Реф. : 8603591
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ПРОТЕКТОРИ ЗА ЕЗДАЧА

ТОКА 120, ЛИЛАВО/РОЗОВО FOUGANZA

FOUGANZA

Цвят : лилаво, слива / малиново тъмночервено / синьо-черно

Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
до 49,40лв. - %

От

49,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
49,40лв. - %
Преди0лв.Сега49,40лв.*
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
Учите се да яздите? Нашият екип от любители на конния спорт създаде тази тока, за да ви предпази в случай на падане. Ще яздите пони или кон? Заложете на нашата тока 120, чието предимство са комфортът и лесното регулиране благодарение на механизма отзад. Най-добрата екипировка за първите ви тренировки.

Предимства

Противоударна защита Здрава тока, сертифицирана по EN1384:2017.
Регулиране Хитро решение: механизмът отзад позволява бързо регулиране на размера на токата.
Вентилация Осигурете хладина на главата си: черупката позволява отвеждане на топлината.
Удобно използване Пяна върху каишката и във вътрешността на токата за максимален комфорт.
Фиксиране Странична система за закопчаване с 4 позиции за стабилно фиксиране.

Техническа информация

Стандарт:

Сертифицирана по EN1384:2017.

Размери:

XS (48-52 см), S (52-55 см), M (55-58 см), L (58-61 см).

Лекота:

530 г за размер М (55-58 см).

Защита:

Правите първите си стъпки в конните спортове? Изберете тока 120, създадена специално за вас. Тествана многократно и подлагана на удари в нашите производствени ателиета, тя е създадена за смекчаване на удара при частична деформация на черупката и/или на защитния материал.
В случай на падане подменете токата си: деформациите не винаги се забелязват с просто око и понякога може да са вътрешни.

Адаптиране:

Вашата екипировка за езда трябва да е добре фиксирана и да ви кара да се чувствате удобно. Основно предимство на тока 120 е възможността да се регулира и да прилепва идеално по формата на главата. Предлага се в четири размера, от XS до L, и от 48 до 61. При избора изпробвайте токата и регулирайте чрез механизма в задната част. Ще я използвате с лекота и бързо ще откриете начин да я регулирате, независимо от обиколката на главата.

Комфорт:

За да се насладите истински на ездата, трябва да се чувствате добре в екипировката. За да изпълнят ангажимента си към вас, инженерите от екипа Fouganza са поставили пяна на каишката, което ще допринесе за максималния ви комфорт. За по-добрата ви защита вътрешността също е покрита с пяна, която може да се сваля и пере на 30°C. А пяната в зоната на брадичката ще предотврати евентуално дразнене, което децата усещат, когато сложат първата си тока.

Поддръжка:

Тъй като ефикасна е тази защита, която стои стабилно на главата, токата 120 е снабдена със странична система за закопчаване в четири зони. Благодарение на тези четири зони, свързващи каишката с черупката, токата стои стабилно на главата. Ще можете да яздите в тръс или галоп, ако вашата защитна каска съответства на размера ви и е здраво фиксирана. Това е краят на токите, които падат пред очите и ви пречат да виждате, което води до загуба на контрола над коня.

Проветрение:

Тъй като понитата и конете понякога са непредвидими, а уроците от време на време имат неочакван край, нашите дизайнери създадоха токата 120, която ще ви позволи да запазите главата си на хладно: токата има около петдесет отвора в горната част за добро отвеждане на топлината. Екипът Fouganza не може да предотврати силните емоции, но може поне да ви спести топлинните удари.

Дизайн:

Това че сте начинаещи в ездата, не означава, че нямата право да носите красива екипировка. Дизайнерите на токата 120, която е подходяща за всякакви конни дейности, са помислили и за това: тази защитна каска се предлага с козирка в различни цветове.

Лесна поддръжка:

При поддръжката на токата почистете я с кърпа отвън .
Не ви съветваме (изобщо дори) да използвате разтворители или други агресивни продукти, които биха могли да намалят ефикасността на токата или напълно да я повредят. Вътрешното свалящо се боне от пяна може да се пере в пералня на 30°C.
Малка текстилна чанта за пренасяне и съхранение ще я предпазва от замърсяване, надраскване и силна светлина.

Нагласяне на токата:

За оптимална защита токата трябва да е в плътен контакт с главата, без обаче да стяга. Когато каишките и механизмът са правилно нагласени, токата не трябва да се движи нито напред, нито назад, нито настрани, дори докато сте в движение.
Каишките на токата трябва да минават под брадичката, на нивото на гърлото, а не на нивото на брадичката. Трябва да са добре стегнати, за да не се мести токата, но в същото време да не притискат прекалено силно.

Поемане на удари:

Токата е разработена да поема част от енергията на удара чрез частично деформиране на черупката и/или на протекторната материя.
Токата намалява сериозността на раните по главата. Осигурената от токата защита зависи от обстоятелствата на инцидента. Носенето на защитна тока не винаги може да предпази от смърт или дълготрайна инвалидност.

Предупреждение при употреба:

Знаем, че сте нетърпеливи да изпробвате токата в реални условия, но ви съветваме за ваша безопасност да прочетете упътването преди първата употреба.
Тя е предназначена само за конни спортове и не трябва да се използва в дейности като пързаляне, въздушни или механични спортове. Ако сте решили да практикувате бобслей, Формула 1 или делтапланеризъм, тази тока за съжаление няма да ви е от полза. Съветваме ви да изберете по-подходящи предпазни средства.

Продължителност на употреба:

Харесвате ли токата 120? За съжаление не може да я ползвате вечно: за да бъде защитата ви ефикасна, ние ви съветваме да я сменяте след всяко падане. Дори и токата да ви изглежда здрава, имайте предвид, че някои вътрешни повреди не се виждат с просто око. Ако сте напълно стабилни на седлото и не сте претърпели дори и малък инцидент по време на езда, все пак ще трябва да подмените токата си след 5 години.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Гилза
100.00% акрилонитрил-бутадиен-стриен (ABS)
Основна подплата
100.00% експандиран полистирен
Колан
100.00% полиамид
Закопчаване
100.00% полиоксиметилен
Пяна
100.00% полиуретан
Съвети за съхранение Да се държи далеч от източници на топлина като отоплителен уред или задната част на кола на слънце. Това може да понижи защитните свойства на подплънката от полистирен.
Ограничения за употреба: За езда. ТОКА, ПРЕТЪРПЯЛА УДАР, ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМЕНИ.

Тестове и гаранция

Нотифициран орган N:2789, Pourquery Financier.
Тестови продукт Тествана в независима лаборатория съгласно действащите разпоредби.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи