Реф. : 8493720
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЩЕКИ ЗА ПРЕХОДИ И ТРЕКИНГ

УЛТРАКОМПАКТНА ЩЕКА ЗА ПРЕХОДИ MT500, 1 БРОЙ, ЧЕРНА FORCLAZ

FORCLAZ
3.9/5
3.9/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 24/09/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 27/09/2021 6лв.
  • Доставка до адрес От 27/09/2021 6лв.
Резултат от продължителни разработки съвместно с взискателни планинари и любители на трекинга,тази щека ще бъде дълготрайно ваш верен спътник при дълги преходи. Търсите лесна и удобна за пренасяне щека за преходи и трекинг с дълъг живот на употреба? Този модел е най-здравата и компактна щека от гамата.

Предимства

Ергономичен захват Удължена дръжка от пяна с висока плътност
Мека и удобна ръкохватка. Мека каишка.
Регулиране Външна прецизна заключваща система - от 110 до 130 см.Сгъната - 36 см.
Тегло 275 г/щека.
Компактност Сгъваема щека с 5 секции. Дължина сгъната: 36 см.Широчина сгъната: ~ 6 x 6 см.
Устойчивост Алуминий 7075-T6.
Голям диаметър на тръбата 20/18/16/16/16 мм.
Връх от волфрам.
Съвместимост В комплект със сменящо се лятно перце + тапа за върха.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

РАЗРАБОТВАНЕ И ТЕСТВАНЕ НА ПРОДУКТА

Разработен и тестван от нашите екипи в подножието на Монблан съвместно с опитни планинари по време на множество преходи: обиколка на Монблан, преходи в масива на Атлас в Мароко, обиколка на Тенерифе.
Здравината на щеката е тествана и по време на преход с изпитателна цел от 550 км на Канарските острови, Пиренеите (GR10).

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ЗДРАВИНА

Трекингът и преходите ви дават възможност да се насладите на красотата и спокойствието на природата, далече от цивилизацията, но трябва да носите багаж за няколко дни на гръб. Ето защо се нуждаете от здрава и надеждна екипировка.
Щеките са изработени от тръби с по-голям диаметър от висококачествен алуминий. Системата за регулиране Push-pin е подсилена от вътрешната страна. Моделът издържа 560 нютона ( ок. 56 кг) на щека по данни от изпитването за якост на натиск (натиск по оста на щеката).

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА КОМПАКТНОСТ

По време на трекинг се налага да смените транспортното средство. През цялото време носите своя багаж, който включва разнообразно оборудване, ето защо е изключително практично да разполагате с компактни щеки. След като се сгънат, щеките без проблем могат да се сложат в страничния джоб на вашата раница.

ПРЕДИМСТВА НА МОДЕЛА

Избрахме пяна от EVA, мека материя, която е отлично решение за контрол на влагата от изпотяване и е много устойчива.
Ръкохватката на дръжката е по-дълга, за да можете да я хващате по-ниско при изкачвания.
Благодарение на мекия материал и удължената си форма тя е най-удобната в цялата гама. Позволява стабилно и удобно захващане.
И накрая, разработихме каишката без допълнителна дебелина и с по-малко шевове за ограничаване на контакта с и дразненето на кожата.

ТРЪБИ

Долната тръба е преминала специална обработка, наречена струйно баластиране (shot-blasting). Това е механична обработка на повърхността, която не включва анодизация и следователно замърсява по-малко. Тя не влияе на здравината и устойчивостта на щеката. Придава зърнеста текстура и запазва естествения цвят на алуминий. Благодарение на това (неизбежните) драскотини ще са по-малко видими.
Другите 4 тръби са анодирани, тъй като за плъзгането им е необходима гладка повърхност.

Как да регулирате дължината на щеката?

Предмишницата, която държи щеката, трябва да е перпендикулярна на частта от ръката, прибрана до тялото.Употреба на щеката: разгънете щеката, докато чуете характерното щракване на системата Push-pin. Консултирайте се с указанията, прикрепени към щеката.
Регулиране на дължината: освободете външната скоба, плъзнете тръбата до желаната дължина и заключете скобата. Не преминавайте "СТОП" линията, за да избегнете риск от счупване на щеката.

Съвети за употреба

Щеките за преходи са създадени, за да ви помогнат да пазите равновесие, да ходите и да разпределяте усилието между краката и ръцете.
За ваша безопасност проверявайте заключването на щеките, преди да тръгнете, и през определени интервали от време, като се облегнете на тях и окажете значителен натиск.
Ако забележите, че щеката се прибира, затегнете резбата на скобата. За целта отворете скобата и затегнете резбата със завъртане на винта.
Да не се окачва на раницата при буря.

Съвети за поддръжка

Правилната поддръжка ще гарантира запазването на техническите характеристики на щеките и ще удължи живота им.
Ако след употреба е проникнала вода в щеката, разглобете сегментите и ги оставете да изсъхнат. Почистете праха и калта с вода или с мека кърпа или четка.
След като изсъхне напълно, можете да сглобите щеката. Не използвайте смазки или грес.

Защо щеките се продават в единични бройки?

Решихме да продаваме щеките за преходи и трекинг по единични бройки с оглед на по-рационална употреба. Много хора предпочитат да използват една щека и по този начин ние отговаряме на техните потребности.
Освен това, ако счупите щеката си, ще имате възможност да я замените, като купите само една, а не цял комплект.

Допълнителни аксесоари

Тапи за туристически щеки: реф. №: 8580865.

Летни перца: реф. №: 8503854.

Зимни перца: реф. №: 8503857.

Резервен връх:
реф. №: 8577676.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Стъбло
100% алуминий
Дръжка/ръкохватка
100% EVA
Съвети за съхранение Съхранявайте щеките, без да заключвате системата за регулиране, за да я предпазите от излишно натоварване и да запазите силата й на затягане. Съхранявайте щеките на сухо място.

Тестове и гаранция

Тестове на терен: освен лабораторни тестове нашите продукти преминават и тестове в реални условия. С тях се валидира удобството и лекотата при боравене с модела, вибрациите при употреба и др.
Задължително се проверява здравината и устойчивостта на продукта с полеви тестове за издръжливост от 550 км в района на Канарите и Пиренеите.
Тестови продукт За да определим издръжливостта на щеките, измерихме оказаното натоварване по време на разнообразни ситуации на употреба.
В процеса на разработка всеки продукт преминава лабораторни тестове, които възпроизвеждат тези натоварвания (компресия, огъване в три точки и др.) до счупването му. Освен това тестваме компонентите отделно (здравина на системата на заключване, на скобите и др.).
Тези тестове се извършват регулярно по време на производството, за да се гарантира винаги високо качество.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи