KIPRUN Реф. 8552545 4094221

ШАПКА С КОЗИРКА ЗА ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ, черна

21,90 лв.
Цвят: ЧЕРНО
  • ЧЕРНО
  • БЯЛО
Не се предлага онлайн

Наличност по магазини

Нашият дизайнерски екип от любители на планинското бягане създаде тази шапка, за да сте защитени ефикасно от слънцето при бягане в топло и слънчево време.

ПРЕДИМСТВА

Анатомичен дизайн

Регулиране според обиколката на главата (от 54 до 61 см) с велкро.

Компактност

Сгъва се, за да я носите удобно в джоба или раницата.

Отвеждане на изпотяването

Отлична вентилация благодарение на материята, която отвежда влагата.

Лекота

Много лека - тежи само 20 г (без платката за врата) или 39 г (с платката).

Бързо изсъхване

Шапката изсъхва бързо и лесно благодарение на леката, дишаща материя.

Няколко начина на използване

Защитете врата си от слънцето - платката е с велкро и се сваля и слага лесно.

Техническа информация

Защо е важно да защитите главата си?

Материята и защитната платна на врата защитават ефикасно от слънцето.Една от функциите на хипоталамуса, който се намира в задната част на главата, е регулиране на телесната температура. За да избегнете риск от прекалено затопляне и слънчев удар, е важно главата и вратът ви да са защитени от слънцето.

Задължителен елемент

При някои ултрамаратони (например UTMBⓇ) е задължително бегачите да имат специална екипировка, за да могат да стартират. Целта е осигуряване на безопасността на бегачите в променящата се и понякога враждебна планинска среда. Затова вече има изисквания бегачите да разполагат с комплекти за топло или студено време. Шапките с козирка са част от комплекта за топло време и трябва да ги носите с вас при тези маратони.

Съвети, които ще ви помогнат да се спасите от горещината

За да остане главата ви студена и бистра, дори в най-горещите моменти от деня, можете да намокрите шапката. Въпреки че изсъхва бързо, шапката е създадена, за да одигурява прохлада дълго време.

Ако усещате слънцето да напича врата ви, извадете свалящата се платка и я закачете с помощта на велкрото бътзо и лесно, без да губите време и без да спирате.

Козирката може да се вдига и сваля

Козирката може да се повдига за по-добра видимост в участъчите с денивелация. Когато е свалена, предпазва очите ви от слънчевите лъчи.

Тестване в реални условия

Шапката е тествана от екипа на Kalenji по време на ултрамаратона Grand Raid при температури над 30°С. Тествана е и при други ултрамаратони при екстремни условия. Резултатът е удобна шапка с козирка, която предпазва главата и врата ефикасно от слънцето и осигурява прохлада, когато е намокрена предварително.

Предпазни мерки за защита от слънцето

Въпреки че шапката осигурява защита от слънцето, е важно да вземете някои предпазни мерки преди бягането: - Информирайте се за прогнозата за времето, за да предвидите подходяща екипировка. - Защитете изложените на слънце части от тялото по време на цялото бягане. - Носете слънчеви очила. - Нанасяйте редовно слънцезащитни продукти. - Приемайте редовно течности и храна.

Състав

Състав

Основна материя: 22.0% Еластан, 78.0% Полиамид; Съдържа латекс.: 30.0% Етиленвинил ацетат, 70.0% Полиетилен; Подплата: 100.0% Полиестер

Съвети за съхранение и поддръжка

Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране. Максимална температура на пране 30°C. Нормално третиране.
Изключено е избелване. Изключено е избелване.
Не сушете в сушилня. Не сушете в сушилня.
Не гладете. Не гладете.
Не почиствайте на химическо чистене. Не почиствайте на химическо чистене.

Тестване и гаранция

Тестване на продукт

Всички продукти на Декатлон се подлагат на тестове чрез представителна група потребители, в условията на употребата, за която са създадени. Тези тестове се провеждат и ръководят от специално сформиран за целта екип от инженери.

Гаранция

2 Години