Реф. : 8561587
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
КОРДАЖИ ТЕНИС

ЕДНОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TA 960 CONTROL, 1,3 ММ, ЧЕРЕН ARTENGO

ARTENGO
Декатлон
  • Доставка в магазин От 01/10/2021 Безплатно
  • Доставка до офис или Еконтомат От 04/10/2021 Безплатно
  • Доставка до адрес От 04/10/2021 Безплатно
Предназначен за експертни тенисисти, които късат кордаж при по-малко от 10 ч игра, търсещи топспин и добър контрол. Еднонишковият тенис кордаж TA 960 Control 1,3 мм осигурява контрол и оптимална мощност.

Предимства

Управление на траекторията Иновативната формула на материала на кордажа осигурява усещане за контрол.
Мощност Материалът на кордажа осигурява добър ретур.
Устойчивост на триене Еднонишковата структура и дебелината осигуряват много добра устойчивост.
Технични удари Повърхността и дебелината на кордажа (1,3 мм) осигуряват добър спин.
[EN] Durable string tension Добро запазване на обтягането до 3 месеца след наплитане.

Техническа информация

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, топспин и мощност, но намалява контрола и точността.
По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява топспина и мощността.

Еднонишков кордаж

За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне рискът от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра.
Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане.
Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно. Ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено гъвкав кордаж, за да го направите по-твърд, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и топспин предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.

Покажи повече Покажи по-малко

Състав/Съвети за съхранение и поддръжка

Състав
Кордаж на ракетата
100% полиетилентерефталан (РЕТ)
Съвети за съхранение Да не се излага на резки температурни промени. Не оставяйте ракетата в колата си, тъй като там температурите се променят рязко.
Ограничения за употреба: Еднонишковите кордажи не са подходящи за тенисисти под 15 год.

Тестове и гаранция

Най-добрите ни тестови екипи, технически партньори и професионални играчи.
Тестови продукт Продуктът е разработен съвместно с тестовите ни екипи и професионални тенисисти. Проведени са лабораторни тестове, доказващи предимствата на нашите продукти:
тестът за устойчивост на скъсване е проведен в лабораторни условия на машина Canon Ball, която позволява проверка на здравината на всеки кордаж; лабораторният тест за мощност на кордажа е проведен с махален чук на Шарпи, с който се проверява възпроизведената от продукта енергия.
Гаранция 2 години

Мнения на потребители

Мнения на нашите екипи