Реф. : 8399851
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
КОРДАЖИ ТЕНИС

ЕДНОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TA 990 POWER, 1,27 ММ, 200 М, ЧЕРЕН ARTENGO

ARTENGO
4.2/5
4.2/5
Декатлон
  • Доставка в магазин От 31/01/2022 Безплатно
  • Доставка до офис или пункт за взимане От 01/02/2022 Безплатно
  • Доставка до адрес От 02/02/2022 Безплатно
Дизайнерските ни екипи разработиха този издръжлив и мощен кордаж за експертни тенисисти, които късат кордаж при по-малко от 10 ч игра. Еднонишковият кордаж Artengo TA 990 е отличен избор, ако търсите оптимална издръжливост и топспин. Предлага също много добра мощност.

Предимства

Устойчивост на триене Издръжлив кордаж благодарение на кополиестера.
Мощност Кордаж от полиестер за мощни и тежки удари.
Технични удари Полиестерен кордаж с дебелина 1,27 мм за отличен топспин.
Управление на траекторията Кополиестерната структура на кордажа осигурява контрол.
[EN] Durable string tension Запазване на обтягането до 3 месеца след наплитане.

Техническа информация

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, технични удари и мощност, но намалява контрола и точността.
По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява топспина и мощността.

Еднонишков кордаж

За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне рискът от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо.

Многонишков кордаж

За многонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане до 25 кг. Препоръчваме тези кордажи за хора, предразположени към тендинит, млади тенисисти и тенисисти, които късат рядко кордажа. Многонишковите кордажи запазват силата на наплитане и не се отпускат.
За кордажи от естествен материал ви съветваме да изберете сила на наплитане до 23 кг. Тези кордажи предлагат оптимален комфорт, усещане и мощност. Освен това са много издръжливи.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра.
Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане.
Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно. Ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено гъвкав кордаж, за да го направите по-твърд, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и техничност предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Въже
100% полиетилентерефталан (РЕТ)
Съвети за съхранение Да не се излага на резки температурни промени. Не оставяйте ракетата в колата си, тъй като там температурите се променят рязко.
Ограничения за употреба: Еднонишковите кордажи не са подходящи за тенисисти под 15 год.

Тестове и гаранция

Нашите технически партньори. Одобрен от Никола Ескюде - бивш № 16 в световната ранглиста, и Жером Енел - бивш № 78 в световната ранглиста.
Тестови продукт Проведени са лабораторни тестове, доказващи предимствата на нашите продукти:
тестът за устойчивост на скъсване е проведен в лабораторни условия на машина Canon Ball, която позволява проверка на здравината на всеки кордаж; лабораторният тест за мощност на кордажа е проведен с махален чук на Шарпи, с който се проверява възпроизведената от продукта енергия и вторичния тласък върху топката при ретур.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи