Реф. : 8576845
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ТОКИ ЕЗДА

ТОКА ЗА ЕЗДА 520, ГЛАНЦОВОЧЕРНА FOUGANZA

FOUGANZA
Нашият екип от любители на ездата създаде тази удобна и здрава тока, за да ви пази при падане, независимо от дисциплината, която практикувате. Прескачане на препятствия, обездка или любителска езда? Няма значение – с токата 520 ще яздите безопасно. Тя съчетава удобство, техничност и стил. Свалящото се боне се пере и сменя.

Предимства

Противоударна защита Сертифицирана по EN1384:2017 + PAS 015:2011.
Удобно използване Удобни каишки и пяна за намаляване на натиска в определени точки.
Вентилация Охлаждане на главата благодарение на технична и оптимална система за вентилация.
Фиксиране Преработена система за закопчаване, обгръщаща главата на ездача.

Техническа информация

Стандарт:

Сертифицирана по EN1384:2017 + PAS 015:2011.

Размери:

от 53 до 61.

Лекота:

520 г (размер 57).

Защита:

Основната функция на токата е защита на главата на ездача. Моделът 520 е тестван и подлаган на удари в нашите производствени ателиета. Той е снабден с черупка от поликарбонат, която поема ударите. Затова тя може частично да се деформира. В случай на падане ви съветваме да смените токата си: деформациите не винаги се забелязват с просто око и понякога може да са вътрешни.

Комфорт:

Това беше едно от предизвикателствата за нашите инженери: да създадат устойчива, здрава, лека и изключително удобна тока. За да се справи с тази задача, екипът на Fouganza обърна внимание на ергономичността на каишките, които обгръщат формата на лицето. Те са от мек и гъвкав полиестер, за да ви осигурят истинско удобство. Бонето, което може да се сваля и пере, е закрепено за токата със система с велкро. То включва стратегически разположена пяна, която ограничава натиска върху главата.

Оптимална проветривост:

На пони или на кон, ездачите не пестят силите си. За да ограничи прегряването и да отвежда добре потта, токата 520 осигурява добро проветрение. Благодарение на своите 27 дупки в предната и горната си част, както и на каналчетата за проветрение под самата тока, моделът 520 позволява на въздуха да циркулира и оптимизира вентилацията. Въздухът влиза отпред и излиза отгоре. Косата ви вече няма да е мокра в края на ездата.

Поддръжка:

Тока, която не стои добре закрепена на главата и се мести, не осигурява ефективна защита. За да предложи добро придържане, системата за закопчаване на токата 520 беше изцяло преработена: след множество опити нашите дизайнери успяха да създадат ергономична система, която преминава по врата, без да го притиска, и под брадичката. Каишките обгръщат формата на главата, без да ограничават движенията на ездача. Те осигуряват отлично закрепване на токата. Мисията е изпълнена.

Как да си изберете тока?

Нашата тока 520 се предлага в различни размери: за обиколка на главата от 53 до 61 см. Въпреки че в магазините на DECATHLON има широк избор от размери, вашият може и да не е наличен: не се колебайте да направите поръчка чрез нашия уеб сайт. За да изберете правилно вашата тока, измерете обиколката на главата си и пробвайте. За да ви защитава, токата трябва да ви пасва добре. Никога не купувайте по-голяма тока на детето си с идеята, че то ще порасне.

Практичност

Тъй като буйната коса няма как да остане в прилежен вид по време на езда, а и много ездачки не обичат да оставят косата си пусната, докато тренират или се разхождат с коня, токата 520 им дава възможност за една малка хитринка: една от каишките на системата за закопчаване минава по врата, което позволява на дамите да пъхнат конската си опашка в дупката между черупката на токата и каишката, за да може косата им да остане на място. Трябваше да помислим и за това.

Боне, което може да пере и сменя:

Токата 520 включва боне от пяна и мрежеста материя, което осигурява голям комфорт. Закрепено за токата чрез ефективна система с велкро, бонето може да се сваля и да се пере на 30°C в пералня. Най-важното е, че бонето може да се отделя от токата. Ако токата ви не е повредена, а искате да смените само вътрешната част, няма проблем да го направите. Можете да си купите ново боне от пяна за повече удобство, без да инвестирате в нова тока.

Лесна поддръжка:

За да се погрижите за токата си, почиствайте я от външната страна с кърпа.
Съветваме ви да ограничите до минимум (дори напълно да изключите) употребата на разтворители и други агресивни продукти, които биха могли да повлияят на ефективността на токата и да я повредят. Вътрешното боне може да се сваля и да се пере в пералня на 30°C.

Малката текстилна чанта за пренасяне и съхранение ще предпазва токата от замърсяване, надраскване и силна светлина.

Елегантен вид:

В зависимост от заниманията ви по езда и вкусовете ви, можете да изберете различен модел тока 520. Боядисана или матирана, токата е с различни каишки, за да отговоря на предпочитанията на всеки ездач. Някои ще изберат изчистените линии на класическия едноцветен модел, а други – двуцветната версия. Моделът с камъчета пък със сигурност ще се хареса на практикуващите обездка.

Нагласяне на токата:

За оптимална защита токата трябва да е в плътен контакт с главата, без да стяга. Когато каишките и ремъкът отзад са правилно регулирани, токата не трябва да се движи нито напред, нито назад, нито настрани, дори докато сте в движение.

Каишките на токата трябва да минават под брадичката, на нивото на гърлото, а не на нивото на брадичката. Трябва да са добре стегнати, за да не се мести токата, но в същото време да не притискат прекалено силно.

Поемане на удари:

Токата е разработена да поема част от енергията на удара чрез частично деформиране на черупката и/или на протекторната материя.

Токата намалява сериозността на раните по главата. Осигурената от токата защита зависи от обстоятелствата на инцидента, носенето на защитна тока не винаги осигурява избягване на смърт или дълготрайна инвалидност.

Предупреждение при употреба:

Знаем, че нямате търпение да изпробвате токата, но за ваша собствена безопасност ви съветваме да прочетете инструкциите преди употреба.
Тази тока е предназначена единствено за езда и не трябва да се използва за практикуване на моторни спортове, скейтборд, ролери или въздушни спортове. Ако искате да се занимавате с бобслей, автомобилизъм или делтапланеризъм, тази тока няма да отговори на вашите нужди. Съветваме ви да избирате възможно най-подходящите за конкретния спорт предпазни средства.

Продължителност на употреба:

Съветваме да смените токата след пет години, считано от датата на производство (указана върху етикета), ако е съхранявана в подходящи условия и никога не е поемала удар.

Уврежданията може да не се виждат, затова е добре да се действа превантивно и всяка тока, поела удар, да се подмени.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Основна подплата
100% експандиран полистирен
Гилза
40% поликарбонат, 60% акрилонитрил-бутадиен-стриен (ABS)
Колан
100% полиамид
Закопчаване
100% полиоксиметилен
Пяна
50% полиуретан, 50% полиестер
Съвети за съхранение Да се държи далеч от източници на топлина като отоплителен уред или задната част на кола на слънце. Това може да понижи защитните свойства на подплънката от полистирен.
Ограничения за употреба: За езда. ТОКА, ПРЕТЪРПЯЛА УДАР, ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМЕНИ.

Тестове и гаранция

Нотифициран орган № 2008, Dolomiticert s.c.ar.l
Test PAS015:2011 / BSI GROUP
Тестови продукт Тествана в независима лаборатория съгласно действащите разпоредби.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи