Реф. : 8396407
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ЕКИПИРОВКА И АКСЕСОАРИ ЗА ГМУРКАНЕ

ВОДОЛАЗЕН ОКТОПУС SCD 500, С КЛАПАН SUBEA

SUBEA
Декатлон
  • Доставка в магазин От 09/08/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 11/08/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 11/08/2021 Безплатно
Дизайнерските ни екипи разработиха този удобен октопус с клапан, съвместим с всички регулатори Subea. Октопусът за гмуркане Subea разполага с втора степен с клапан, с голяма мембрана и изпускателно бутало.

Предимства

Комфорт за устата Отличен анатомичен мундщук, единична плътност, разработен съвместно с ортодонти.
Видимост Жълт шланг с дължина 1 м за лесно предаване на въздух. С жълт капак.

Техническа информация

Надеждност и сигурност

Семплата и здрава конструкция осигурява дълготрайна надеждност. Тя превръща октопуса SUBEA в идеалната втора степен за начинаещи водолази; той е и отличен избор за безопасно гмуркане благодарение на жълтия шланг с дължина 1 метър, улесняващ разпределянето на въздуха.Октопусът за гмуркане Subea представлява втора степен с клапан, с голяма мембрана и бутало за изпускане.

Издишване: по-добра видимост и по-малко шум

При издишване ергономичната система канализира потока от въздушни мехурчета на нивото на бузите, което предотвратява минаването им пред маската и смущаването на водолаза от шума.По-малко усилие и повече удоволствие от гмуркането.

Лесно използване

Втората степен на регулатора трябва да превърне естественото дишане в действащ механичен процес. Висококачествената втора степен може да намали значително стреса, допринасяйки за безопасността на гмуркача, като му осигури по-лесно снабдяване с въздух, в достатъчна степен, без необходимост от излишно физическо усилие. По-лесно вдишване благодарение на хидродинамичните отвори на клапана.Изключителният дизайн на клапана предотвратява и постоянния дебит на регулатора.

Регулатори SUBEA: изключителен анатомичен мундщук по патентована технология

Мундщуците гарантират отлично удобство за устата благодарение на анатомичната си форма, разработена съвместно с ортодонти. Ексклузивната му форма улеснява стабилността в устата посредством крилцата при небцето, подложката за езика и различната дебелина и плътност на материята (единична или двойна плътност), която отчита ъгъла на затваряне на челюстта.

Тегло и дължина на шланга

Тегло на октопуса с шланга:365 грама
Дължина на шланга: 100 см.Поставя се на изход за средно налягане (LP - 3/8).

Съвети за поддръжка

В никакъв случай да не се използват разтворители или продукти на въглеводородна основа за почистване или смазване на регулатора. В никакъв случай да не се използват аерозолни и пропелентни продукти, които могат да повредят пластмасата.

Проверка на регулаторите

SUBEA препоръчва извършване на технически преглед на регулатора на всеки 2 години и проверка поне 1 път в годината. Прегледите и проверките трябва да се извършват от сертифициран сервиз на SUBEA. Препоръчва се и проверка на регулатора след интензивен сезон (над 100 гмуркания) или след дълъг период на съхранение.
https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

Гаранция на регулаторите

Продуктите на SUBEA са с гаранция 2 години (според условията на приложимото законодателство в съответната държава), считано от датата на покупка, и 2 години (според условията на приложимото законодателство в съответната държава) законова гаранция за скрити дефекти, считано от откриването на дефект.
Продуктите са предназначени за любителски спорт. Не са подходящи за професионална употреба. Гаранцията не покрива повреди от удари в резултат от лоша употреба или нормално износване.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Конструкция
5% стомана, 5% силикон, 75% полиамид 12 (РА12), 15% месинг
Съвети за поддръжка Да се изплаква с чиста вода след употреба.
Инструкции за пране
Ръчно пране
Ръчно пране
Съвети за съхранение Много е важно екипировката да се съхранява далеч от източници, произвеждащи озон. Да се съхранява на сухо място, защитено от топлина и пряка слънчева светлина.
Ограничения за употреба: Гмуркането изисква притежание на сертификат.
инструкция За повече информация за продукта разгледайте инструкция

Тестове и гаранция

Всички регулатори SUBEA са разработени и посредством тестове в реална употреба или практически изпитания (статичен, динамичен и биомеханичен анализ), осъществени от DAN Europe, в качеството си на независим специалист и консултант. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) е международна организация с идеална цел, упражнява медицинска и изследователска дейност, посветена на безопасността и здравето на водолазите.
Тестови продукт Нашият технически партньор: PlanetOcean (водолазен център с 5 звезди по системата PADI), разположен в центъра за водни спортове на DECATHLON в Андай. PlanetOcean използва целогодишно екипировка SUBEA.
Екипът взискателни инструктори участва в разработването на продуктите SUBEA: от създаването на концепцията съвместно с екипите на марката (продуктови мениджъри, дизайнери, инженери) до тестовете за издръжливост на износване, с помощта на начинаещи и обучаващи се водолази през цялата година.
Гаранция Наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 2 години.

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи