Реф. : 8569333
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ПРОТЕКТОРИ ЗА ЕЗДАЧА

ТОКА ЗА ЕЗДА 520, СИВО/КАФЯВО FOUGANZA

FOUGANZA

Цвят : асфалтово сиво / лешниково кафяво

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
до 90,90лв. - %

От

90,90лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
90,90лв. - %
Преди0лв.Сега90,90лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Дизайнерските ни екипи разработиха тази здрава и удобна тока за защита от падане. Подходяща за всички дисциплини. Търсите удобна тока? Тази тока е ергономичен подбрадник осигурява максимален комфорт. Свалящото се боне се пере и сменя.

Предимства

Противоударна защита Здрава тока, сертифицирана по EN1384:2017.
Удобно използване Удобни каишки и пяна за намаляване на точките на натиск.
Вентилация Високотехнологична система за вентилация за защита от прегряване.
Фиксиране Усъвършенстваната каишка осигурява оптимално прилягане върху главата.

Техническа информация

Стандарт

Сертифицирана по EN1384:2017.

Размери

От 53 до 61.

Лекота

520 г (размер 57).

Защита

Основната функция на токата е защита на главата на ездача. Моделът 520, тестван и подлаган на удари в лабораторни условия, е снабден с черупка от поликарбонат и ABS за смекчаване на удара чрез частична деформация на черупката и/или защитния материал. В случай на падане сменете токата си с нова: деформациите не винаги се забелязват с просто око и понякога може да са вътрешни.

Комфорт

Една от целите на инженерните ни екипи беше да създадат устойчива, здрава, лека и изключително удобна тока. За тази цел те акцентираха върху ергономичността на каишката, която приляга по формата на лицето на ездача. Тя е от мек и приятен на допир полиестер за максимален комфорт. Бонето, което може да се сваля и пере, е фиксирано за токата със система с велкро. То включва стратегически разположена пяна, която ограничава натиска върху главата.

Оптимално проветрение

Ездата е спорт, който изисква голямо физическо усилие. За да ограничи прегряването и да отвежда добре потта, токата 520 осигурява добро проветрение. Благодарение на 27 отвора върху предната и горната част, както и на каналите за проветрение, разположени под черупката, въздухът циркулира и оптимизира вентилацията. Въздухът влиза през предната част на токата и излиза отгоре. Косата остава суха до края на заниманията.

Поддръжка

Тока, която не приляга добре към главата и се мести, не осигурява ефективна защита. За оптимална стабилност каишката на токата 520 е изцяло преработена: след множество опити нашите дизайнери създадоха ергономична система, която минава през тила и под брадичката. Каишката приляга към формата на главата на ездача, без да пречи на движенията му Тя осигурява отлична стабилност на токата. Отличен избор за езда.

Избор на тока

Токата 520 се предлага в различни размери: за обиколка на главата от 53 до 61 см. Въпреки че в магазините на DECATHLON се предлага голям избор от размери, вашият може и да не е наличен: не се колебайте да направите поръчка чрез нашия уеб сайт. За да изберете правилно вашата тока, измерете обиколката на главата си и пробвайте. За ефективна защита, токата трябва да приляга добре към главата. Затова не се препоръчва изборът на по-голям размер тока за деца с цел по-продължителна употреба.

Практичност

Тъй като дългата коса не винаги е практична по време на езда, а много ездачки не желаят да оставят косата си пусната, по време на тренировка или на разходка, токата 520 предлага практично решение: една от каишките на системата за закопчаване минава по врата, което позволява на дамите да пъхнат конската си опашка в дупката между черупката на токата и каишката, за да може косата им да остане на място. Тази система осигурява стабилност и комфорт.

Боне, което може да пере и сменя

Токата 520 е с боне от пяна и мрежеста дишаща материя за оптимален комфорт по време на езда. То е с ефективна система за фиксиране с велкро, сваля се и се пере в пералня на 30°C. Ако токата не е повредена, можете да подмените само вътрешната част. По този начин можете не е необходимо закупуване на нова тока, когато искате да смените вътрешното покритие от пяна.

Лесна поддръжка

За поддръжка на токата почистете външната част с кърпа.
Съветваме ви да не използвате разтворители и други агресивни продукти, които биха могли да повлияят на ефективността на токата и да я повредят. Вътрешното боне може да се сваля и да се пере в пералня на 30°C.
Малката текстилна чанта за пренасяне и съхранение ще предпазва токата от замърсяване, надраскване и силна светлина.

Елегантен дизайн

Токата 520 се предлага в няколко модела в зависимост от конните ви занимания или предпочитанията ви. Каишките са с различни цветове и дизайн, в зависимост от индивидуалните предпочитания на ездача. Токите се предлагат с класически изчистен дизайн или в модели с два цвята. Моделът с камъчета е подходящ за практикуващите обездка.

Нагласяне на токата

За оптимална защита токата трябва да е в плътен контакт с главата, без да стяга. Когато каишките и ремъкът отзад са правилно регулирани, токата не трябва да се движи нито напред, нито назад, нито настрани, дори докато сте в движение.
Каишките на токата трябва да минават под брадичката, на нивото на гърлото, а не на нивото на брадичката. Трябва да са добре стегнати, за да не се мести токата, но в същото време да не притискат прекалено силно.

Поемане на удари

Токата е разработена да поема част от енергията на удара чрез частично деформиране на черупката и/или на защитния материал.
Токата намалява сериозността на раните по главата. Осигурената от токата защита зависи от обстоятелствата на инцидента, носенето на защитна тока не винаги осигурява избягване на смърт или дълготрайна инвалидност.

Предупреждение при употреба

С оглед на вашата безопасност, съветваме ви да прочетете упътването преди първата употреба.
Тази тока е предназначена единствено за езда и не трябва да се използва за практикуване на моторни спортове, скейтборд, ролери или въздушни спортове. Ако искате да се занимавате с бобслей, автомобилизъм или делтапланеризъм, тази тока няма да отговори на вашите нужди. Съветваме ви да изберете по-подходящи предпазни средства.

Продължителност на употреба

Съветваме да смените токата след пет години, считано от датата на производство (указана върху етикета), ако е съхранявана в подходящи условия и никога не е поемала удар.
Уврежданията може да не се виждат, затова е добре да се действа превантивно и всяка тока, поела удар, да се подмени.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Гилза
40.00% поликарбонат, 60.00% акрилонитрил-бутадиен-стриен (ABS)
Основна подплата
100.00% експандиран полистирен
Колан
100.00% полиамид
Закопчаване
100.00% полиоксиметилен
Съвети за съхранение Да се държи далеч от източници на топлина като отоплителен уред или задната част на кола на слънце. Това може да понижи защитните свойства на подплънката от полистирен.
Ограничения за употреба: За езда. ТОКА, ПРЕТЪРПЯЛА УДАР, ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМЕНИ.

Тестове и гаранция

Нотифициран орган N° 2008, Dolomiticert s.c.ar.l
Тестови продукт Тествана в независима лаборатория съгласно действащите разпоредби.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи