Уважаеми клиенти, молим да имате предвид, че поради технически причини, имаме забавяне в доставките на поръчки Click & Collect с опция Доставка до магазин на Decathlon.
Моля, първо изберете дума за търсене, преди да кликнете върху "Търсене".
Моля, първо изберете дума за търсене, преди да кликнете върху "Търсене".

Технични удари и издръжливост

  • ТЕНИС Тенис - ТЕНИС КОРДАЖ TA 930 SPIN ARTENGO - Тенис екипировка
  • ТЕНИС Тенис - ТЕНИС КОРДАЖ TA 930 SPIN ARTENGO - Тенис екипировка
Реф. : 8373299
Добави в любими
Продуктът вече е добавен
ТЕНИС

ЕДНОНИШКОВ ТЕНИС КОРДАЖ TA 930 SPIN, 1,25 ММ, ПЕТОЪГЪЛНА СТРУКТУРА, ЧЕРЕН ARTENGO

ARTENGO
Декатлон
до 18,40лв. - %

От

18,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / От

* От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
18,40лв.  %
Преди0лв.Сега18,40лв.**
От които еко-участие: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / От

* * От До

* Разпродажби от до и до изчерпване на наличностите
* Цена от и до изчерпване на количествата
ВИЖ НАЛИЧНОСТ В МАГАЗИН
Издръжлив и техничен кордаж за тенисисти, които които късат кордаж при по-малко от 10 ч игра. Tенис кордаж за експертни играчи, с петоъгълна структура за много технични удари.

ПРЕДИМСТВА

Технични удари Отличен спин благодарение на осмоъгълното сечение.
Мощност Изработен от гъвкав полиестер, осигуряващ повече скорост на удара.
Устойчивост на триене Тънък кордаж (1,25 мм) с издръжливост 10 ч за експертни играчи.
Управление на траекторията Полиестерната материя осигурява контрол при удар.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Сила на наплитане

При умерена сила на наплитане (18 - 23 кг) кордажът осигурява комфорт, технични удари и мощност, но намалява контрола и точността. По-голямата сила на наплитане (>23 кг) осигурява точност и контрол, но така ракетата има по-голямо въздействие върху ставата и сухожилията. Освен това по-голямата сила на наплитане намалява техничността и мощността.

Еднонишков кордаж

За еднонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане между 19 и 22 кг. Не препоръчваме използване на еднонишкови кордажи от деца под 15 год., за да се избегне риска от наранявания. Тези кордажи са предназначени за тенисисти, които късат кордаж при игра до 10 ч, защото се отпускат бързо (20% отпускане след 3 часа игра).

Многонишков кордаж

За многонишкови кордажи ви съветваме да изберете сила на наплитане до 25 кг. Препоръчваме тези кордажи за хора, предразположени към тенденит, млади тенисисти и тенисисти, които късат рядко кордажа. Многонишковите кордажи запазват дълго време силата на наплитане и динамичността си.

Кога да сменяте кордажа?

Характеристиките на ракетата зависят 50% от рамката, 50% от кордажа. Следователно изборът и състоянието на кордажа са много важни за качеството на игра. Тенисистите, които късат често кордажа, трябва да го сменят при всяко късане. Тенисистите, които късат рядко кордаж, трябва да го сменят толкова пъти годишно, колкото пъти седмично играят. Например, ако играете веднъж седмично, трябва да сменяте кордажа веднъж годишно; ако играете 3 пъти седмично, трябва да сменяте кордажа 3 пъти годишно.

Съвети

Не трябва да обтягате прекалено кордажа, тъй като това ще повлияе на характеристиките му. По-малко обтегнатият кордаж позволява повече мощност. С времето кордажът се износва, като губи еластичността си и първоначалните си характеристики. Диаметърът също има значение за усещането при игра. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-голяма мощност и техничност предлага. Колкото по-дебел е кордажът, толкова е по-издръжлив, но и рискът от травми е по-голям.

Покажи повече Покажи по-малко

СЪСТАВ/СЪВЕТИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПОДДРЪЖКА

Състав
Кордаж на ракетата
100.00% полиетилентерефталан (РЕТ)
Съвети за съхранение Да не се излага на резки температурни промени и влага. Не оставяйте ракетата в колата си, тъй като там температурите се променят рязко.
Ограничения за употреба: Еднонишковите кордажи не са подходящи за тенисисти под 15 год.

ТЕСТОВЕ И ГАРАНЦИЯ

Стив Дарси (N°38 в световната ранглиста за 2017 година) и Никола Ескюде (N°16 в световната ранглиста за 2001 година).
Тестови продукт Проведени са лабораторни тестове, доказващи предимствата на нашите продукти: тестът за устойчивост на скъсване е проведен в лабораторни условия на машина Canon Ball, която позволява проверка на здравината на всеки кордаж; лабораторният тест за мощност на кордажа е проведен с махален чук на Шарпи, с който се проверява възпроизведената от продукта енергия и вторичния тласък върху топката при ретур.
Гаранция 2 години

КЛИЕНТИТЕ НИ КУПИХА И…

Клиентите ни купиха и…

МНЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИ

МНЕНИЯ НА НАШИТЕ ЕКИПИ