Реф. : 8595952
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
РАКЕТИ ТЕНИС М/Ж ЕКСПЕРТИ

ТЕНИС РАКЕТА TR930 SPIN LITE, ЧЕРНО/СИНЬО ARTENGO

ARTENGO
Мнения от потребителите
Ревю на размера
Все още няма мнение за този размер.
Декатлон
  • Доставка в магазин От 09/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 12/10/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 14/10/2021 Безплатно
Дизайнерските ни екипи разработиха тази ракета от графит, осигуряваща мощност, маневреност и топспин. Идеална за експертни тенисисти, играещи с лифтирани удари. Ракетата TR930 Spin Lite (270 г) е разработена с иновативната концепция MPO. Тя е изключително маневрена и предлага лесна игра с отличен топспин.

Предимства

Технични удари Маневрена ракета с технология Spin Concept за лесен топспин.
Маневреност Теглото (270 г) и концепцията MPO осигуряват маневреност на ракетата.
Мощност Твърда за оптимална мощност.
Стабилност Концепция MPO за оптимизирано съотношение на маневреност и стабилност при удар.
ВИДЕО ЗА ПРОДУКТА

Техническа информация

Тегло (ненаплетена)

270 грама.

Тегло: масата е измерена в грамове. Теглото оказва влияние върху инерцията на ракетата, следователно върху нейната маневреност, стабилност и трансфер на енергията към топката (мощност). По-тежката ракета е по-мощна, но не е толкова маневрена. Обратно, по-леката ракета е по-маневрена, но не е толкова мощна.

Баланс (ненаплетена)

32,5 см.

Баланс: това е точката на баланс на ракетата, измерена в сантиметри от най-долната част на ракетата (дръжката). При по-висока стойност (баланс към главата) ракетата е по-мощна и стабилна при удар, но не е толкова маневрена. Обратно, при по-ниска стойност (баланс към дръжката), ракетата е по-маневрена, но не е толкова мощна и стабилна при удар.

Размер глава

645 см².

Размер на главата: това е площта на главата на ракетата, измерен в см². Той оказва влияние върху толерантността и мощността на ракетата. Ракетата с по-голяма глава е по-мощна и толерантна, но предлага по-малко контрол. Обратно, ракетата с по-малка глава осигурява по-голям контрол, но не е толкова мощна и толерантна.

Твърдост (Ra)

70 Ra

Ra: този индекс определя твърдостта на ракетата, тоест нейното свойство да се огъва при удар. По-твърдата ракета (с по-висок индекс Ra) се огъва по-малко при удар. Това свежда до минимум загубата на енергия, която се предава през кордажа към топката. По този начин най-общо може да се твърди, че по-твърдата ракета е по-мощна.

Инерция (ненаплетена)

SW = 245

Инерцията (на английски: Swingweight) има отношение най-вече към маневреността на ракетата и нейното свойство за предаване на енергията към топката (мощност). Ракетата с по-голяма инерция е по-мощна, но по-малко маневрена. Обратно, ракетата с по-ниска инерция е по-маневрена, но не е толкова мощна. Инерцията в голяма степен се определя от теглото, баланса и дължината на ракетата.

Кордаж

16 x 19

Наплитане на кордажа: това е съотношението на вертикалните и хоризонталните корди. По-големят брой корди означават по-затворен кордаж, а по-малкият брой корди - по-отворен кордаж. По-затвореният кордаж осигурява повече контрол, но по-малко мощност и топспин. Обратно, по-отвореният кордаж предлага повече мощност и топспин, но по-малко контрол.

Дължина

68 см.

Дължина: това е дължината на ракетата от основата на дръжката до върха на главата, измерена в сантиметри. По-дългата ракета е по-мощна, но не е толкова маневрена. Обратно, по-късата ракета е по-маневрена, но не е толкова мощна.

Концепция MPO

MPO (Mass Polarization Optimization): концепция за разпределяне на масата от вътрешната страна на ракетата, която оптимизира съотношението на маневреността и стабилността на ракетата при удар.
Тази концепция също така намалява с 40% фабричното отклонение на теглото и баланса на ракетата. Това осигурява максимално съответствие на ракетата с посочените характеристики и свойства при игра.

Технология Spin Concept

Технологията Spin Concept в зоната на втулките на главата допринася за подвижността на кордажа при контакта с топката и осигурява по-добър топспин.

HMC

Висококачественият графит High Modulus Carbon осигурява твърдост и стабилност на ракетата.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Рамка на ракетата
45% епоксидна смола, 55% въглеродно влакно
Дръжка на ракетата
60% стомана, 40% полиетилен
Грип 1
100% полиуретан
Протектор
100% полиамид 11 (РА11)
Кордаж на ракетата
100% полиетилентерефталан (РЕТ)
Капачка на ракетата
100% полиамид 11 (РА11)
Съвети за съхранение Да не се излага на резки температурни промени.

Тестове и гаранция

Тестови продукт Ракетите преминават тестове в лабораторни и реални условия.
Ракетата е преминала няколкостотин часа тестове от инженерния ни екип, проведени съвместно с техническите ни партньори и професионални играчи.
Ракетата е разработена съвместно с всички технически партньори на Artengo и много тенисисти на високо ниво.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи