Реф. : 8385639
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

ВОДОЛАЗЕН РЕГУЛАТОР SCD 500 DIN С ПЪРВА СТЕПЕН С БАЛАНСИРАНО БУТАЛО SUBEA

SUBEA
Декатлон
  • Доставка в магазин От 30/06/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 30/06/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 30/06/2021 Безплатно
Регулаторът с балансирано бутало осигурява лесно гмуркане без промяна на дихателното усилие на дълбочина до 40 м. Водолазен регулатор с анатомичен мундщук, разработен съвместно с ортодонти. Ергономична система, канализираща потока от мехурчета на нивото на бузите.

Предимства

Лесно дишане 1-ва степен с балансирано бутало за вода +10°C.
Клапанът спира постоянния дебит.
Комфорт за устата Мундщук с два вида плътност + подвижен накрайник за повече комфорт на челюстите.
Мултифункционалност Първа степен с балансирано бутало, предназначено за топла вода +10°C.
Лекота Общо тегло: 1110 грама.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Балансирана първа степен, по-лесно дишане

Първата степен на водолазния регулатор Subea SCD 500 е изработена от хромиран месинг и с балансирано бутало. Постоянно средно налягане от втората степен за поддържане на дейността на регулатора, която също е постоянна за цялото гмуркане. Регулаторът SCD 500 е снабден с подвижен накрайник за по-добро разположение на шланговете около главата. 2 изхода за високо налягане (HP - 7/16'') и 4 изхода за средно налягане (LP - 3/8).

Втора степен, по-лесно вдишване

Втората степен на регулатора трябва да превърне естественото дишане в действащ механичен процес. Висококачествената втора степен намалява значително стреса и допринася за безопасността на гмуркача, като му осигурява по-лесно снабдяване с въздух, в достатъчна степен, без необходимост от излишно физическо усилие.
По-лесно вдишване благодарение на хидродинамичните отвори на клапана. Изключителният дизайн на клапана предотвратява и постоянния дебит на регулатора.

Издишване: по-добра видимост и по-малко шум

При издишване ергономичната система канализира потока от въздушни мехурчета на нивото на бузите, което предотвратява минаването им пред маската и смущаването на водолаза от шума. По-малко усилие и повече удоволствие от гмуркането.

Регулатори SUBEA: изключителен анатомичен мундщук

Ексклузивната му форма, разработена съвместно с ортодонти, улеснява стабилността в устата посредством крилцата при небцето, подложката за езика и различната дебелина и плътност на материала (един или два вида плътност), който отчита ъгъла на затваряне на челюстта. Мундщукът на регулатора SCD 500 е с два вида плътност, което означава, че зоната на контакт с венците е по-мека от останалата част на мундщука, за да се предотврати дразнене.

Сертифициране на регулаторите

Регулаторът е сертифициран по стандарт EN250:2014. Тестовете са проведени от RINA, Генуа, Италия (сертифицирана организация № 0474). Тестовете са проведени на машина за дишане, симулираща дишането на гмуркача. Тестовете са извършени при налягане, равно на 50 м дълбочина, с дихателна амплитуда 2,5 л (вдишване/издишане), дихателен дебит 62,5 л/минута, равен на 25 цикъла в минута, и температура 10 °C или 4 °C за студена вода.

Сертифициране и измерване на дихателното усилие

Регулаторите SUBEA SCD 500 са с първа балансирана степен и са сертифицирани за ползване в топла вода (температура над +10 °C). Регулаторът DIN е сертифициран за налягане 300 бара. Резултати от тестовете за сертифициране на дихателно усилие (симулация на налягане 50 м и вода 8 °C)
- налягане на бутилката от 50 до 200 бара: 1,4 джаул/л.
Дихателната работа е измерването на енергията (в джаули), изразходвана за вдишване/издишване на 1 литър.

Тегло и дължина на шланга

Тегло на първа степен: 750 грамаТегло на втора степен: 200 грама.
Тегло на шланга: 150 грама
Дължина на шланга: 75 см.

Съвети за поддръжка

В никакъв случай да не се използват разтворители или продукти на въглеводородна основа за почистване или смазване на регулатора. В никакъв случай да не се използват аерозолни и пропелентни продукти, които могат да повредят пластмасата.

Проверка на регулаторите

SUBEA препоръчва извършване на технически преглед на регулатора на всеки 2 години и проверка поне 1 път в годината. Прегледите и проверките трябва да се извършват от сертифициран сервиз на SUBEA. Препоръчва се и проверка на регулатора след интензивен сезон (над 100 гмуркания) или след дълъг период на съхранение.
https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

Марката SUBEA

SUBEA е новото име на Tribord Plongée - марката на DECATHLON за подводни спортове като шнорхелинг, водолазно гмуркане, подводен риболов и гмуркане със задържано дишане. Защо "SUBEA"? Защото: "SUBaquatic Experiences are Amazing." - "Подводните преживявания са удивителни".
За повече информация: www.subea.com

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Конструкция
21% смола, 15% полиуретан, 2% поливинилхлорид, 50% полиамид 6.6, 10% неръждаема стомана, 2% месинг
Съвети за съхранение Много е важно екипировката да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция
DecathlonLegalNoticeTitle Гмуркането изисква притежание на сертификат. Не се гмуркайте сами.

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант.
DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на DECATHLON в Андай. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA.
Екипът взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 10 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи