Реф. : 8589638
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

ВОДОЛАЗЕН ОКТОПУС SCD 900, С 1-ВА СТЕПЕН И БАЛАНСИРАНА МЕМБРАНА SUBEA

SUBEA
Декатлон
  • Доставка в магазин От 07/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 08/10/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 12/10/2021 Безплатно
Екипите ни разработиха този октопус с балансирана мембрана, идеален за гмуркане при всякакви условия и на всякаква дълбочина. Октопус с балансирана мембрана, осигуряващ комфорт и лесно дишане, разработен за гмуркане на всякаква температура >4°C и при всякакви условия.

Предимства

Лесно дишане 1-ва степен балансирана мембрана вода <10°C
Регулиране на дебита и dive/pre dive
Комфорт за устата Мундщук с два вида плътност + фиксирани изходи 1-ва степен + много гъвкав шланг.
Мултифункционалност Първа степен с балансирана мембрана, предназначена за студена вода <10°C.
Лекота Общо тегло: 1040 грама.

Техническа информация

Балансирана първа степен, по-лесно дишане

Първата степен на водолазен регулатор SCD 900 е с балансирана мембрана. Компактен и лек, отговаря на всички изисквания.
Постоянно средно налягане от втората степен за поддържане на дейността на регулатора, която също е постоянна за цялото гмуркане.
Регулаторът SCD 900 е с 6 фиксирани изхода за добро разположение на шланговете около главата.
Предвидени са 2 изхода с високо налягане (HP - 7/16'') и 4 изхода със средно налягане (LP – 3/8).

Регулиране на дебита и ефект на Вентури

Регулаторът SCD 900 е с двустепенно регулиране на втората степен.
Първата е ключът dive/pre dive за предотвратяване на постоянния дебит, особено при потапяне във водата.
Втората степен е ключът за регулиране на дебита. При натискане, той въздейства на регулиращата пружина на втората степен и позволява настройка на дихателното усилие при гмуркане.

Втора степен, по-лесно вдишване

Втората степен на регулатора трябва да превърне естественото дишане в действащ механичен процес. Висококачествената втора степен намалява значително стреса и допринася за безопасността на гмуркача, като му осигурява по-лесно снабдяване с въздух, в достатъчна степен, без необходимост от излишно физическо усилие.
По-лесно вдишване благодарение на хидродинамичните отвори на клапана. Изключителният дизайн на клапана предотвратява и постоянния дебит на регулатора.

Издишване: по-добра видимост и по-малко шум

При издишване ергономичната система канализира потока от въздушни мехурчета на нивото на бузите, което предотвратява минаването им пред маската и смущаването на водолаза от шума. По-малко усилие и повече удоволствие от гмуркането.

Регулатори SUBEA: изключителен анатомичен мундщук по патентована технология

Ексклузивната му форма, разработена съвместно с ортодонти, улеснява стабилността в устата посредством крилцата при небцето, подложката за езика и различната дебелина и плътност на материала (един или два вида плътност), който отчита ъгъла на затваряне на челюстта.
Мундщукът на регулатора SCD 900 е с два вида плътност, което означава, че зоната на контакт с венците е по-мека от останалата част на мундщука, за да се предотврати дразнене.

Сертифициране на регулаторите

Регулаторът е сертифициран по стандарт EN250:2014. Тестовете са проведени от RINA, Генуа, Италия (сертифицирана организация № 0474). Тестовете са проведени на машина за дишане, симулираща дишането на гмуркача. Тестовете са извършени при налягане, равно на 50 м дълбочина, с дихателна амплитуда 2,5 л (вдишване/издишане), дихателен дебит 62,5 л/минута, равен на 25 цикъла в минута, и температура 10 °C или 4 °C за студена вода.

Тегло и дължина на шланга

Тегло на първа степен: 650 грама
Тегло на втора степен: 250 грама.
Тегло на шланга: 140 грама.
Общо тегло: 1040 грама.
Дължина на шланга: 100 см. Шлангът е изработен от термопластичен полиуретан (TPU) на основата на антибактериален полиетер.
Външно покритие: сплетен найлон за повече издръжливост и гъвкавост. Тези шлангове са по-устойчиви на усукване от класическите каучукови шлангове. Освен това, те предотвратяват усещането за притегляне на устата от регулатора.

Съвети за поддръжка

В никакъв случай да не се използват разтворители или продукти на въглеводородна основа за почистване или смазване на регулатора. В никакъв случай да не се използват аерозолни и пропелентни продукти, които могат да повредят пластмасата.

Проверка на регулаторите

SUBEA препоръчва извършване на технически преглед на регулатора на всеки 2 години и проверка поне 1 път в годината. Прегледите и проверките трябва да се извършват от сертифициран сервиз на SUBEA. Препоръчва се и проверка на регулатора след интензивен сезон (над 100 гмуркания) или след дълъг период на съхранение.
https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Конструкция
100% месинг
Конструкция
21% смола, 15% полиуретан, 50% полиамид 6.6, 10% неръждаема стомана, 4% месинг
Вентил
100% силикон
Съвети за съхранение Много е важно екипировката да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква притежание на сертификат.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на Декатлон в Андай, Франция. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA.
Екип взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 10 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи