКЕТО

По време на трекинг якето може да се скъса. Добрата новина е, че може да се поправи и да се избегне уголемяването на дупката, съответно и загубата на пух.Поправката се извършва с термолепенка.

ТЕГЛО НА ПЪЛНЕЖА ОТ ПУХ

XS: 63 г.

S: 69 г.

M: 74 г.

L: 80 г.

XL: 86 г.

2XL: 92 г.

Състав

Състав

Пълнеж: 10.0% Сиви патешки пера, 90.0% Сив патешки пух; Основна материя: 100.0% Полиамид; Основна подплата: 100.0% Полиамид; Пълнеж: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Да се съхранява на закачалка на сухо място. Да не се съхранява сгънато в калъфчето.

Ограничения при използване

Якето не е подходящо за туризъм в дъждовно време.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Всички наши якета с пух са преминали лабораторни изпитвания върху термоманекен при скорост на вятъра 5 км/ч, носени като трети слой дреха (върху блуза с дълъг ръкав и полар). Нивата на термоизолация са измерени по скала от 1 до 5, което ви дава възможност да направите най-подходящия избор.

Гаранция

2 Години