WEDZE Реф. 8588034 4038052

ДАМСКИ СКИ ГАЩЕРИЗОН FR900, ЗЕЛЕН

284,00 лв.
Цвят: ЗЕЛЕНО
  • ЗЕЛЕНО
  • СИВО
Помощ при избор на размер Моят размер е:
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Дизайнерският ни екип създаде този гащеризон, за да ви предпазва от външните условия и да гарантира комфорт през целия ски сезон.

ПРЕДИМСТВА

Лесно използване

Лесно обличане. Цип отстрани. Регулируеми презрамки.

Свобода на движение

Колене с анатомичен дизайн и еластична материя на талията за свобода на движение.

Здравина

Издръжлива материя и подсилени в долната част крачоли.

Лесно забелязване

Система Recco® за по-лесна локализация в случай на лавина.

Топлина

Непромокаем трети слой. Трябва да се носи с 2 слой.

Непромокаемост

Мембрана 20 000 мм, непропускливи шевове.

Джобове

Един джоб на корема, два джоба на бедрата с водоустойчиви ципове.

Дишане на тялото

Мембрана, отвеждаща активно изпотяването (RET12). Зони за проветрение

Техническа информация

Информация за продукта

Дизайнът на дрехата е разработен, за да гарантира максимална изолация. В зоната на корема използвахме еластична материя, която е мека и остава удобна при припокриване на няколко слоя дрехи (термобельо, колан против сняг, колан на панталона...).


Допълнителни характеристики

Голям страничен цип, за да събличате лесно дрехата, когато се налага да отидете до тоалетна.Изключително устойчива на контакта с кантовете материя в долната част на крачолите.

Голям страничен цип за вентилация.Регулиране на презрамките.

Джобове

Три джоба.

Два джоба на бедрата с водоустойчиви ципове, единият от които с допълнителен мрежест джоб за смартфон.

Голям джоб на корема за лавинно устройство.

Кройка

Анатомичен дизайн на коленете за свобода на движение.

Дрехата е изработена от 2 вида материи. Едната гарантира мекота и свобода на движение, другата здравина и устойчивост на триене.

Какво да носите под дрехата?

За да предпазите тялото си от студ и влага, заложете на облекло от два или три дишащи слоя: При по-топло време дишащото термобельо е идеално за комфорт, топлина и отвеждане на изпотяването.

При по-студено време изберете долен панталон FR900 за топлина на стратегическите места.

При много студено време можете да съчетаете двата долни слоя под гащеризона.

Промазка

Промазката на тъканите е способността им да задържат водата на повърхността, без да я абсорбират. Така дрехата не се напоява с вода и остава лека, суха и дишаща. Промазка се постига чрез третиране на външната страна на тъканта. и трябва да се обновява през целия експлоатационен срок на дрехата (препоръчително е при всяко трето пране).Всички якета Wedze са промазани.

Непромокаемост

Устойчивостта на тъканите срещу вода се измерва в мм воден стълб (тест по стандарт ISO 811). Колкото по-висок е показателят на налягането, толкова по-непромокаема е тъканта. Това означава, че материя с непромокаемост от 15000 мм издържа на налягане, упражнявано от 15000 мм вода.

Дишаща материя

За да се определи дали определена тъкан е дишаща, се измерва устойчивостта й на изпарения по RET (тест по стандарт ISO 11092). Колкото по-малка е устойчивостта, толкова повече тъканта пропуска изпаренията от изпотяването, тоест толкова по-дишаща е тя.

Например: RET < 9 = изключително дишаща материя/ 9 < RET < 12 = много дишаща материя/ 12 < RET < 20 = дишаща материя/ RET > 20 = слабо дишаща или недишаща.

Какво е импрегнирана материя и материя с мембрана?

Импрегнацията представлява обработване на вътрешната страна на плата с имрегниращ продукт, което го прави непромокаем и едновременно дишащ. Тази технология в повечето случаи е по-икономична от мембраната и изисква подплата, която да я предпазва. Мембраната е фин пластмасов слой (полиуретан), който прави материята непромокаема, като запазва свойството й да диша. Има предимството да е по-лека, гъвкава и трайна, а често и по-дишаща от импрегнацията.

Как разработваме непромокаемото облекло?

Непромокаемостта на дрехата зависи от материята, шевовете и начина на съединяване на елементите. След това тестваме нашето облекло за непромокаемост.

Тест за непромокаемост

Дрехата е тествана за непромокаемост при 100 л вода/ м² / ч в продължение на 3 часа. Този тест възпроизвежда условията при силна буря в планината.

Как разработваме дишащото облекло?

Освен дишащи материи, използваме и други технически решения (ципове, зони за вентилация, мрежести материи и др.) подобряващи общата вентилация на якетата и панталоните, предназначени за фрийрад. Тези системи позволяват регулиране на топлината и улесняват отвеждането на отделяното от тялото изпотяване по време на физическо натоварване.

Какво е система RECCO®?

100% от нашите якета и панталони за фрийрайд са със система RECCO®.Технологията RECCO® осигурява локализиране при лавинен инцидент. Предавателите RECCO® позволяват бързо и точно установяване на местоположението на пострадал от лавина от планинските служби, снабдени с RECCO®. Екипирането с рефлектори RECCO не замества употребата на лавинен детектор. Технологията RECCO® увеличава шансовете пострадалият да бъде открит навреме.

Инструкции за пране

Следвайте инструкциите за пране във видеото по-долу, за да запазите характеристиките на дрехата.

Линк: https://youtu.be/rh4GLwALgBMСлед всяко трето пране подновявайте водоустойчивостта с импрегниращ спрей.

Състав

Състав

Основна материя: 100.0% Полиамид; Основна материя: 7.0% Еластан, 93.0% Полиамид; Основна материя: 100.0% Полиамид; Външна материя: 98.0% Полиамид, 2.0% Полиестер; Подплата: 100.0% Полиестер; Мембрана: 100.0% Полиуретан

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране. Максимална температура на пране 30°C. Много умерено третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C. Възможно е сушене в барабанна сушилня. Ниска температура, максимална температура на изхвърляне от барабана 60°C.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Съвети за съхранение

Уверете се, че дрехата е напълно суха, преди да я приберете за съхранение.

Ограничения при използване

Втори слой е задължителен за добър термокомфорт.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Нашите дизайнерски екипи са разположени в подножието на Монблан в близост до множество ски курорти в департамент От-Савоа (Франция). През цялата година проектираме семпли и технични продукти. След това подлагаме тези продукти на изпитания в реални условия, при каквито ще бъдат използвани ежедневно.

Гаранция

2 Години

Съгласие от

Продуктът е тестван и одобрен от любители на фрийрайда в реални условия.

Видеа